香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kandis
打印 上一主題 下一主題

kandis 長跑誌~~

升級   83%

該用戶從未簽到

14.3.2009  19k

今天要跑19k的長課,來的時候只知道沿著引水道跑,所以以為全是平路,去到起點,白頭ching開始介紹路程, 什麼轉左轉右,上斜x k.......才知道不是那麼簡單~~~

出發不久大家已經跑遠了, 自己的腳就是有點痛(上5寸下5寸的位置), 後來經7兄提醒輕鬆d跑,還有提腳等才好一點~~順利完成了"大長金" , catcat因山霸後仍未復原,說不跑全程了,我只好追回大隊,當我跑近水霸時, 梁兄已回程了!!!然後我又見叮叮噹及iris,她們說跑到霸頭就可以了~我高興的向著霸頭走,原來那是15k的折返點呢~~~anson及nc ctse當時就在我前面,我見她們没有折反, 便跟著她們了,水霸的風景已經很美,過了水霸是山峽似的地方, 有點像自己上次行山的地方,上次見到一隻像小鹿的黃京, 原來nc今次也看到山羊,我錯過了~~
之後就見到好多ching都回程了~~~有的說還有8佰米,有的說2k........
最後勝哥同我地入埋"公奄路", 仲解釋埋的來源,原來山坡有間廟堂.

回程時勝哥仲叫小妹輕輕鬆鬆jog返去就可以, 點知我口快快講左自己的期望時間~~之後ching就帶住我跑,每次上斜我都落後呢~ching又jog住等埋我,到落斜時我又心急想快d到,勝哥再提醒這不是比賽啊~~~才放輕腳步, 邊跑邊聽ching在大浪灣的比賽經歷,到最後一段長直路引水道,真的很長......ching又同我報里數, "最後2k", 好記得呢句啊~~~因為我第一個反應係負面架!"吓~仲有2k......" , 之後又同自己講  "2k咋!加油~好快就到" 之後真係好似又有返d力感~

見到馬王時其實已經很累啊~~~不過望下錶,應該可以如期返到去,咪keep住law~中山兄仲話"轉埋灣就係直路終點" 不過經過上次梅子林一事,我知自己有幾多啦~~~  達標已經好開心~~~

多謝哂咁多位沿途鼓勵~~~Sue ctse 來打氣, 白頭ching帶路及影相,仲有勝哥領跑~~~我都知慢跑仲辛苦過跑架喇~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

因為馬王兄星期五去完特訓我先有機會咋~~哈哈~~

升級   100%

該用戶從未簽到

B

升級   0%

該用戶從未簽到

呀~ 原來女子組有勝哥做導遊, 介紹沿途風景0架?
早知我都變成花木蘭加入女子組啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 BHa 於 2009-3-15 11:03 發表

下次預埋妳丫, b姐姐

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-15 10:52 發表

disdis好叻吖~~睇黎你跑全馬ge目標不遠矣~~" />" />

唔遠~~~~~~~我最長都係跑渣打半馬果次...........仲差一個21.195km咪全馬law~~~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

歡迎BHa ctse

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

女子偷雞組冇導遊啊!
    勝哥帶住Iris上左一段大長甘就唔見左 , 原來入左公奄引水道等各位全程鐵娘子,
    今次偷雞真係走寶添!   下次再跑要入去公奄引水道睇風景, 見阿平張相個背景好靚!

B哥哥快啲去女子區開個blog, 等班姐妹歡迎妳吓!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-15 03:20 發表
    14.3.2009  19k

今天要跑19k的長課,來的時候只知道沿著引水道跑,所以以為全是平路,去到起點,白頭ching開始介紹路程, 什麼轉左轉右,上斜x k.......才知道不是那麼簡單~~~

出發不久大家已經跑遠了, 自己的腳就是 ...

迪迪妳真係好叻呀! 但係記住操還操要睇住對腳仔,如果感到痛可能已經係操過龍,要多加注意呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

DISDIS。車連馬王都比你介。真是勁

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-15 18:46 發表

女子偷雞組冇導遊啊!" />" />
    勝哥帶住Iris上左一段大長甘就唔見左" />" /> , 原來入左公奄引水道等各位全程鐵娘子,
    今次偷雞真係走寶添! " />" />  下次再跑要入去公奄引水道睇風景, 見阿平張相個背景好靚!

B ...

d山山水水日日都係到,幾時睇都得啦~~~一群廿隻野生黑山羊真係未見過~~~上次去農場都冇咁多~~~叮叮噹ctse點會係走寶喎~~~你曬~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-15 19:08 發表
    DISDIS。車連馬王都比你介。真是勁" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-15 10:03 發表

因為馬王兄星期五去完特訓我先有機會咋~~哈哈~~

唔係既....你係夠耐力至過到我,繼續加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

d山羊仔真係好得意,最衰冇帶相機影相...
    迪迪ctse果然有後勁呀,臨尾仲有力過馬王...

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 221# 的帖子

kandis上5寸下5寸的位置痛, 都跑得咁好, 進步空間很大呀!!! 繼續加油

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-3-16 01:40 發表

唔係既....你係夠耐力至過到我,繼續加油!hgj091" />" />hj

哈哈~~ 我記得ching當時做緊咩喇~~你係咪好肚餓呢~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2009-3-16 10:09 發表

哈哈~~" />" /> 我記得ching當時做緊咩喇~~你係咪好肚餓呢~" />" />

都有少少架....

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-15 19:05 發表

迪迪妳真係好叻呀! 但係記住操還操要睇住對腳仔,如果感到痛可能已經係操過龍,要多加注意呀!

係呀~~所以決定南生圍改踏單車, 又可以幫大家影下相~一舉2得!!

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-15 19:08 發表
    DISDIS。車連馬王都比你介。真是勁" />" />

原帖由 TerrySze 於 2009-3-16 00:16 發表

" />" />" />" />" />" />

下次你地都黎一齊跑啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 nc 於 2009-3-16 07:41 發表
    kandis上5寸下5寸的位置痛, 都跑得咁好, 進步空間很大呀!!! 繼續加油

nc ctse都跑得好好啊~~一齊努力啊~~~