香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   94.3%

該用戶從未簽到

x4 祝早日康服!

原帖由 =chairman= 於 2010-2-22 21:14 發表

x3 ~~ 快d好番丫要 ~~~

升級   43%

開心
  • 簽到天數: 2 天

原帖由 哈利330 於 2010-2-22 21:24 發表
    x4 祝早日康服!

x5 JC 唔緊要啦, 今年如果跑唔到, 咪下一年。
    長跑長有......
    我哋支持你。

升級   0%

該用戶從未簽到

好多謝大家關心同提點, 我會小心考慮清楚,
    同埋睇實際情况, 加埋醫生/Physio既意見,
    先至決定跑唔跑, 坦白講, 我係預左要上車,
    但我唔會俾自己受傷, 有少少唔妥我會即停,
    長跑長友, 長跑長有嘛, 我地三月逍遙跑重開,
    點少得我呀∼
    我都有同太太傾過, 教仔之餘, 亦唔想佢擔心,
    應承佢唔會夾硬黎, 跑得幾多得幾多, 要停即停.
    學會"堅持"並唔容易, 而學會"放低"就更難,
    記得Terence兄上年因傷决定唔跑, 我亦好佩服佢既勇氣.
    大家放心啦∼

升級   100%

該用戶從未簽到

JC隊長,仲有咁多日,乜嘢事都可以發生,就由老天爺安排吧,現在應好好休息,睇吓到時身體狀況點先算.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 駛乜理 於 2010-2-22 21:31 發表

x5 JC 唔緊要啦, 今年如果跑唔到, 咪下一年。
    長跑長有......
    我哋支持你。" />" />

X6 ~~JC 長跑長友∼∼
    你真係要慎重考慮

升級   22.45%

該用戶從未簽到

X7 jc兄快D好翻 要跑就有路 順其自然喇

升級   68.95%

該用戶從未簽到

JC, 要逍遙跑, 要輕鬆跑, 量力而為, 唔好跑得有包袱

祝早日康復

升級   6.85%

開心
  • 簽到天數: 1 天

JC 兄,真係難為了你。要在[貫徹始終]與[懂得放低]中間決擇真係唔易。
    不過無論你決定那一樣,你都係一個好爸爸,我一定支持你嘅決定

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

早晨呀, 咁多位

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

jc ching, 千祈唔好勉強, 會支持你的選擇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大雄2009 於 2010-2-22 22:55 發表
    JC隊長,仲有咁多日,乜嘢事都可以發生,就由老天爺安排吧,現在應好好休息,睇吓到時身體狀況點先算.

原帖由 快活人 於 2010-2-22 23:01 發表

X6 ~~JC 長跑長友∼∼
    你真係要慎重考慮

原帖由 bolo 於 2010-2-22 23:05 發表
    X7 jc兄快D好翻 要跑就有路 順其自然喇

原帖由 文輝 於 2010-2-22 23:34 發表
    JC, 要逍遙跑, 要輕鬆跑, 量力而為, 唔好跑得有包袱
    祝早日康復

原帖由 iceberg99 於 2010-2-23 00:45 發表
    JC 兄,真係難為了你。要在[貫徹始終]與[懂得放低]中間決擇真係唔易。
    不過無論你決定那一樣,你都係一個好爸爸,我一定支持你嘅決定

原帖由 running-sue 於 2010-2-23 08:37 發表
    jc ching, 千祈唔好勉強, 會支持你的選擇

明白, 多謝支持, 大家放心啦,
    我既 signature 係 " 跑... 跑... 跑... 只是為了有健康的身體, 愛錫我的家人及朋友."  
    我會記住架喇~

升級   0%

該用戶從未簽到

各位隊友, 大家認為今個星期六 (27/2) 係咪應該停跑, 定係都出黎 hea吓 jog吓呢?

升級   78.4%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-2-23 09:01 發表
    各位隊友, 大家認為今個星期六 (27/2) 係咪應該停跑, 定係都出黎 hea吓 jog吓呢?

距離比賽唔夠24小時,應該係全停,需要充份休息。
    大家可以出去拉下筋,有興趣者可以係運動場慢跑幾圈。
    最重要當然係要加碳(特訓)啦。

升級   18.2%

該用戶從未簽到

JC, 好佩服你教仔嘅苦心, 但真係唔好勉強.  傷左腰, 以後唔好話跑步, 日常生活都好大影響.  不過我知你最終都會出賽, 總之要小心, 一有唔妥就上車.  腳痕仔會明白, 仲可以學識保重身體尤如愛護家人.  我都膝頭痛, 到時唔得我都會上車.  長跑長有呀.

星期六加碳特訓?  好有興趣喎.  叉燒包, 雞包仔, 奶皇包, 饅頭, 馬拉榚......再加碗白飯添呀唔該.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2010-2-23 10:01 發表

JC, 好佩服你教仔嘅苦心, 但真係唔好勉強. 傷左腰, 以後唔好話跑步, 日常生活都好大影響. 不過我知你最終都會出賽, 總之要小心, 一有唔妥就上車. 腳痕仔會明白, 仲可以學識保重身體尤如愛護家人. 我都膝頭痛, 到時唔得我都會上車. 長跑長有呀.
    星期六加碳特訓? 好有興趣喎. 叉燒包, 雞包仔, 奶皇包, 饅頭, 馬拉榚......再加碗白飯添呀唔該.  ...

原帖由 piyrag提督 於 2010-2-23 10:05 發表
    多謝JC團長的分享,祝願你傷患盡快康復!你仔仔有你呢位咁好身教的好爸爸,
    真幸福快樂呀!努力!加油!

天下間既父母都會想仔女好旣, 我都唔係好識教細路,
    其實都只係知幾多教幾多, 我相信趁小朋友仲係一張白紙既時候,
    盡量灌輸多D正確旣價值觀, 打好D基礎,
    到佢地成長之後, 行事為人都有本字典睇吓,
    就算真係行差踏錯, 都記得有係救生繩啦.

升級   0%

該用戶從未簽到

wongc, 你都要小心就住跑, 唔妥就齊齊上"傷兵號" 列車喇....

仲有uncle, 知你都未好返, 致在參予, 輕鬆面對啦∼

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 2214# 的帖子

謝謝大家!報告JC團長我的BB是仔仔,(?小朋友很辛苦也很幸福)。不知二月二十八日Tko有沒有集隊?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Terence86 於 2010-2-23 09:26 發表

距離比賽唔夠24小時,應該係全停,需要充份休息。
    大家可以出去拉下筋,有興趣者可以係運動場慢跑幾圈。
    最重要當然係要加碳(特訓)啦。

似乎大家都有D興趣[加碳特訓操練]喎,
    晏D出post先 ^^