香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 piyrag提督 於 2010-7-14 21:49 發表

唔係真係你呀??你無啦啦做乜著長跑網上六樓呀?

piyrag提督, ha~ha~ , 你勁搞笑ar, 果個ching又做mud嘢無啦啦認ga, 你知唔知邊道6樓ar........ha~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

奮鬥

原帖由 piyrag提督 於 2010-7-15 13:16 發表

佢都係自己人黎架,史提反架

oh,,,,,,,,,,I see, wow

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-7-15 13:04 發表
    唔該晒. 係喎. 網頁話4個月. 咁星期二同五都有堂.. 總共有成32堂咁正??

係咪正就未知, 但睇番日期, 起碼有12場、3場比賽,
    星期五晚練完, 唔知夠唔夠時間復原星期日比賽...
    星期日比賽完, 又唔知夠唔夠時間復原上星期二晚訓練班...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-15 22:48 發表

你得既!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-15 22:48 發表

呢點唔洗擔心呀
    如果星期日有比賽,星期五的訓練量會減半,祇要你話俾教練知就得ga-la

升級   93.67%

該用戶從未簽到

站係消費者立場黎講, 有人贊助, 提供咁荀架訓練班, 的確係一件好事!
    不過, 從另一個角度看, 那些兼職教練的一線長跑好手, 難免給人頂爛市, 唔容易靠教班搵外快, 減少他們爭取好成績的動力, 對跑壇發展, 未必係一件好事!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

其實我都想報..但一星期返兩堂, 無人睇囡~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-7-16 15:44 發表 其實我都想報..但一星期返兩堂, 無人睇囡~~

mill ctse, 無所謂架!, 你可以一星期番一堂,
    至多無退款啫, $380 咪真係當學費囉!

要起碼番足28+ 堂, 諗落真係有難度...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 wadee 於 2010-7-16 08:45 發表
    呢點唔洗擔心呀
    如果星期日有比賽,星期五的訓練量會減半,祇要你話俾教練知就得ga-la

有成12、3場比賽, 即係有三份一堂要減半...

唔怪得有啲高手每年只係參加某啲重要賽事!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-16 23:54 發表

又真係幾正既咁多堂

但係大家一齊. 每月有人新夾入去. 想問個進度點就法大家?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-7-17 01:12 發表
    [size=11.6667px]又真係幾正既咁多堂

[size=11.6667px]但係大家一齊. 每月有人新夾入去. 想問個進度點就法大家?

跑步真係超多學問, 32堂都未必夠...
    香港人真係好忙, 要應酬、要加班、要湊仔/教仔....
    連續上足 32堂, 真係唔好病!

真係要睇幾多人上堂啦! 又唔知 quota 上限幾多?

亦都睇教練點教法, 全部由基本教起?
    抑或分幾組: 慢腳、中腳、快腳、超快腳?

網頁話教練將根據參加者的能力設計出合適的訓練方案,
    有機會係分組方式! 比較容易評估!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-7-17 06:50 發表

跑步真係超多學問, 32堂都未必夠...
    香港人真係好忙, 要應酬、要加班、要湊仔/教仔....
    連續上足 32堂, 真係唔好病!

真係要睇幾多人上堂啦! 又唔知 quota 上限幾多?

亦都睇教練點教法, 全部由基本教起?  ...

我未上過堂唔知道.

升級   100%

慵懶

原帖由 rockiec 於 2010-7-16 23:54 發表

rockiec ching....如果我報得, 我一定返晒咁多堂ge(唔你因為有錢退)
    而係太遠了, 我返到屋企好夜喇 !
    我又唔想我個肥囡無我起度....佢就餐餐麥當奴.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2010-7-19 11:08 發表

rockiec ching....如果我報得, 我一定返晒咁多堂ge(唔你因為有錢退)
    而係太遠了, 我返到屋企好夜喇 !
    我又唔想我個肥囡無我起度....佢就餐餐麥當奴.

所以話媽媽真偉大

升級   100%

慵懶

原帖由 econecon 於 2010-7-19 13:37 發表

所以話媽媽真偉大

我只係唔想呀肥囡一日一日脹大啫~
    所以你地都要孝順父母呀!

升級   100%

奮鬥

16/07/2010(Fri) K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班第一堂

等我打番個小報告先,

首先好高慶認識咁多位同學仔la, 大部份都係長跑網既ching/ ctse, 我le個新丁謝謝 各位同學仔睇住, 由熱身開始已經照顧到放學洗鞋都照顧得到, 實在好感動ar.

升級   90%

該用戶從未簽到

咁囡囡跟媽媽一齊去跑步囉。

[quote]原帖由 mill 於 2010-7-19 13:50 發表

我只係唔想呀肥囡一日一日脹大

升級   100%

慵懶

原帖由 swimbikerunner 於 2010-7-19 14:13 發表
    咁囡囡跟媽媽一齊去跑步囉。

[quote]原帖由 mill 於 2010-7-19 13:50 發表

登錄/註冊後可看大圖

我只係唔想呀肥囡一日一日脹大

如果佢肯跑我就唔洗愁啦...佢只係識得坐起度上網, 想唔肥都難囉~