香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 花子阿DEE
打印 上一主題 下一主題

2010.09.26 - 香港三項鐵人挑戰賽2010 (本網全力支持,請留意post 1#)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

係呀靠左呀 ! 因為 d 快車係在你右邊上,
就係因為我慢, 佢地咪叫 " On your right " = 右邊有車上呀,

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

人工智能
    報了名但無填屬會: 香港長跑網
    一次過通知sportsoho
    **請各人PM全名給我及花dee**

1. Kin (已通知及處理)
    2. wong.siufu (已通知及處理)
    3. swtcheng (已通知及處理)
    4. 馬神 (已通知及處理)
    5. kopo (已通知及處理)
    6. RowerBee (已通知及處理)
    7. 三水 (已通知及處理)
    8. kito (已通知及處理)
    9. drexler (Jeff) (已通知及處理)
    10. Rico (已通知及處理)
    11. norman (已通知及處理)
    12. 阿基 (已通知及處理)
    13. key (已通知及處理)
    14. 孱鐵 (已通知及處理)
    15. franklcf (已通知及處理)
    16. 711MF (已通知及處理)
    17. cb34 (已通知及處理)
    18. frankie28 (已通知及處理)
    19. stjqaw (已通知及處理)
    20.paulsiu (已通知及處理)

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-30 09:56 發表

我係過來人,所以買左私家車

小虎ching 最後買

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-8-30 14:13 發表

小虎ching 最後買

CHing,
    你出唔晒喎∼∼
    估應該問單車,買左SCR 1
    可惜冇黑色,我鍾意黑武士多過白馬王子

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 wong.siufu 於 2010-8-30 16:09 發表

CHing,
    你出唔晒喎∼∼
    估應該問單車,買左SCR 1
    可惜冇黑色,我鍾意黑武士多過白馬王子j" />" />jk

小虎兄估得一D都冇錯。。。嘻嘻嘻。。。

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 vivianip 於 2010-8-30 10:35 發表
    我想問下踩車如果慢o既時候,唔係by the left咩~~ 我未踩過比賽, 想問清楚呀~~因為平時踩街都係左上加落o既~

By the left 係自己
    On your right 係其他人同你講
    711MF 該用戶已被刪除

升級   26.6%

該用戶從未簽到

回復 226# 的帖子

知道, thanks!! Jason同loud c hing~~

升級   86.6%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 711MF 於 2010-8-31 10:20 發表

我都唔想幫親佢..不過其他車行要自行攞車去比賽場地...
    佢地就可能即場交收....

好快就比賽啦...我想知如果唔係世紀到租車比賽有無近沙田既介紹一下?
    世紀租黎練習個d係鐵架...好彩有人提點我個d車比賽會好消體力....
    但係第一次玩三鐵又唔想買新車-.-"有無人可以介紹下呀??
    本人住馬鞍山~.~"

升級   86.6%

擦汗

原帖由 rockiec 於 2010-8-29 22:29 發表

一定要試車, 因為唔係自己車,
    轉波架架唔同, 最好就番自己手勢,
    有時新車都會甩鍊, 所以一定要試清楚,
    然後mark 低比賽當日用!!

我第一次玩三鐵...我都想有個好既開始....可惜租車呢到真係太外行...又唔想拎幾千蚊買車-.-"
    單車呢家野真係有點兒煩=.="請給我一點意見-.-我連咩車係好車咩車係難用d都未知- -"

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-3 19:38 發表 我第一次玩三鐵...我都想有個好既開始....可惜租車呢到真係太外行...又唔想拎幾千蚊買車-.-"
    單車呢家野真係有點兒煩=.="請給我一點意見-.-我連咩車係好車咩車係難用d都未知- -"

細記有度好, 同你車去比賽場地, 即場交收,
    踩完俾番佢就可以鬆人...

去其他單車舖租, 要早一日拎車, 又要自己踩去/運去,
    比賽完又要踩番去/運番去還車, 仲煩!

升級   86.6%

擦汗

原帖由 rockiec 於 2010-9-3 22:39 發表

細記有度好, 同你車去比賽場地, 即場交收,
    踩完俾番佢就可以鬆人...

去其他單車舖租, 要早一日拎車, 又要自己踩去/運去,
    比賽完又要踩番去/運番去還車, 仲煩!

咁我係咪要去細記租車比賽?最遲要幾時去訂車呀咁?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-4 20:14 發表 咁我係咪要去細記租車比賽?最遲要幾時去訂車呀咁?

越快越好, 通常報咗比賽, 要即刻去 book 車!
    若果唔係, 鋁架公路車無, 鐵架公路車無,
    只係剩番mtb!

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-4 20:14 發表

咁我係咪要去細記租車比賽?最遲要幾時去訂車呀咁?

我朋友上星期去租好似只係得番MTB.

升級   86.6%

擦汗

原帖由 rockiec 於 2010-9-4 21:46 發表

越快越好, 通常報咗比賽, 要即刻去 book 車!
    若果唔係, 鋁架公路車無, 鐵架公路車無,
    只係剩番mtb!

咩係mtb?我都唔知咩係鐵架咩係鋁架=.=
    跑鞋我就識分-.-跑山跑馬路跑道路=.=""""
    慘啦=.=我對三鐵真係一無所知-.-""""""
    只能說sos-.-

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 tn2535055 於 2010-9-5 20:08 發表

只能說sos-.-

MTB = Mountain Bike,山路車.簡單黎講即係有避震個d
    RB = Road Bike,公路車

CHing,你個case我建議都係嗱嗱淋租左車先,比賽完了再諗諗係咪真係有興趣玩落去,比賽後再考慮吧
    我今年7月第一次比賽都係用平平既 MTB,當然冇咁快啦,但都好enjoy.

唔好諗咁多啦,租左車就疊埋心水準備比賽

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 swimbikerunner 於 2010-9-4 22:01 發表
    我朋友上星期去租好似只係得番MTB.

原帖由 tn2535055 於 2010-9-5 20:08 發表
    只能說sos-.-

唔駛驚喎, 通常早一個星期, 我地會實地操練一次,
    得閒可以過嚟試吓! 適應下賽道、轉項...

若果無晒rb, 唔駛特登入去"細記"喇!
    可以响比賽當日先至租車, 慢慢揀!
    老細"威哥"會擺好多車响度...

若果你果組遲開賽, 隨時可以執番第一組開賽ge 車!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-9-6 13:32 發表

唔駛驚喎, 通常早一個星期, 我地會實地操練一次,
    得閒可以過嚟試吓! 適應下賽道、轉項...

若果無晒rb, 唔駛特登入去"細記"喇!
    可以响比賽當日先至租車, 慢慢揀!
    老細"威哥"會 ...

無錯 MTB 都無法, 志在参與, 同時當去吸下毒,
    一次過睇腼人地 d 戰車