香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   41.95%

該用戶從未簽到

我自己預計,游水會保守少少,大概41~43分左右完成
單車應該至少1hr30min,跑步預55min左右,已包含轉項
完成時間應該要3hr10min左右

聽日去攞野之前,會去摩hill游番轉100x10 interval

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-5 22:34 發表

今次有條長 500 米斜路,上次試左路,落坡可以去到max. 45km/hr,
但是同時上坡又僅僅可以 keep avg. 26km/hr 左右,應該 avg. 30km/hr
沒問題,因為比賽效應可以快小小,希望當天不要太曬,跑步區大樹都沒
木果 ...

每日10k, 小弟一星期有15k 都偷笑吾計操山. 真係冇甘多時間.
重要比時間游水, 踩車.

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-5 22:21 發表
我都吾知預幾多....見步行步.
上次科學園平均35km/h, 係鉤住車既, 吾知itu條路平d定創新路平d呢?
今日游水都幾冷. 但都okay. 跑步我就okay ge, 操開山, 肌肉轉換應冇問題.
只希望單車正常操作, 新手都吾識check車 ...

翔東路同欣澳道都係暗斜,全段有上有落,但坡度較緩,只是翔東路返迪士尼方向較斜
賽例好似禁止鉤車,要鉤的話,醒目少少喇!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-5 23:21 發表

翔東路同欣澳道都係暗斜,全段有上有落,但坡度較緩,只是翔東路返迪士尼方向較斜
賽例好似禁止鉤車,要鉤的話,醒目少少喇!" />" />

how?

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-10-5 22:42 發表

11/10果日你會唔會練車? 我12/10-15/10都要出差, 應該練唔到乜野. 所以好驚到時會跌WATT.

kopo兄,

果日見到你真人真係好利害吓,

如果唔練一課半課,  你都驚到時會跌WATT.  咁我哋咪重慘....

到時大家加油啦!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-5 22:21 發表
我都吾知預幾多....見步行步.
上次科學園平均35km/h, 係鉤住車既, 吾知itu條路平d定創新路平d呢?
今日游水都幾冷. 但都okay. 跑步我就okay ge, 操開山, 肌肉轉換應冇問題.
只希望單車正常操作, 新手都吾識check車 ...

frank 兄 , 9.27 我同你打氣 + 過油架
見你上水來勢匈匈, 同 d 鉤車相 , 可以响前列
車群 , 應該會幾好成績 . 你操開山 , 而且又踩
開青公 , 肌肉耐力都應該幾好 。
我都唔試 check 車 , 但可以交去相熟單車鋪
叫佢全執 , 大約收返人工 $250-300 蚊度.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-10-5 22:42 發表

11/10果日你會唔會練車? 我12/10-15/10都要出差, 應該練唔到乜野. 所以好驚到時會跌WATT.

11/10 想去創新操算 , 大人唔係好老皮 , 幾個星期日都唔見人
最惨o個細仔早輪扑親 , 縫左 3 針 , 心情唔太靚 , 如果又去成日
真係驚家變

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-5 23:11 發表

每日10k, 小弟一星期有15k 都偷笑吾計操山. 真係冇甘多時間.
重要比時間游水, 踩車.

有既 , 早 d 起身 , 咪有羅

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-6 08:55 發表

kopo兄,

果日見到你真人真係好利害吓,

如果唔練一課半課,  你都驚到時會跌WATT.  咁我哋咪重慘....

到時大家加油啦!!!

羼兄,
你用tt bar 感覺如何呢? 比用手把快?

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-6 10:07 發表

11/10 想去創新操算 , 大人唔係好老皮 , 幾個星期日都唔見人
最惨o個細仔早輪扑親 , 縫左 3 針 , 心情唔太靚 , 如果又去成日
真係驚家變

我都係諗住操下創新路算啦!! 去東涌真係會家變架. 6:30am出車, 7:00am開始, 9:30am回程, ok唔ok?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-10-6 10:49 發表

我都係諗住操下創新路算啦!! 去東涌真係會家變架. 6:30am出車, 7:00am開始, 9:30am回程, ok唔ok?

