香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   78.75%

該用戶從未簽到

係架....不過唔好經常一個方向跑太多....
否則好容易大細腳

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-8-6 14:11 發表

係架....不過唔好經常一個方向跑太多....
否則好容易大細腳

但逆反向跑, 會唔會阻住其他跑步人仕呀~

還想請問下"大細腳" 係 腳板, 小腿, 大腿 or 全腿呀~

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-6 14:15 發表

但逆反向跑, 會唔會阻住其他跑步人仕呀~

還想請問下"大細腳" 係 腳板, 小腿, 大腿 or 全腿呀~

正想跑TRACK係逆時針跑....
如果個場可以的......咪順時針慢跑最外線

大細腿出現係大腿機會比較多.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2009-8-6 14:27 發表

正想跑TRACK係逆時針跑....
如果個場可以的......咪順時針慢跑最外線

大細腿出現係大腿機會比較多.....

Thanks , 我又學多樣嘢la~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年08月06日    (四)      約跑      

今晚, 好高興又與二位ching初次見面, 又可以一起hea跑青公路線, 全程都用均速, 可以和wongc ,迪迪仔一起跑, 回程就真係差咗d, 迪迪仔, 狗哥, 城城中途放火呀~   真係唔夠佢地跑啦~

網友約跑--夜跑荃灣之深井篇06/08
路程 : 荃灣西 -> 深井 -> 荃灣西  約13K

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-7 08:49 發表
2009年08月06日    (四)      約跑      

今晚, 好高興又與二位ching初次見面, 又可以一起hea跑青公路線, 全程都用均速, 可以和wongc ,迪迪仔一起跑, 回程就真係差咗d, 迪迪仔, 狗哥, 城城中途放火呀~ ngD1 ...

有無落雨呀果日....前一日黃雨落到响丁九都睇唔到荃灣呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-8 12:40 發表

有無落雨呀果日....前一日黃雨落到响丁九都睇唔到荃灣呀

我地跑嗰日早上就落大雨, 但晚上就好好天, 仲見到好大個月光呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年08月10日  (一)      Interval

先跑咗5個熱身圈(455m), 拉筋
4 x 2k (每個中間休2mins)
10’36" 19,
11’02”03,
11’22”39,
11’37”19,

後感: 膝蓋, 腳踝由星期四跑完汀九開始有反應至今, 真係連拉筋都... ...
           越跑越無貨, 原本要玩4~5組, 見自己時間再跑落去都沒有意思

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-11 16:40 發表
2009年08月10日  (一)      Interval

10’36" 19,
11’02”03,
11’22”39,
11’37”19,

後感: 膝蓋, 腳踝由星期四跑完汀九開始有反應至今 ...

way妹個時間都好好呀, 繼續加油~~~
如果覺得有反應就唔好操咁勁住呀, 小心護腳, 長跑長有~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-11 16:40 發表

10’36" 19,
11’02”03,
11’22”39,
11’37”19,

WAY姐,你會唔會第一SET用10'36"跑2公里係開得太快呢......
開頭慢少少可能就無咁快爆呢......  

另外,你都報左UNICEF半馬,咁大家都一齊努力啦......

升級   0%

該用戶從未簽到

10’36" 19,
11’02”03,
11’22”39,
11’37”19,

wayway:
Interval都玩2K,會唔會玩大左呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-11 16:52 發表

way妹個時間都好好呀, 繼續加油~~~
如果覺得有反應就唔好操咁勁住呀, 小心護腳, 長跑長有~~~

家姐,
其實d時間唔係好理想~
因為始終第一次玩, 分配時間上有d差異~

Thank you 家姐關心, 我呢排都沒有操得咁勁啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 迪迪仔 於 2009-8-11 22:50 發表

WAY姐,你會唔會第一SET用10'36"跑2公里係開得太快呢......
開頭慢少少可能就無咁快爆呢......  

另外,你都報左UNICEF半馬,咁大家都一齊努力啦......

迪迪仔, 我就係頭一組high咗嘢~
慢慢收番, 點知原來咁樣都已損失好多energy~

UNICEF半馬, 大家加油啦~ 我現在練習主攻呢個比賽~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-8-12 00:20 發表

wayway:
Interval都玩2K,會唔會玩大左呀?

圍圍:

可能啦~
但唔玩過點知道自己得唔得呢~

"不要小看自己, 創出無限個可能"

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

UNICEF半馬, 大家加油啦~ 我現在練習主攻呢個比賽~

Way Ctse,

I probably have to make U as my target in this race.

How about the HKDRC Half Marathon?

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-8-12 10:07 發表

Way 師妹,
    I probably have to make U as my target in this race.
    How about the HKDRC Half Marathon?  

Blurmax,

你又玩我啦~
    你d成績做得咁靚, 揾都揾d快腳做target la~
    揾我d慢腳做你目標好似睇少咗自己能力喎~
    HKDRC HM 跟 UNICEF HM 日子太近啦~  
    如果我跑完HKDRC 未必咁快可以跑靚個UNICEF喎~

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-12 13:10 發表

Blurmax,

你又玩我啦~
    你d成績做得咁靚, 揾都揾d快腳做target la~
    揾我d慢腳做你目標好似睇少咗自己能力喎~
    HKDRC HM 跟 UNICEF HM 日子太近啦~  
    如果我跑完HKDRC 未必咁快可 ...

DRC HM上落斜多.....
    UNICEF HM基本上係平路......

原則上同樣發揮....天氣等因數....
    UNICEF做靚時間容易好多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 spmho 於 2009-8-12 13:24 發表

DRC HM上落斜多.....
    UNICEF HM基本上係平路......

原則上同樣發揮....天氣等因數....
    UNICEF做靚時間容易好多

Thank you, stanley~
    人生的第一個HM, 真是想做得漂漂亮亮~

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Way Ctse,

Even my PB of HM is 1:47 only therfore you could easily break my record in the Disney HM^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-12 09:34 發表

圍圍:

可能啦~
    但唔玩過點知道自己得唔得呢~

"不要小看自己, 創出無限個可能"

wayway:
    唔好意思...其實係我講得唔清楚~
    話妳玩大左既意思係...2K Interval通常跑全馬既人先會操, 仲要係秋涼次後先會玩咁長~
    大熱天時好少會操到2K Interval,不過如果當均速跑或者當儲下里數都冇問題既~
    其實上次跑青公跟左妳一段路,都覺得妳進步左唔少,繼續努力半馬難唔到妳既。