香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gunners
打印 上一主題 下一主題

跟拿匙跑步日誌

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

唔好客氣, 你玩埋新一屇渡海泳都仲得ar, 預祝你成功搶灘

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Gunners 於 4-7-2011 13:52 發表
    Cat Cat,多謝晒,我都祝妳早日康復,有機會一齊跑吓,長跑長友" />" /> " />" />
    一言為定

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今日去徤身室,見有部跑步機無人用,忍唔住跑吓,用左40分鐘跑左5k,跑完都ok喎,
    隻腳無乜唔妥,希望慢慢練返,遲d再上街跑過
    另外踩單車機23分=9k

出左身汗,好舒服

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 Gunners 於 2011-7-7 13:34 發表
    今日去徤身室,見有部跑步機無人用,忍唔住跑吓,用左40分鐘跑左5k,跑完都ok喎,

出左身汗,好舒服f ...

加油~

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 7-7-2011 13:34 發表

出左身汗,好舒服f ...
    腳仔無乜事就好喇,慢慢練返一定OK架。加油。

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

Gunners兄, 如果冇乜大礙, 下星期三來運動場jog下丫,
    我呢排改左星期四衝圈, 星期三都係輕鬆練下基本功而已~

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

Stanley,禮拜三開始返通宵,唔黎住啦,而家都係諗住跑機先,攞返d感覺,因為始終唔敢大力踩隻腳落地

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 24#&#25 的帖子

多謝Tarry及Cat Cat

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今朝去左游水,練吓好唔掂ge自游式,好似interval咁游一個池3分鐘連休,游左十個池,真係屎呀
    然後再用蛙式游左2k,時間61'48"攰到呢
    另外大人話可以去運動場跑吓喎.好感動呀街就唔好住,佢話d街唔平呀.好有道理喎.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

話咁快就抖左個幾月,聽日要返工啦,希望唔會脫節左啦

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 9-7-2011 13:39 發表
    今朝去左游水,練吓好唔掂ge自游式,好似interval咁游一個池3分鐘連休,游左十個池,真係屎呀" />" />
    然後再用蛙式游左2k,時間61'48"攰到呢uihji" />" />hj uihji" />" />hj
    另外大人話可以去運動場跑吓喎 ...
    Gunner ching 好犀利呀,游完 interval 仲游多一粒鐘,勁呀!慢慢跑返一定仲犀利呀,加油。

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 9-7-2011 18:49 發表
    話咁快就抖左個幾月,聽日要返工啦,希望唔會脫節左啦
    可以返工就好喇,遲d適應咗就無問題gala.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-7-9 20:48 發表 Gunner ching 好犀利呀,游完 interval 仲游多一粒鐘,勁呀!慢慢跑返一定仲犀利呀,加油。

Cat Cat,我果d唔係真係interval,祇係游一個池就無氣,要抖抖,都仲未可以連續游兩個池,要練多d至得

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今日去左運動場試吓跑,同踼吓腿
    熱身400m x 3 (1'56/1'57/1'55=5'48)隻腳好似無乜嘢咁,跟住踼吓腿,練吓d基本功
    再跑400m x 3 (2'15/2'12/2'07=6'34)隻腳有dd痛
    抖左5分鐘再跑,今次跑慢d. 400m x 4(2'24/2'26/2'23/2'21=9'34)今次又無痛喎,真係要跑慢d至得

升級   98.9%

該用戶從未簽到

收左工走去做gym,踩左45分鐘單車,再上跑步機跑左10分鐘,腳軟啦.

升級   0%

開心

原帖由 Gunners 於 13-7-2011 17:59 發表
    今日去左運動場試吓跑,同踼吓腿
    熱身400m x 3 (1'56/1'57/1'55=5'48)隻腳好似無乜嘢咁,跟住踼吓腿,練吓d基本功
    再跑400m x 3 (2'15/2'12/2'07=6'34)隻腳有dd痛
    抖左5分鐘再 ...
    Gunner ching 慢慢黎啦,唔好心急呀。

升級   98.9%

該用戶從未簽到

琴晚好開心可以跟紀生同史sir學嘢,拉筋ge動作免強做到,踼腿就部份做到但多數都係唔係好協調,令到個動作好攪笑  
    果四項腰腹動作真係好鬼難做,尤其踼腿成L型果隻,隻腳真係伸唔直.今朝訓醒仲成個人散晒咁,睇黎要練多d啦......  
    交功課4K,做唔到紀sir要求,先慢後快(2'05"/2'07"/2'07"/2'19"/2'15"/2'26"/2'28"/2'26"/2'27"/2'21")23'01"

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 Gunners 於 2011-7-21 18:57 發表
    琴晚好開心可以跟紀生同史sir學嘢,拉筋ge動作免強做到,踼腿就部份做到但多數都係唔係好協調,令到個動作好攪笑  " />" />" />" />" />
    四項腰腹動作真係好鬼難做,尤其踼腿成L型果隻,隻腳真係伸唔直.今朝訓醒仲成個人散曬咁 ...
    果晚本來我都想去, 可借有事去唔到。
    呢四個動作點做架?得閒指教下啊

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今朝陪個囡去練水,我就係球場慢跑左30分鐘,
    隻腳應該無事,但係好似跑極都上唔到力,我諗要番多d啦
    GPS記錄:http://connect.garmin.com/activity/101005508

升級   98.9%

該用戶從未簽到

25-07-2011跑街

今日走去跑街,天氣好鬼熱,諗住跑番5k,點知跑左3.5k已經頂唔順,跟住要行番屋企   

GPS記錄http://connect.garmin.com/activity/101584286