香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kandis
打印 上一主題 下一主題

kandis 長跑誌~~

升級   0%

該用戶從未簽到

活活, 以我記得只有第一個cp係成罐生力飲......之後都係share架, 但就好奇怪, 我明明記得飲完黑beer覺得好飲想再飲, 於是再攞半支......但睇相完來我又飲緊Monteith Lager~~~仲有就係我記得最後一個cp冇晒青島beer, 所以又攞咗monteith 飲, 但睇相我又攞住罐生力......好可能都係借來當道具影下相only......

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲你由頭到尾都勁HIGH. 只知你每CHECK POINT BEER不離手 .....

升級   0%

該用戶從未簽到

我只記得
cp 1 - 1罐 生力
cp 2 - 半支 monteith
cp 3 - 半支黑啤
cp 4 - 半罐 嘉士伯 + 三文治
finish - 一支monteith +春卷

result : 當日下午六點幾作嘔..我未試過飲咁多 beer.... 我喜歡黑啤多 d 丫...

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 kandis 於 2009-3-9 12:10 發表
    6.3.09
    邪神傳功之一    (雨中泥地訓練)
    今日係第一堂,教左d~對其他ching ctse黎講好基本既動作, 不過對我來說就好新鮮, 所以都聽得特別認真,同做得認真. 不過因為有點傷,所以不敢做雙腳跳的動作了,做完之後覺得那 ...

嘩, 呢班哇鬼勁搞笑

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-9 18:25 發表

你下年跑的話我哋會幫你攪攪佢......一定會sexy又唔會驚人
    到時你一定風頭勁過俏護士

X2

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-10 11:42 發表
    我只記得
    cp 1 - 1罐 生力
    cp 2 - 半支 monteith
    cp 3 - 半支黑啤
    cp 4 - 半罐 嘉士伯 + 三文治
    finish - 一支monteith +春卷

result : 當日下午六點幾作嘔..我未試過飲咁多 beer.... 我喜歡黑啤多 d 丫.. ...

乜終點有春卷咩......冇食到tim~~cp1果d我覺得都幾好食~~
    我都喜歡黑啤啊~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

10.3.2009 報告第5回參與跑手名單:

1. Kin
    2. cc
    3.皇上
    4. 鄭
    5.龍龍
    6.前進
    7. 法蘭
    8. TarTar
    9.華華
    10. disdis
    11. 停雲慢步
    12. 超人阿四
    13.loben
    14. Wongc
    15. runrun (食飯)
    16.山海赤子
    17.輝  (kinkin,我有冇記錯啊~~~)
    cat   <----隊長!你放我飛機!!!" />" />" />" />" />
    圍圍 (後來)  <----病左......!?快d睇醫生~
    Daniel (雙橋加入)

今日7:10先去到運動場, 馬上入左去更衣室換衫, 出到黎居然見到龍龍,原來係法法用美男計邀請請他來的,仲話華華都來, 之後鄭ching自我介紹, 還有山海赤子, 其實ctse大頭貼的相一直都很吸引我,今天終於看到真身, 一身健康膚色, 自己猜想她是水上活動的狂熱份子!

準時7:30出發, 前進,wongc,皇上,鄭,龍龍等ching都跑上去年了......法法果然有同我地一齊跑~~沿途又講下佢的比賽經過~同埋佢年尾目標:45'/10k, 結果上星期日已經達標了~~恭喜你啊~~就係呢個時候,一把熟悉既聲音轉來,原來是小華, 佢以極速跑來與大家回合, 之後我地仲食左2次梅tim,回程時.......我覺得龍龍和法法是教練挀來的, 目的是來取了我的命~~~~   佢地三個(法法,龍龍,kinkin)沿途不斷"激"勵我同tartar......海旁段直路終於頂唔順佢地加速, 龍龍仲話佢行緊返去  ....... 活活ching,都係你最溫柔~~~

為左遠離佢3個,我ee不捨的掉抵左tartar,sorry啊~~~~龍龍話法法會照住你的........我才頭也不回的放心去.....之後佢仲話要在那轉角位爆返去, 結果跑爆左~~~~不過都好,等我知道自己既能力.......
    仲有feel到果組肌肉呀 , 呢~~好似係邪神上堂話練果組,之前都唔覺要用果到既,今次feel到果到冇力~~~
    昨晚食完飯,很累~~~回家後真的低個袋,就爬上床.........

