香港長跑網  - 長跑長友

樓主: WAY_LEUNG
打印 上一主題 下一主題

Way~跑之身心靈日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-8-12 16:29 發表

wayway:
唔好意思...其實係我講得唔清楚~" />" />
話妳玩大左既意思係...2K Interval通常跑全馬既人先會操, 仲要係秋涼次後先會玩咁長~
大熱天時好少會操到2K Interval,不過如果當均速跑或者當儲下里數都冇 ...

圍圍:

唔洗講唔好意思ka~ 話晒都係長跑長友
原來玩2k Interval 係全馬人先操ka~ 仲要係秋涼之後先玩~ (聽到呢番話, 我真係he...he.. )
其實我都係諗住儲吓里數, 練下均速啫~

Thank of all, 記得多d捧我個blog場呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年08月11日 (二)      Gym

今晚真係好唔開心呀~ 健身教練話無見我2個星期, 雖然firm咗,但條腰粗咗,
體力差咗, 做唔足佢要求, 原本玩level 10, 玩到d姿勢開始變形, 要較番低d去就番, 原本玩1hr, 結果因為狀態極差, 玩完40mins後再唔set任何嘢俾我玩, 仲俾d ching插我柔韧性差咗, 疏於練習, 睇來我真係要自我檢討一下

樓梯機: Fat Burnner Plus level 9   40mins  (set體重 + 11kg)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-12 16:56 發表
2009年08月11日 (二)      Gym

今晚真係好唔開心呀~ 健身教練話無見我2個星期, 雖然firm咗,但條腰粗咗,
體力差咗, 做唔足佢要求, 原本玩level 10, 玩到d姿勢開始變形, 要較番低d去就番, 原本 ...

WAY姐係咪近排工作煩忙所以少左練習呀? 休息夠之後繼續努力呀!見到你咁勤力~我覺得8月自己好懶散添

最重要係運動+休息平衡得到, 同埋開心番D啦~ !!

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway,狀態有起有伏...
低潮期時不要感失意...
講真架,你真係好勤力~~
816加油呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway,

可能係天氣, 可能係心情, 亦有可能係個身體問題, 總知就記住一樣野, 無論係跑步定做 gym, 都係你去玩佢, 唔係佢去玩你呀, 放鬆心情啦! 遇到一時間既低潮, 咪停一陣再玩過囉, 千其唔好比佢玩返轉頭呀!!!

星期日一齊响城門引水道努力啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-8-13 14:31 發表

WAY姐係咪近排工作煩忙所以少左練習呀? 休息夠之後繼續努力呀!見到你咁勤力~我覺得8月自己好懶散添

最重要係運動+休息平衡得到, 同埋開心番D啦~hgj088" />" />hj !!

Wingwing, Thanks~
可能真係工作壓力大咗, 休息時間少咗, 練習應該跟以前差唔多~

我會控制下自己運動 & 休息平衡, Thanks

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-13 23:50 發表
wayway,狀態有起有伏...
低潮期時不要感失意...
講真架,你真係好勤力~~
816加油呀~~

Cookie, Thanks~
有您的安慰, 猶如打咗一枝特效強心針
我會繼續努力, 大家一起加油呀~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-14 01:08 發表
wayway,

可能係天氣, 可能係心情, 亦有可能係個身體問題, 總知就記住一樣野, 無論係跑步定做 gym, 都係你去玩佢, 唔係佢去玩你呀, 放鬆心情啦! 遇到一時間既低潮, 咪停一陣再玩過囉, 千其唔好比佢玩返轉頭呀!!!
...

Billy, Thanks~

其實不如事, 十常八九, 我並不是失落, 只是有感辜負了大家對我寄予的期望,
謝謝您, 我會放鬆心情, 多d休息去迎接比賽
   816 大家一起努力, 做出好成績

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年08月12日  (三)     Easy Run & LSD      微雨

先跑5個熱身圈 (414m), 拉筋
15 x 414m         Time:36'49"63

今晚, 應該係玩15-20個400m, 但好像休息得未夠, 決定用最少圈數完成收工

2009年08月13日  (四)   約跑在青衣track   

5個熱身圈(447m) + hea跑30mins + 神腿7式 + 體能

大家為816都做好準備, 各自練習完後一起玩神腿7式 & 體能, 真係好開心

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

8.16 你地加油啦...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-14 16:42 發表
8.16在前,大家拼過啦。hee~~

我响後面睇你地拼呀~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

2009年08月16日    (日)    中興盃荃灣10k  

今日真係好享受比賽帶來的感覺, 本來自知狀態怎差, 完成比賽而心滿意足, 頭2k都@6mins/k, 到4k時, 開始發覺狀態開始好番d, 慢慢加快少少, 見到d ching越跑越快, 我都唔敢去追, 用番自己速度, 回程時見到各ching不斷打氣, 互相支持, 真係好感動, 亦加強咗我的意志, 我不斷跟自己講, "唔好停呀~" 一路數着節奏, 控制呼吸, 臨尾的100m才驚醒去衝, 見人過人, 去到地毯一刻, 見到熟人在前, 險勝一秒之差

P.S. 多謝比賽中為我打氣的ching,
       更多謝過完終點還為我打氣的ching

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Way Ctse,

U probably began ur race too slowly at the beginning.  Try keep it in 5 mins/ Km next time!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

wayway,在最後100m發力衝向點時不忘界人....

在咁熱天氣下比賽能堅持唔停下來已經不錯了...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WAY_LEUNG 於 2009-8-17 13:04 發表
    2009年08月16日    (日)    中興盃荃灣10k  

今日真係好享受比賽帶來的感覺, 本來自知狀態怎差, 完成比賽而心滿意足, 頭2k都@6mins/k, 到4k時, 開始發覺狀態開始好番d, 慢慢加快少少, 見到d ching越跑越快, 我都唔 ...

wayway:
    全程可以唔停堅持到底已經好難得, 果日回程我都見到好多人係度行~" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

Way Way,你可以一路堅持唔停下來完成賽事,鬥志真強!
    今次臨尾 100m 界咗邊個呀?
    今次肯定唔會係呀駿駿哥啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 2009-8-17 13:21 發表
    Way Ctse,

U probably began ur race too slowly at the beginning.  Try keep it in 5 mins/ Km next time!  

5分鐘/k, 等我下次考慮下先啦~ 有d嘢要慢慢來~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-17 16:12 發表
    wayway,在最後100m發力衝向點時不忘界人....

在咁熱天氣下比賽能堅持唔停下來已經不錯了...

曲奇~
    恭喜您攞杯呀~

曲奇鼓勵, 我會加油~