香港長跑網  - 長跑長友

樓主: lorena
打印 上一主題 下一主題

露露跑步日誌---分享

升級   70.9%

該用戶從未簽到

23/4 走完青公後, 因冇拉根, 星期六走十個HV大餅果時已經感覺怪怪地, 返到屋企膝頭蓋已經腫左, 星期日約左一大班跑友行八仙巔, 原本真係唔想去, 因為隻腳都好腫, 皆因約左兩位師妹一齊去, 途中一位師妹行到一半已經放棄, 自己也想放棄, 不過如果放棄就得返佢一個,  最後就係六點前行完, 到大尾督已經冇哂力, 隻腳唔見左.

行完返來就大件事, 勁痛又唔可以band個膝頭哥, 真係好軟好痛, 好似唔係自己敢!

27/4(星期二) 兩個膝頭哥已經冇力又痛, 其實好唔想跑又好緊, 最後兩個Ctse同我一齊食左一個鐘草, 一路job一路講笑話, 好開心地完成, 成個人鬆弛了許多, 傷左食草真係幫助好大.

29/4(星期四) 這晚落九C, 但係不知點解, 又冇帶傘, 都走左去跑馬地, 一到聽到個師姊叫我, 當然好開心, 又見到教練, 果晚真係好凍又大雨, 平時好勤力D 師兄, 全部都冇泥, 只見到你我他他和教練共五人, 果晚好神奇地跑到, 個身好輕, 走左兩個圈, 頭圈07'48, 第二圈08'24, 完成16'12 (2.8K), 泥兩圈係舒服唔辛苦地完成, 因實在太大雨又凍吹到好頭痛, 所以停止.

30/4(星期五) 第一天返新工, 晚上去玩430青公, 只能完成部份搭車返終點, 好好玩!

1/5(星期六早上): 跑會會慶+跑馬地四圈比賽, 用左35分鐘完成, 好辛苦冇力, 頭圈用左07'52, 名次男女混合為69名, 得到女子第四組第二名, 第一次得獎, 好開心. (5.6K)
http://www.facebook.com/photo.php?pid=4170987&l=dccd545b99&id=685291984

1/5(星期六下午): 沙田運動場<--->科學園來回(12K), 走之前全身都好緊,走完之後+拉根鬆哂,抽根後不知不覺訓左一陣!

2/5(星期日上午) 沙田運動場<--->未到科學園(太約8-9K), 烈陽神工, 好辛苦!

升級   0%

該用戶從未簽到

430妳話膝頭、腳仔痛,而家冇咩事喇嘛 ?
見妳咁勤力,5.1又有獎咁叻,又話鐘意食,就送俾妳啦。

炆元蹄

升級   70.9%

該用戶從未簽到

蘇東坡:

食左消炎藥,消左腫,好番好多啦!多謝關心!

你敢知我心意,元蹄係我至愛,對skin好好,又好味,如果真你有得食就好啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-5-2 22:29 發表
23/4 走完青公後, 因冇拉根, 星期六走十個HV大餅果時已經感覺怪怪地, 返到屋企膝頭蓋已經腫左, 星期日約左一大班跑友行八仙巔, 原本真係唔想去, 因為隻腳都好腫, 皆因約左兩位師妹一齊去, 途中一位師妹行到一半已經放 ...

謝謝430青公相片~~下次有機會來食晒佢喇~~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

露露好勤力呀!
不過呢, 傷左就休息下啦!好返先再跑, 長跑長有嘛!......我都休息左2個星期

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 非比 於 2010-5-3 01:41 發表
露露好勤力呀!
不過呢, 傷左就休息下啦!好返先再跑, 長跑長有嘛!......我都休息左2個星期

謝謝比比關心, 你隻腳仔好番未呀!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

妳都跑唔少, 幾勤力喎!
    傷膝就休息, 冰"fool", 休息都係訓練的一部份.
    下次唔好夾硬去行山囉! 不單加重修勢, 又可能影響大隊行程.
    如果走到山頭半路隻腳罷工,進退兩難.