OK, 6:30 照舊已士站等

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-6 10:33 發表

羼兄,
你用tt bar 感覺如何呢? 比用手把快?

Franklcf,

因為風阻關係真係有明顯嘅速度分別!!

我自己就好鐘意用 TT Bar嘅,

不過我有d朋友反而話唔太習慣!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-10-6 10:02 發表

frank 兄 , 9.27 我同你打氣 + 過油架
見你上水來勢匈匈, 同 d 鉤車相 , 可以响前列
車群 , 應該會幾好成績 . 你操開山 , 而且又踩
開青公 , 肌肉耐力都應該幾好 。
我都唔試 check 車 , 但可以交 ...

多謝你d油, 今次都係重點係游水快少少, 到單車時等d快車上黎比我鉤, 如果可以鉤的話
上次上水真係好q煩, 上水要排隊, 上左水lee 個又用手hold住你, 果個又用手hold住你, 攪到我成日失平衡.
今次大家一齊起步, 如果見到我記住過黎合照, 因我未見過你地, 吾認得你地. 只認得bmc, jason同cfchan

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-10-6 10:49 發表

我岩岩出左部七車,如果我地一齊入東涌操既話,時間自己可以控制得到,一定會快過上次番黎,不過唔知你幾多點要交人?

我十號都要操山,其實都唔知十一號仲有無力操車,如果頂得順既話都想玩個土炮三項...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-6 11:49 發表

多謝你d油, 今次都係重點係游水快少少, 到單車時等d快車上黎比我鉤, 如果可以鉤的話
上次上水真係好q煩, 上水要排隊, 上左水lee 個又用手hold住你, 果個又用手hold住你, 攪到我成日失平衡.
今次大家一齊起步, 如 ...

我早過你開始 , 不過如果有時間或者完左之後可以相應下 , 泥個合照
無計當日又大浪 , 上水位得 2 條梯 ,  ITU 今次上水位 5 知窄 5 窄呢 ,
希望無咁大浪就好 , 18.10 大家 + 油

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-10-6 12:32 發表

我岩岩出左部七車,如果我地一齊入東涌操既話,時間自己可以控制得到,一定會快過上次番黎,不過唔知你幾多點要交人?

我十號都要操山,其實都唔知十一號仲有無力操車,如果頂得順既話都想玩個土炮三項...

最好 11:00 前返到上水, 如果要玩齊 3 項 , 科學院好 d 喎 , 游完马上取車 , 踩完再跑 ,
可以玩 2-3次
e.g. swim 200m, bike 2 lap, run 2k

等肌肉可以適應下 , 不過 kopo hing, 好似想泥一次高强度踩車,
今晚聽住講左再傾

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-6 11:27 發表

Franklcf,

因為風阻關係真係有明顯嘅速度分別!!

我自己就好鐘意用 TT Bar嘅,

不過我有d朋友反而話唔太習慣!

聽聞會快2-3km
San兄, 你對係新刀鈴又爽唔爽呀?

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-6 13:05 發表

聽聞會快2-3km
San兄, 你對係新刀鈴又爽唔爽呀?

j神兄,
對刀鈴我暫時都未踩到人哋講到咁爽嘅感覺,
(主要原因都係自己實力真係有限, hehe...再加上自己太懶, 放喺練車嘅時間實在太小喇)

希望嚟緊我會好快可以話你知對刀鈴真係好爽啦!!!
不過到宜家都係好鐘意對新鈴, 因為睇落真係好鬼死靚仔!!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-6 14:47 發表

j神兄,
對刀鈴我暫時都未踩到人哋講到咁爽嘅感覺,
(主要原因都係自己實力真係有限, hehe...再加上自己太懶, 放喺練車嘅時間實在太小喇)

希望嚟緊我會好快可以話你知對刀鈴 ...

見你果日TTbar加大刀, 氣勢非凡, 唔打得都睇得

升級   41.95%

該用戶從未簽到

有更正,賽會不鼓勵鉤車,但亦不會投放資源阻止鉤車行為
箇中意思,請自行意會!