香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 711MF
打印 上一主題 下一主題

跑步記錄日誌

升級   78.75%

該用戶從未簽到

噢,這個未必啦,師兄有無睇過下面個舊post條片,
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1335&extra=page%3D2
請留意跑者最後幾百米既快速

世界紀綠保持者,瘦到柴咁,
但最後400米,快到

升級   0%

該用戶從未簽到

以我既標準, 佢地手臂有肌力.  其他要取衫先知.

其實我想講, 我知有好多香港讀緊書既學生或年青人 , 有好多都好瘦, 不過都係跑吾起, 我覺得

原因係咁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-7-25 11:33 發表

呢樣野我寧願唔要了.....

ChARsoN,
You still young  When you reach 30 or married, then you will know

升級   81%

該用戶從未簽到

好簡單一個例子,中國女隊邢慧娜、孫英杰兩個個上身動作都係唔好﹙可以話係差黎形容,近乎無擺手﹚,佢地10,000m一樣跑到under 31min…你叫佢用番大o既擺手動作跑佢地反而可能會慢左添…但係佢地係全職運動員我地唔係…

一個所謂「正確」o既跑姿係根據運動力學計算過,即係理論上比較有效率o既跑法。但係要配合唔同人o既身體協調同條件…

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

講起 40 分就係叫有天份既話, 可以講多少少故仔. 因為小弟當初練跑時, 所以就去屯門一個兆鱗運動場跑下,  點知吾小心過左一個人, 佢之後就砌返我兩個圈, 依個人初初都冇跑interval 都可 40 分內  , miller 會識佢, 佢叫金帶, 不過佢真係有天份的. 夠power 的. 但除佢之外, 亦有個中學生,張x毅 又係40分內, 金帶細佬又係40分. 另外, 佢三朋友又40分內(其中一個叫明的,佢話身體吾好去跑步,屈兄可能都識), 我最後加入(因為個個吾識就互砌) 砌砌就識到.所以真係努力d就得的, 井不是登天, 亦冇咁多天才嫁. 不過果時比其他人好d, 自己友討論下d跑步野

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-7-25 23:02 發表
講起 40 分就係叫有天份既話, 可以講多少少故仔. 因為小弟當初練跑時, 所以就去屯門一個兆鱗運動場跑下,  點知吾小心過左一個人, 佢之後就砌返我兩個圈, 依個人初初都冇跑interval 都可 40 分內  , miller 會識佢, 佢 ...

我10k終極目標都想40分內

升級   0%

該用戶從未簽到

肯努力, 一定得, 到時你又吾止想40 分咁少啦 

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2008-7-25 23:36 發表
肯努力, 一定得, 到時你又吾止想40 分咁少啦 

去到40分先講
我而家都係50分

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-25 23:31 發表

我10k終極目標都想40分內

我都係.....(今年年尾要達到)
    最近都係練8分鐘內跑完2000米.....(1分36秒一圈)
    但果個速度可能捱多1個圈都唔掂
    下次試試一路跑落下睇下跑到幾多先

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-7-26 10:25 發表

我都係.....(今年年尾要達到)
    最近都係練8分鐘內跑完2000米.....(1分36秒一圈)
    但果個速度可能捱多1個圈都唔掂
    下次試試一路跑落下睇下跑到幾多先" />

你咁年青,應該容易做40分樓下

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 oscar 於 2008-7-27 06:52 發表
    我就無咁大想望囉!依家都係想穿咗43先,對於我黎講真係唔係易事!所以都係慢慢穿,唔好比壓力自己!

咁我非跑贏你不可了....

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

得 一 , 兩個炸, 大家因為不同原因所以 少跑左兆鱗. 所走左去華樂到玩, 我都係上年, 年尾到先去. 點知佢地( 同你地) 咁鬼 巔, 幾拾度係咁衝, 遲d 先 介紹啦. 我仲要失蹤下先. 有時間我想向你請教下你的教會野

ps: d 野都係去返你到講, 拎左7哥地盤來傾 ,不太好.

升級   35.4%

該用戶從未簽到

7兄, 做咩近日無update 既 ?
    好忙 ?跑既時間都無 ?
    711MF 該用戶已被刪除
    711MF 該用戶已被刪除

升級   35.4%

該用戶從未簽到

7兄, 唔好咁灰
    表現唔理想, 可能因為天氣問題
    近日大家都覺得天氣太過熱同焗
    而且會否你尋日搬野時消耗太多體力,今日未補得返 ?