香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

已報名 ching/ctse, 到時若果見到面, 一齊打聲招呼!

1. v3chow
    2. brianhoo123
    3. Tarry
    4. TerrySze
    5. econecon
    6. maylam
    7. rockiec
    8. dicksonyk
    9. Alan
    10. Joseph Chan
    11. 大力蘇
    12. mc
    13. hobbywet

只係統計下, 有幾多 ching/ctse 有興趣呢個跑步班,
    仲有其他 ching/ctse 己經確認ge 話, 自己加名, 到時相認!,

升級   100%

該用戶從未簽到

咁多位 ching/ctse 今晚見啦!
    我會著長跑網衫, 容易認啲!

若果有興趣ge 話, 集訓完畢, 一齊去鵝頸橋街市樓上食飯,
    即係以前邪神集訓班食開果間/附近, 今晚應該唔駛訂位!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 sunrise 於 2010-7-16 12:36 發表 站係消費者立場黎講, 有人贊助, 提供咁荀架訓練班, 的確係一件好事!
    不過, 從另一個角度看, 那些兼職教練的一線長跑好手, 難免給人頂爛市, 唔容易靠教班搵外快, 減少他們爭取好成績的動力, 對跑壇發展, 未必係一件 ...

之前唔覺有呢張帖子, 漏咗添...

朝陽兄, 乜野事令你有感而發? 難道你係兼職教練?
    抑或你有朋友係兼職教練? 所謂有麝自然香,
    如果係有料ge 話, 自然會有大把人去捧場...

我都係慕名去上呢個班, 睇下係咪傳聞咁堅!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 P5C27 於 2010-7-12 18:54 發表 點解咁正,又送野,又有跑步班

啱啱上完第一堂, 確實係有咁大隻蛤乸隨街跳...
    又送野,又有跑步班...

淨係個袋+T恤都要 HK$7xx (有埋台幣價錢牌俾你睇, 無花無假)
    仲有個水樽, 雖然無標價, 但我諗都要百幾...

正所謂呢個世界係無免費午餐ge, 教練千叮萬囑一定著果件T恤,
    一來等佢容易認人, 二來同 Kxxxxx 做下宣傳!!

升級   100%

該用戶從未簽到

名師果然不同凡響, 今晚都有成百人嚟, 覺得有啲似名師補習班咁!
    企/坐得遠真係聽唔到教練講乜野, 下次話會分兩組, 一組跟佢(快腳),
    另一組跟陳教練(新手)...

原來我地呢班係B 班, A班响兩個月前經已開課, 仲見到好多長跑網 ching/ctse
    Cu, onon, 曲奇、Terry, Wadee, 長毛、提督、left3...
    唔怪得佢地知得咁清楚啦!

雖然著咗網衫, 但只係有大力蘇同 v3chow ching 相認, 結果飯局不成, 留番下次!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

Rockie 兄,
    今日人多 + 第一堂 Miss 比較多野同新同學講!
    下一堂,如果 Miss 唔反對,
    你地幾位快腳可以跟我地一齊食主菜 Happy 下!
    食飯方面,通常我地都會上堂前先至臨時預人數,
    再打電話去訂枱!
    星期五晚如果大家時間 ok就一齊食飯啦!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-3 17:29 發表

若果有興趣ge 話, 集訓完畢, 一齊去鵝頸橋街市樓上食飯,

Rokiec兄, 我都係第一堂, 無帶眼鏡睇唔清楚, 應該只有你著長跑衫
    我認得一d師兄姐, 不過唔知佢地叫咩名, 淨係識terry師姐

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

今晚好熱鬧ar, 成個噓咁ar, 好彩多番d ctse陪下我le個超慢腳, 跑得慢d都唔會差咁遠ar ma

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-3 17:29 發表

咁我知你係邊個啦.

升級   100%

奮鬥

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-8-3 23:30 發表

Rokiec兄, 我都係第一堂, 無帶眼鏡睇唔清楚, 應該只有你著長跑衫
    我認得一d師兄姐, 不過唔知佢地叫咩名, 淨係識terry師姐

@Rebecca@妹 + maylam妹, 星期五早d黎熱身, wow

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-3 22:40 發表
    名師果然不同凡響, 今晚都有成百人嚟, 覺得有啲似名師補習班咁!
    企/坐得遠真係聽唔到教練講乜野, 下次話會分兩組, 一組跟佢(快腳),
    另一組跟陳教練(新手)...

原來我地呢班係B 班, A班响兩個 ...

希望去到啦下堂.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-3 22:39 發表

啱啱上完第一堂, 確實係有咁大隻蛤乸隨街跳...
    又送野,又有跑步班...

淨係個袋+T恤都要 HK$7xx (有埋台幣價錢牌俾你睇, 無花無假)
    仲有個水樽, 雖然無標價, 但我諗都要百幾...

正所謂 ...

我反而覺得咁幾好, 唔好比個市場下下都三間, tick... 多d品牌幾好

升級   0%

該用戶從未簽到

各位同學,星期五大家記住要著 K-Swiss 件衫上堂呀!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-8-3 22:53 發表 Rockie 兄,
    今日人多 + 第一堂 Miss 比較多野同新同學講!
    下一堂,如果 Miss 唔反對,
    你地幾位快腳可以跟我地一齊食主菜 Happy 下!
    食飯方面,通常我地都會上堂前先至臨時預人數,
    再打電話去訂枱!
    星期五晚如果大家時間 ok就一齊食飯啦!

聽Miss 講快腳果一組會合併落A 班, 咁佢咪唔駛重複兩次,
    而且有班長同副班長, 可以分担一下佢ge 工作!

一於星期五同大家食飯, 但其他 ching/ctse 未必認到喎!
    不如著件網衫响外面, 到開課時至除!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2010-8-3 22:43 發表 rockie ching....你好...
    sorry無打招呼..因為頭先放工因一些事心情不大好...所以不敢開聲..
    friday再跟你好好打聲招呼

因為太黑、人又多, 見到你一陣風咁身邊經過...
    叫都叫唔切!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2010-8-3 23:30 發表

原帖由 econecon 於 2010-8-4 00:32 發表
    咁我知你係邊個啦.

Rebecca、econecon ctse/ching, 星期五再著網衫, 等大家容易認,
    如果有興趣, 集訓完可以一齊去食飯、吹下水!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-8-4 00:37 發表 我反而覺得咁幾好, 唔好比個市場下下都三間, tick... 多d品牌幾好

X2!
    以前三間同Rxxxxx都有贊助長跑比賽, 後來cut 咗,
    好似話去開發國內市場...

日後希望Kxxxxx 贊助一下本港長跑比賽...

升級   100%

奮鬥

原帖由 cu83 於 2010-8-4 05:58 發表
    各位同學,星期五大家記住要著 K-Swiss 件衫上堂呀!

收到 , cu你都勁搞笑wor, 尋晚見你拉番起個同學仔, 猛叫佢跑完唔好即刻坐低, 又勁叫我唔好飲水, 你咁認真好難得wor, 俾番d掌聲你先
    711MF 該用戶已被刪除