升級   0%

該用戶從未簽到

練習還練習,也要有適當的休息。
    休息,是為了要走得更長和更遠。

升級   70.9%

該用戶從未簽到

休息原來好重要!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

4/5/2010 (星期二)

繼星期日操完1x k, 當晚23度左右, 好熱好濕, 有個師兄講, 三十度點算, 點知一開始第一個圈就上岸, 返來教練問我點解跑敢慢, 都唔敢答, 佢話比個大(乂)我, 休息左一陣再走埋果兩個, 最後完成左 5.2K.

6/5/2010 (星期四) 26.3度左右
    休息左星期三, 今晚5:50分放工好開心, 六點半到左, 七點開始食左六個人造草, 跑四個HV大餅,  熱過星期二好多, 好辛苦呀, 熱到想C, 幾辛苦都唔可以上岸, 最後用左37分鐘完成左四個 餅!

7/5/2010 (星期五)

今晚超眼訓又, 又落九c, 大係跑馬地走左45分鐘左右, 好濕好熱, 食左三個人造草, 鬆左隻腳好多!
    近排真係走左好垃圾K!

明天休息吓先!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-5-8 01:40 發表
    4/5/2010 (星期二)

繼星期日操完1x k, 當晚23度左右, 好熱好濕, 有個師兄講, 三十度點算, 點知一開始第一個圈就上岸, 返來教練問我點解跑敢慢, 都唔敢答, 佢話比個大(乂)我, 休息左一陣再走埋果兩個, 最後完成左 ...

lor lor,
    咩咁啱呢個星期我又係跑二, 四,五wor....
    而家天氣開始熱, 操起上來係會好辛苦....頂住呀~

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2010-5-8 02:11 發表

lor lor,
    咩咁啱呢個星期我又係跑二, 四,五wor....
    而家天氣開始熱, 操起上來係會好辛苦....頂住呀~

圍圍,

辛勞天氣熱練習先可以有進步, 加油呀!

升級   70.9%

該用戶從未簽到

9/5/2010

好多年冇踩過單車,晨早沙田運動場<-->-馬鞍山來來回回,斷斷續續,為第一次長課朋友練習打氣,踩左三粒鐘單車加埋大昏迷十四個鐘,今朝隻腳仔鬆哂,感覺良好!

其間朋友走得好快到左沙田, 所以用左十分鐘由馬鞍山返沙田, 加上冇食早餐冇力, 交低key再返轉頭接另一位,佢哋支水真係好大支,飲得好多水,十分之熱,跑步同單車真係唔同,單車好好玩唔辛苦,踩完車腳仔好似好好多,希望可以完成星期六東營馬拉松啦!

升級   17.15%

該用戶從未簽到

原帖由 lorena 於 2010-5-10 22:00 發表 9/5/2010好多年冇踩過單車,晨早沙田運動場-馬鞍山來來回回,斷斷續續,為第一次長課朋友練習打氣,踩左三粒鐘單車加埋大昏迷十四個鐘,今朝隻腳仔鬆哂,感覺良好!其間朋友走得好快到左沙田, 所以用左十分鐘 ...

lorlor星期6加油

升級   70.9%

該用戶從未簽到

原帖由 ricoodelia 於 2010-5-10 23:26 發表

lorlor星期6加油

謝謝COCO, 我會盡力!

升級   100%

該用戶從未簽到

露露:東營遊玩開d,半馬好易跑,一定做到pb.

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 lorena 於 10-5-2010 22:00 發表
    9/5/2010

好多年冇踩過單車,晨早沙田運動場-馬鞍山來來回回,斷斷續續,為第一次長課朋友練習打氣,踩左三粒鐘單車加埋大昏迷十四個鐘,今朝隻腳仔鬆哂,感覺良好!

其間朋友走得好快到左沙田, 所以用左十分鐘 ...
    lorena ctse 東營馬拉松加油,享受比賽同旅程呀。

升級   0%

該用戶從未簽到

lorlor加油啦, 東營比賽盡情enjoy~~~跑得開心, 玩得開心

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

lorlor, 祝您有一個愉快滿意的東營跑 + 遊玩!

跑得開心、食得安心、玩得暢心

記住影多D靚相返嚟俾我地睇呀!

升級   65.55%

該用戶從未簽到

露露東營加油
    祝旅程愉快!