香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ~~菲菲~~
打印 上一主題 下一主題

菲菲跑步日記

升級   0%

該用戶從未簽到

菲菲~
你好勤力呀~
d時間做得咁靚~ 厲害

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝way妹, 時間上應該可以好啲, 但而家時間其次, 最緊要腳仔唔痛先啦
你仲勤力啦, 星期日10k都跑得好好呀, 繼續加油啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-8-18 10:16 發表

你地去邊處跑開o架? SSP+斧山我都未去過呀!你會唔會去晒草跑 ?

6嬸果然係孖劇亭呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-18 12:32 發表

多謝way妹, 時間上應該可以好啲, 但而家時間其次, 最緊要腳仔唔痛先啦
你仲勤力啦, 星期日10k都跑得好好呀, 繼續加油啦

Thank you 菲菲姐姐~
我會努力ka la~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-18 12:34 發表

我尋晚去左cwb sg跑呀

如果放工即跑cwb都得呀~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-18 12:38 發表

6嬸果然係孖劇亭呀!!!

我而家先知原來wingwing個頭銜即係marketing

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-11 16:37 發表

山比一齊加油呀, 我哋有共同目標, 仲有個來月咋

山比, 真係慘, 呢頭講完要努力, 果頭就知道無得去~~~
無咗玉山無咗練跑動力啦

去吾到玉山吾緊要LA " />" />
我地到時會更架好玩呢" />" />   
你己將個目標轉移去 UNICE 半馬 . 加油呀.
希望遲D 可以同你一齊比賽 ~~~" />" />
.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-8-18 13:38 發表

去吾到玉山吾緊要LA " />" />" />" />
我地到時會更架好玩呢" />" />" />" />   
你己將個目標轉移去 UNICE 半馬 . 加油呀.
希望遲D 可以同你一齊比賽 ~~~" />" />" />" />
.

無錯, 而家為來黎半馬努力呀~~~
我哋實有得一齊比賽既, 不過拍住跑就難啲

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-18 13:47 發表

無錯, 而家為來黎半馬努力呀~~~
我哋實有得一齊比賽既, 不過拍住跑就難啲

當然喇 ~~~
你甘勤力 又有高人指點   ,我點拍住你跑呀.
加油呀 ~~如有機會 一齊比賽 只望能袁袁 望你 身後背影.己開心了 ~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-8-18 13:53 發表

當然喇 ~~~
你甘勤力 又有高人指點   ,我點拍住你跑呀.
加油呀 ~~如有機會 一齊比賽 只望能袁袁 望你 身後背影.己開心了 ~~

活活所講既高人係咪你自己呀? 我會聽你話跑架啦
我諗你遠遠望住我背影時應該係你比賽完拉緊筋cool down, 再來同我打氣呢

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-18 14:06 發表

活活所講既高人係咪你自己呀? 我會聽你話跑架啦
我諗你遠遠望住我背影時應該係你比賽完拉緊筋cool down, 再來同我打氣呢

HOHOHOH~~~~好似我高度同你差不多. 點做高人~~~
如果係COOL DOWN 完 就迎面見到你 喇 . 點會係背後~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-8-20 13:54 發表

HOHOHOH~~~~好似我高度同你差不多. 點做高人~~~
如果係COOL DOWN 完 就迎面見到你 喇 . 點會係背後~~~

係囉, 所以我諗極都唔明何來高人呀

升級   0%

該用戶從未簽到

(tue) 18/8 游水

原來成個月無游水, 啱啱預備報渡海泳要游返多啲, 可以一星期一次就好啦
1500m 自由式 每500m中間有小休
500m        15'22"72
1000m        31'21"27
1500m        47'30"81

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-8-21 10:13 發表
原來成個月無游水, 啱啱預備報渡海泳要游返多啲, 可以一星期一次就好啦
500m        15'22"72
1000m        31'21"27
1500m        47'30"81

游得幾好wor d 時間 . 加油 ar
甘早操定. 到時比賽 一定游得好輕鬆 ~~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 ~~菲菲~~ 於 21-8-2009 10:13 發表
    500m        15'22"72
    1000m        31'21"27
    1500m        47'30"81
    菲菲加油阿,你游得咁快一定可以爭取好成績既。

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝活活同catcat幫我加油呀~~~
    我其實都係驚自己未試過海泳比較擔心, 都冇乜理時間架啦...
    到時會盡力

升級   0%

該用戶從未簽到

21-Aug (Fri) 青衣運動場

均速跑10個大圈 (10 x 456m)
    1        2'52"34        
    2        2'33"51        
    3        2'33"82        
    4        2'33"93        
    5        2'29"65        
    6        2'30"19        
    7        2'30"78        
    8        2'29"21        
    9        2'26"90        
    10        2'31"69        25'32"02
    本來跑順咗都ok唔係咁辛苦, 但到停低咗之後就覺得好熱咁, 都几辛苦
    神腿3式 x 2set

原先想跑多10個大圈, 最後只跑多3個圈收工...都係自己意志力薄弱

升級   0%

該用戶從未簽到

22-Aug (Sat) SSP運動場

均速跑10個大圈 (10 x 456m), 保持8成心跳以下, 每個圈都要成2:50以上
    最後接近10個圈total 28'55
    第一次用心跳表,起初未跑前見啲rate係咁轉, 以為好唔準,開跑後即刻平均返又冇咁浮動, 
    原來未濕水時contact 得唔好, 一有汗水就掂啦
    原來唔係好喘氣己去到8成心跳, 唔怪得知早一日跑完10個圈好攰咁,跑得唔長,
    我既均速跑時都要減慢啲速度先得

之後再同SSP街坊做咗:
    神腿4式 x 3sets
    跨步行 x 3sets

晚餐:去咗我哋都未試過的翠荷, 全場電視直播足球賽事, 每部show唔同場, 可惜全枱得batbat一個睇得最高興
    我哋其他人好想睇港姐呀
    糖水: 試咗vv推介的松記棉花冰, 非常美味
    (但我估我跑咗兩日果啲都返埋來)