龍龍, 今次要你失望了~~~~~下次我一定會追到的!!!!!!" />" /> " />" />" />

thx~~~咁多位ching,ctse喇~~~" />" />hkjhk

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-11 09:55 發表
    報告第5回參與跑手名單:

1. Kin
    2. cc
    3.皇上
    4. 鄭
    5.龍龍
    6.前進
    7. 法蘭
    8. TarTar
    9.華華
    10. disdis
    11. 停雲慢步
    12. 超人阿四
    13.loben
    14. Wongc
    15. runrun (食飯)
    16.山海赤子
    17.輝 ...

迪迪經過魔鬼教練同埋邪神既特訓已經越來越勁,今次加埋比3個快腳咁谷一谷,下次我同妳一齊跑可能跟唔到妳啦。

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-11 10:28 發表

迪迪經過魔鬼教練同埋邪神既特訓已經越來越勁,今次加埋比3個快腳咁谷一谷,下次我同妳一齊跑可能跟唔到妳啦。

你唔咁講啦~~一陣唔識我果d,以為真係好勁呀~~俾人笑啊~~
    我只係慢腳一名~~

你睇:
    去程:23' 42
    梅子一: 13' 06"
    梅子二: 13' 02"
    回程: 23'15"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-11 10:47 發表

你唔咁講啦~~一陣唔識我果d,以為真係好勁呀~~俾人笑啊~~
    我只係慢腳一名~~

你睇:

呵呵....睇埋個時間,又覺得果3位快腳陪跑員勁d呀,要忍得住慢跑真係唔係咁易。
    btw 妳咁努力都係抵贊。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-11 11:09 發表

呵呵....睇埋個時間,又覺得果3位快腳陪跑員勁d呀,要忍得住慢跑真係唔係咁易
    btw 妳咁努力都係抵贊。

圍圍,

都係架!
    不過都可以啦!幾舒服,可以欣賞下沿途景色同吹下水!多好!
    btw 我都係慢腳黎ja!

升級   0%

該用戶從未簽到

哈~~我不嬲都是溫柔派~~~依架先知遲吾遲D 呀~~~
    DISDIS ~~你己跑得好好喇 ,教練話今晚我同你私下要開片~~~
    希望你高台貴腳~~~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 快活人 於 2009-3-11 13:36 發表
    哈~~我不嬲都是溫柔派~~~依架先知遲吾遲D 呀~~~" />" />hjghugh
    DISDIS ~~你己跑得好好喇 ,教練話今晚我同你私下要開片~~~" />" />
    希望你高台貴腳~~~" />" />hjfgchdf

妳哋兩個今晚要加油呀  , 活活我有排都唔同得妳跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-11 10:47 發表

我只係慢腳一名~~

你睇:

昨日我地係梅頂反運動場的時間!
    我好似重慢過你!

升級   7.05%

該用戶從未簽到

我覺得龍龍和法法是教練挀來的, 目的是來取了我的命~~~~   佢地三個(法法,龍龍,kinkin)沿途不斷"激"勵我同tartar......海旁段直路終於頂唔順佢地加速, 龍龍仲話佢行緊返去  ....... 活活ching,都係你最溫柔~~~

為左遠離佢3個,我ee不捨的掉抵左tartar,sorry啊~~~~龍龍話法法會照住你的........我才頭也不回的放心去.....之後佢仲話要在那轉角位爆返去, 結果跑爆左~~~~不過都好,等我知道自己既能力.......
    仲有feel到果組肌肉呀 , 呢~~好似係邪神上堂話練果組,之前都唔覺要用果到既,今次feel到果到冇力~~~
    昨晚食完飯,很累~~~回家後真的低個袋,就爬上床.........

