香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 200# 的帖子

支持,支持,有野搵我地啦~~我地有好多ladies都可以幫手架~

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

好呀,好呀,當然搵妳地啦~~攤位有好多野要妳們幫手架~
    請收PM

仲有無人有興趣加入 (可能突然間好多人)
    長跑網攤位籌備委員會
    快d來PM聯絡啦

詳情:
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=12107&extra=page%3D1&page=2

Kin in Running

升級   100%

開心

人工智能
    報了名但無填屬會: 香港長跑網
    一次過通知sportsoho
    **請各人PM全名給我及花dee**

1. Kin (已通知及處理)
    2. wong.siufu (已通知及處理)
    3. swtcheng (已通知及處理)
    4. 馬神 (已通知及處理)
    5. kopo (已通知及處理)
    6. RowerBee (已通知及處理)
    7. 三水 (已通知及處理)
    8. kito (已通知及處理)
    9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
    10. Rico (已通知及處理)
    11. norman (已通知及處理)
    12. 阿基 (已通知及處理)
    13. key (已通知及處理)
    14. 孱鐵 (已通知及處理)
    15. franklcf (已通知及處理)
    16. 711MF (已通知及處理)
    17. cb34 (已通知及處理)
    18. frankie28 (已通知及處理)
    19. stjqaw (已通知及處理)
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-8-28 18:09 發表 仲有冇人報左926要租車..
    今日去左"世紀"租車.不過佢講無晒輕身鉻架..淨返格鐵車..

可以加錢租佢地ge 鋁架新車,
    好似係 $150!!

若果唔係要做時間, 鐵架都租得過!

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

我問過租車比賽個日係要150蚊連頭盔既- -不過我第一次玩三鐵唔知咩車係好車定係唔好既車= =請指點一下

升級   86.6%

擦汗

原帖由 shogikin 於 2010-8-26 14:59 發表
    多謝大家支持

長跑網個攤位
    籌備委員會快將正式成立
    如果有興趣加入做籌委的話
    要快d來PM聯絡

有咩搞家- -?我個日有份比賽有冇得參加家= =?

升級   86.6%

擦汗

昨天去踩車...由大圍去玩朗...用左2小時
    之後去左食飯...食完就由元朗去上水再去大埔先返屋企...
    係由去大埔既時候見到前面有人踩車阿-.-原來都係三鐵既師兄=.="咁就緊係追上去啦...因為佢唔算太快-.-但係原來發現我點出力都追唔過佢-.-技不如人同租車同佢家車根本唔同-.-""
    到左太和個頭我先追得上...之後講教左小小野就一齊返大圍啦._."
    佢仲話26號個日佢會去幫手-.-""原來唔同既車真係好唔同-.-"
    但係三鐵比我想像中仲難玩 很累耶
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2010-8-29 19:52 發表 唔係嗎?????我已經係比左$150, 啦..

唔係麻! 舊鋁架/鐵架, 應該係$90(不連頭盔),
    $150 係租鋁架新車ge !!
    其實細記 "偉哥" 都會係咁 sale 租新車!

7兄要再問清楚!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-8-29 18:58 發表 我問過租車比賽個日係要150蚊連頭盔既- -不過我第一次玩三鐵唔知咩車係好車定係唔好既車= =請指點一下

一定要試車, 因為唔係自己車,
    轉波架架唔同, 最好就番自己手勢,
    有時新車都會甩鍊, 所以一定要試清楚,
    然後mark 低比賽當日用!!

升級   90%

該用戶從未簽到

偉哥話今次要$150冇$90,有個friend星期六去租都只係得番MTB。

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-8-29 23:42 發表 偉哥話今次要$150冇$90,有個friend星期六去租都只係得番MTB。

舊年見過有人租mtb 比賽, 但踩得好慢、好辛苦,
    唔知係架車重, 定係佢唔識轉波...

租車真係越嚟越艱難, 舊年都租咗3、4次車去比賽,
    又要下下入去細記book 車、 試車, 都幾煩!
    計計下租多3、4次又可以買到架二手車,
    所以疊埋心水買二手車, 二來平時可以到東涌、創新路跟操!
    若果大家真係有興趣玩鐵人賽, 置番部入門車係遲早ge 事!

升級   38.67%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-30 08:33 發表

計計下租多3、4次 ...

同意! 舊年係細記租車RB, 比賽佢地夠擔死比部mtb, 火都黎,所以以後都唔想再幫親佢地任何野...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-30 08:33 發表

計計下租多3、4次 ...

最重要係私家車, 自己踩開性能, 5 妥自己知, 安全最重要,
    e + 玩 3 鉄既人越來越多, 租車都唔係下下可以 book 到
    個幾架 RB 啦。
    踩 MTB 徐非你想練腳力, 係咁俾人界, 好無引

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-8-30 09:53 發表
    ...

我係過來人,所以買左私家車

升級   100%

開心

引用:
    原帖由 loudspeaker 於 2010-8-30 09:53 發表
    ...

玩3鐵人人情況都不同
    我就租部mtb好了
    我真是好少踩車
    只能比賽當練習
    mtb慢慢踩就合我

大家玩住攤位等我返來呀!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-30 09:56 發表

我係過來人,所以買左私家車

我都試過, ITU 逢車過車(俾人)
    仲要不停有人响你後面係咁o益 on your right,

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 218# 的帖子

我想問下踩車如果慢o既時候,唔係by the left咩~~ 我未踩過比賽, 想問清楚呀~~因為平時踩街都係左上加落o既~

升級   58.4%

開心
  • 簽到天數: 6 天

人工智能
    報了名但無填屬會: 香港長跑網
    一次過通知sportsoho
    **請各人PM全名給我及花dee**

1. Kin (已通知及處理)
    2. wong.siufu (已通知及處理)
    3. swtcheng (已通知及處理)
    4. 馬神 (已通知及處理)
    5. kopo (已通知及處理)
    6. RowerBee (已通知及處理)
    7. 三水 (已通知及處理)
    8. kito (已通知及處理)
    9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
    10. Rico (已通知及處理)
    11. norman (已通知及處理)
    12. 阿基 (已通知及處理)
    13. key (已通知及處理)
    14. 孱鐵 (已通知及處理)
    15. franklcf (已通知及處理)
    16. 711MF (已通知及處理)
    17. cb34 (已通知及處理)
    18. frankie28 (已通知及處理)
    19. stjqaw (已通知及處理)
    20.paulsiu