香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大雄2009
打印 上一主題 下一主題

2012TKO毅行齊齊玩

升級   100%

該用戶從未簽到

麥記1,2號餐快閃團

日期:11/6/2011 (星期六)
集合時間及地點:11:30am於調景嶺mtr出口停車上落位
交通安排: 乘大雄專車來回 (5位)

行程及預計時間:
1. 麥1段 北潭涌 - 浪茄       01:05 (10k)
2. 麥2段 浪茄 - 北潭凹       02:15 (14K)

備註:
1. 不需帶背囊, 只需帶腰包水壺, 於西灣士多可補水.
         2. 若天氣太差將會取消活動, .
3. 歡迎各區跑友, 新腳舊腳, 快腳慢腳參加.

人工智能報名:
1. 大雄
2. iceberg
3.  
4.
5.

警告及聲明:
1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 2 天

bao ming ...
    junjun

升級   100%

該用戶從未簽到

麥記1,2號餐快閃團

行程及預計時間:
    1. 麥1段 北潭涌 - 浪茄       01:05 (10k)
    2. 麥2段 浪茄 - 北潭凹       02:15 (14K)

備註:

人工智能報名:
    1. 大雄
    2. iceberg
    3.  junjun
    4.
    5.

警告及聲明:
    1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
    2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
    3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
    4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。

升級   66.84%

該用戶從未簽到

呢個pacing 係跑黎喎....我怕怕....

升級   66.84%

該用戶從未簽到

麥記1,2號餐快閃團

行程及預計時間:

備註:

人工智能報名:
    1. 大雄
    2. iceberg
    3.  junjun
    4. Gray_CL (好啦 如果起到身執齊野 meet到個時間就黎啦...)
    5.

警告及聲明:

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

麥記1,2號餐快閃團日期:11/6/2011 (星期六)集合時間及地點:11:30am於調景嶺mtr出口停車上落位 交通安排: 乘大雄專車來回 (5位)行程及預計時間:1. 麥1段 北潭涌 - 浪茄       01:05 (10k)2. 麥2段 浪茄 - 北潭凹       02:15 (14K)備註:1. 不需帶背囊, 只需帶腰包水壺, 於西灣士多可補水.         2. 若天氣太差將會取消活動, .3. 歡迎各區跑友, 新腳舊腳, 快腳慢腳參加.人工智能報名:1. 大雄2. iceberg3.  junjun4. Gray_CL (好啦 如果起到身執齊野 meet到個時間就黎啦...)5.明   警告及聲明:1. 此項網友約行山聚會適合身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。3. 活動不排除將於寒冷大風有雨或酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。4. 若活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   6.8%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

麥記1,2號餐快閃團

行程及預計時間:

備註:

人工智能報名:
    1. 大雄
    2. iceberg
    3.  junjun
    4. Gray_CL (好啦 如果起到身執齊野 meet到個時間就黎啦...)
    5.明(怕跟不上)

警告及聲明:

升級   66.84%

該用戶從未簽到

師兄加油!我怕跟唔上多過你啦

升級   66.84%

該用戶從未簽到

豔陽 暴雨 餐腿麵

是日怒走麥徑1+2 原以為痛苦萬分 但又原來完場仲有貨賣

話說今日一開波就話黎慢跑
    但用既原來係我跑渣打既全速:6km/h
    再加上開波後越黎越曬 真真正正係一個豔陽天
    令到我跑跑下頂唔住 不得不收慢變返做行
    好在有Iceberg爆左水樽唔快得 陪住我慢走成段麥1
    到左浪茄 搵返少少行山既感覺 因為終於離開石屎!
    之後大家洗個面 向住西灣山出發
    猶記得當年係浪茄 係用足粒半鐘先死到上頂
    但今時今日 竟然半粒鐘就已經到頂
    仲要感覺上無上次咁痛苦咁完成左 正!
    衝返落西灣 齊齊坐低整返個冰凍可樂 又一正!
    最後去咸田既中途 發覺大脾有多少反應
    即時坐低整返個餐腿麵補充返d鹽 再飲佢碗咸到七彩既味精湯
    不過對於想抽筋既人黎計 碗湯簡直係補鹽既良方
    食完麵 又係出發既時候 不過行左無耐
    大雄同jun jun已經決定無視我地3個自己衝
    之後過左赤徑 開始落雨 終於舒服返少少
    點知呢個時候 iceberg又話想做5小時以內 走左去
    但去到最後1.5k 自己望住m045塊牌 諗一諗
    不如我又試下做5小時以內 最後連我都咬緊牙關衝上北潭凹
    掉低左明師兄一個係後面漫遊麥徑
    上到去全員齊集之後 發現有巴士到 唔追就要等多半粒鐘
    係果一刻 發覺原來大家都收收埋埋
    將最後一點力留返晒黎追巴士 哈哈哈
    更加好彩既係 一上94號 微雨即時變狗屎 真係天有不測之風雲!
    只可惜落車之後 雨都係無停過 結果全員廁所等停雨
    不過等等下 唔係係咪大雄趕住交人
    一聲令下話行 我地唯有冒雨衝返上車
    最後佢仲比左條褲黎坐住 廢事整濕架車!
    只可惜一條既褲 係敵唔過暴雨後既3條友
    我唯有問junjun借毛巾抹一抹d水

全日總結:
    正呀!完全無諗過我可以做到呢個speed...
    睇黎遲下得閒要認真地操下
    因為我感覺到絕對仲有不少既進步空間
    多謝明師兄拖慢押尾 多謝大雄既接送
    多謝iceberg既陪行 多謝junjun既毛巾
    絕對好玩既一日 遲下真係要操多d先得!

升級   66.84%

該用戶從未簽到

是日路線(不含休息時間):
    http://www.endomondo.com/workouts/pyB_DJr_SjI

升級   100%

擦汗

今天天氣真正~~  齊齊操好高興~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Gray_CL 於 2011-6-11 21:43 發表
    是日怒走麥徑1+2 原以為痛苦萬分 但又原來完場仲有貨賣

話說今日一開波就話黎慢跑
    但用既原來係我跑渣打既全速:6km/h
    再加上開波後越黎越曬 真真正正係一個豔陽天
    令到我跑跑下頂唔住 不得不收慢變返做行
    好在 ...

真係估唔到一碗餐腿麵能夠令人起死回生! 臨尾見你衝上北潭凹果段真係嚇死人, Gray仔加油!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-6-12 00:28 發表
    今天天氣真正~~  齊齊操好高興~~

junjun如果我冇睇錯, 你一定係未來既超級毅行者(能於18小時內完成全程), 原因係第二次同你拍跳已經感覺到好大壓力, 臨尾踩盡油上斜都見唔到你尾燈! 舊年我地要操左好多次先有你宜家既表現, 比心機呀!!!

你下次可能已經玩到雙凹, 等埋我呀!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2011-6-14 09:22 AM 發表
    6月15日 (星期三)
    抽籤結果公布

6月16日上午10時至6月30日下午6時
    緻交登記費

ths paul gor

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

擦汗

大雄師兄過獎了.. 我耐力不足, 做下十卜輕鬆D ~~ 每個團隊總有合適位置 .. 我都係志在一齊操下... 為食多D野 .=P

原帖由 大雄2009 於 2011-6-13 20:53 發表 junjun如果我冇睇錯, 你一定係未來既超級毅行者(能於18小時內完成全程), 原因係第二次同你拍跳已經感覺到好大壓力, 臨尾踩盡油上斜都見唔到你尾燈! 舊年我地要操左好多次先有你宜家既表現, 比心機呀!!! 你下 ...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 paulwywong 於 2011-6-14 18:27 發表

明天就係啦, 緊唔緊張啊

唔緊張, 舊年入兩枝籤就中晒兩枝籤, 今年入四枝, 應該會中晒四枝!!!

到時我地一人組一隊, 咁咪有TKO A-D隊囉!!!

PAUL兄你入左幾多枝?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 junjun 於 2011-6-14 20:36 發表
    大雄師兄過獎了.. 我耐力不足, 做下十卜輕鬆D ~~ 每個團隊總有合適位置 .. 我都係志在一齊操下... 為食多D野 .=P

咁你就十卜我地全程啦! (1-10段)

升級   100%

該用戶從未簽到