龍龍, 今次要你失望了~~~~~下次我一定會追到的!!!!!!" />" />" />" /> " />" />" />" />" />" />

我係風之子,,,有時間就會來, ....
    唔係花...我已經好溫柔了, 回程頭段真係吹水吹得多左d,
    不過我一見到隻船時就一路同你報仲有幾多米(有少無多hehe),
    一路見你加速我都唔敢出聲, 只好叫你keep 住個速度, 睇下你仲有幾多...
    成條直路, 去到隻船時都跑得好好, 就係一個右斜上個灣, 就收左你, 你行左幾步呀..." />" />" />" />  
    之後就回了一段氣, 最後上到穚時, 你又開始加了小小速, 記得我同你講要keep 住個速度返去嗎?
    不過轉入最後直路時你特然爆上...仲過左好我添...心諗呢個步速返唔返到去呢, 答案係唔得...
    爆左大約30~40米左右你又慢起上來了....

小小意見~~~就係要知道自己仲有幾多力, 不要時快時慢...下次就唔好咁快發力, 可以去到船船先加速(就時你停下來的地方).
    咁你就可以好型咁一口氣爆返運動場...

我一點也沒有失望, 只期望你一次比一次有進步...加油..." />" />" />" />

升級   83%

該用戶從未簽到

我係風之子,,,有時間就會來, ....
    唔係花...我已經好溫柔了, 回程頭段真係吹水吹得多左d,
    不過我一見到隻船時就一路同你報仲有幾多米(有少無多hehe),
    一路見你加速我都唔敢出聲, 只好叫你keep 住個速度, 睇下你仲有幾多...
    成條直路, 去到隻船時都跑得好好, 就係一個右斜上個灣, 就收左你, 你行左幾步呀..." />" />" />" />  
    之後就回了一段氣, 最後上到穚時, 你又開始加了小小速, 記得我同你講要keep 住個速度返去嗎?
    不過轉入最後直路時你特然爆上...仲過左好我添...心諗呢個步速返唔返到去呢, 答案係唔得...
    爆左大約30~40米左右你又慢起上來了....

小小意見~~~就係要知道自己仲有幾多力, 不要時快時慢...下次就唔好咁快發力, 可以去到船船先加速(就時你停下來的地方).
    咁你就可以好型咁一口氣爆返運動場...

我一點也沒有失望, 只期望你一次比一次有進步...加油..." />" />" />" />

嗯~~知道~~辛苦你們了~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-3-11 13:51 發表

昨日我地係梅頂反運動場的時間!
    我好似重慢過你!

我想我是在你大約2km的位置開始計時啊~~~~~~

你減返6' x2 = 34'-12' = 22'

咁應該差不多了~~right?

11.3.2009 九龍灣 4k
    今日練習基本動作, 教練傷左都為我地示範, 龍龍同火火來旁聽.....做完第一part,我地又沖圈,沖到最後一個圈的100米,有位ching腳步聲越迫越近, 嚇得我也加速了~~~最後都俾ching界左  ,好好玩!!
    之後做完第二part又再黎~~~~見到然然同funung互相鼓勵,完成第二set,good!!!
    最後,我地舉行了迎新跑,所有第一次去九龍灣的都要參加~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

迪迪ctse好野!小弟臨尾都俾你界左...

聽中山兄講你回程時都對自己有要求,EXCELLENT!好有鬥志,加油!

你大把進步空間!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

我地長跑網d女子組真係唔講得笑~
    今次好似第一次dis ctse~馬王都俾你介埋~勁~加油^^

升級   20.35%

該用戶從未簽到

kandis:
    真的嗎?界了馬王兄!!!
    早就話你掂的啦.ha ha

(就係要知道自己仲有幾多力, 不要時快時慢...)
    (一口氣爆返運動場... )
    似乎你還没有清處自已的能力呢^^"
    定系未穩到自已對跑步的感覺呢?
    下次要爆就要爆到番終點至可以停呢^^
    加油哦!你的步姿是最好的呢……