香港長跑網  - 長跑長友

樓主: rockiec
打印 上一主題 下一主題

K-SWISS RUNNINGCLUB 跑步訓練班

升級   0%

該用戶從未簽到

上堂有幸認識到 MayLam c-tse,
今日經 711 兄介紹又認識到 @Rebecca@ C-tse,真係幸會!
下次希望再認識多幾位 c-hing/c-tse!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-8-9 15:30 發表

唉,真係唔知好嬲定好笑!
我係 Miss 云云學生之中最吞 Pok 果個!
以前我上堂成日揸灘,
所以 Miss 成日老遠叫我出黎 "指點”,
e + 叫慣左,所以咪成日叫我幫下手姐!
即係 黃飛鴻 入面果位 牙刷蘇 既角色!

鬼叫你呢位牙刷蘇好打過亞寬咩~

升級   35%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-8-11 00:07 發表
上堂有幸認識到 MayLam c-tse,
今日經 711 兄介紹又認識到 @Rebecca@ C-tse,真係幸會!
下次希望再認識多幾位 c-hing/c-tse!

開心同大家打個招呼, 當中仲有個叫Dickson, 下次...大聲叫下他的話...

升級   9.47%

開心
  • 簽到天數: 1 天

我上一堂做完練習跑圈時, 小腿真係有小小老抽.
    今晚跑完小腿好似無咁累. 希望係做完練習之後, 自己下意識小腿用少左力啦, 唔知係唔係心理作用呢?
    哈哈.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 v3chow 於 2010-8-11 01:01 發表
    [size=11.8056px]我上一堂做完練習跑圈時, 小腿真係有小小老抽.
    今晚跑完小腿好似無咁累. 希望係做完練習之後, 自己下意識小腿用少左力啦, 唔知係唔係心理作用呢?
    [size=11.8056px]哈哈.

其實呢三晚只係做拉筋、慢跑, 強度唔大,
    我諗 miss 要大家慢慢適應, 先至加強強度,
    好似鴨仔跳、老虎跳、shuttle run...

自己做高抬腿果陣都俾miss 話錯, 真係要俾心機!

升級   100%

該用戶從未簽到

擒晚俾我搵到 paulli 啦, 真係後生靚仔, 又高大,
    確係練武材料...[size=11.8056px]

升級   15.26%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-11 07:55 發表
    確係練武材料..." />" />

我??? 唔好玩啦師兄, 其實之前2年係渣馬前2個月都有同HKU marathon team 一齊train, 不過train D嘢同MISS D好唔同, 佢地做好多谷心肺gei 嘢, 可能有乜時間啦, 仲有呀, 我係Paul Lee, 唔係Paul Li 呀!!!!!!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-11 08:07 發表 我??? 唔好玩啦師兄, 其實之前2年係渣馬前2個月都有同HKU marathon team 一齊train, 不過train D嘢同MISS D好唔同, 佢地做好多谷心肺gei 嘢, 可能有乜時間啦, 仲有呀, 我係Paul Lee, 唔係Paul Li 呀 ...

唔好意思, 手快打錯添! [size=11.8056px]

跑渣馬只係用2個月跟操咁犀利? 乜野時間番嚟?
    通常我地會用4個月開操練全馬ge !

HKU marathon team 好似係李嘉x教ge! 應該唔錯架!
    長跑基本上係靠心肺ge! 遲下我地應該會做多啲 tempo run,
    shuttle run 之類ge!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 11-8-2010 07:55 發表
    確係練武材料...

Rockie,下次介紹下 d 新進 c-hing 俾大家認識下啦!
    一個一個黎容易 d 記呀!

升級   15.26%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-11 08:22 發表

唔好意思, 手快打錯添! " />" />

跑渣馬只係用2個月跟操咁犀利? 乜野時間番嚟?
    通常我地會用4個月開操練全馬ge !

HKU marathon team 好似係李嘉x教ge! 應該唔錯架!
    長跑基本上係靠心肺ge! 遲下 ...

係呀, 李sir教, 不過佢只係星期六教, 因為時間唔岩, 所以去左第2班, 係個鬼教架, 佢好似07渣打10k冠軍, 不過係咁30s 跑, 30s 行, 30s 跑, 30s 行, 10mins, 之後10mins 慢跑, 再跑行慢跑...... 開頭有D吃力, 之後過都OK, 冇跑一輪, D體能趺晒

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paullee1 於 2010-8-11 11:12 發表 係呀, 李sir教, 不過佢只係星期六教, 因為時間唔岩, 所以去左第2班, 係個鬼教架, 佢好似07渣打10k冠軍, 不過係咁30s 跑, 30s 行, 30s 跑, 30s 行, 10mins, 之後10mins 慢跑, 再跑行慢跑...... 開頭有D吃力, 之後 ...

"係咁30s 跑, 30s 行, 30s 跑, 30s 行, 10mins, 之後10mins 慢跑, 再跑行慢跑...... "

應該係做 200m interval x 10, 2set... 好金!
    第二日應該積咗好多乳酸, 行唔到!

"開頭有D吃力, 之後過都OK"
    証明你有大把响手, 我諗練番一、兩個月, 你會快過我!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 cu83 於 2010-8-11 09:44 發表
    Rockie,下次介紹下 d 新進 c-hing 俾大家認識下啦!
    一個一個黎容易 d 記呀!

暫時都只係有 v3chow、econecon、dicksonyk、大力蘇、
    Rebecca同埋paullee1 ching/ctse 相認!

擒晚大家好似唔得閒, 結果同大圍、simon兄去咗食飯!
    食食下見Rebecca 同 Tarry (我估係呱) 入嚟餐廳,
    但急急腳又走咗搭車!

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-11 13:11 發表

暫時都只係有 v3chow、econecon、dicksonyk、大力蘇、
    Rebecca同埋paullee1 ching/ctse 相認!

食食下見Rebecca 同 Tarry (我估係呱) 入嚟餐 ...

佢係Tarry ctse 呀, 你唔識佢咩

升級   15.45%

該用戶從未簽到

7兄, 我喇屎個圈, 橫隔膜痛, 會唔會係我刻意深呼吸, 所以痛?
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-11 13:11 發表

食食下見Rebecca 同 Tarry (我估係呱) 入嚟餐 ...

阿sir(唔知咩名)帶跑,同你跑得好開心. 六七個人跟住阿sir跑

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-8-11 22:26 發表 阿sir(唔知咩名)帶跑,同你跑得好開心. 六七個人跟住阿sir跑

我都唔知, 應該都係跟開 miss 操ge 學員!
    聽佢講都係 "miss, 做完拉筋啦..."

可以4分半 pacing 完成, 個六七個人平時應該跑開,
    econecon ching 都跟到, 都有番咁上下!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-12 07:35 發表

我都唔知, 應該都係跟開 miss 操ge 學員!
    聽佢講都係 "miss, 做完拉筋啦..."

可以4分半 pacing 完成, 個六七個人平時應該跑開,
    econecon ching 都跟到, 都有番咁上下!

我都好耐冇跑大約呢個速度啦. 而家跑親都5分幾pacing.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 econecon 於 2010-8-12 07:53 發表 我都好耐冇跑大約呢個速度啦. 而家跑親都5分幾pacing.

呢個速度只係開始... 3K 應該可以去到4分鐘 pacing !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2010-8-12 23:24 發表

呢個速度只係開始... 3K 應該可以去到4分鐘 pacing !!" />" />" />" />" />" />

3k 4分鐘pacing? 都有機會既..