香港長跑網  - 長跑長友

樓主: cfchan
打印 上一主題 下一主題

deleted.....

升級   94.21%

該用戶從未簽到

哈哈......先多謝你嘅誇獎

氣勢非凡...自己聽到都覺得勁攪笑!!

不過可能d門外漢見到架車真係覺得架車幾得吓都唔定既!!!

升級   21.55%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-7 01:13 發表

哈哈......先多謝你嘅誇獎

氣勢非凡...自己聽到都覺得勁攪笑!!

不過可能d門外漢見到架車真係覺得架車幾得吓都唔定既!!!

咁都叫幾得, 吾係化.................. 我架咪可以堆田.
你架係好得啦.

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-7 09:21 發表

咁都叫幾得, 吾係化.................. 我架咪可以堆田.
你架係好得啦.

唔....  通常d人副偈唔得先至好似我咁,

我呢d咪正宗 "架生多多...屎坑波"囉 !!!

鬼叫自己又貪玩, 又想完成 "鐵人夢" 咩,

咪唯有自我摧眠

升級   78%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-7 10:18 發表

咪唯有自我摧眠囉

X 2

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-7 10:18 發表

咪唯有自我摧眠囉

呢個都係鐵人既好玩之處, 男人愛車, 可享受買器材既樂趣
影相都型d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-7 20:33 發表

影相都型d

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 franklcf 於 2009-10-7 09:21 發表

你架係好得啦.

你幾時唔要, call 我免費上門幫你............
反正我屋企有位

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-7 20:33 發表

影相都型d

神兄, Yeah...完全認同!!!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 孱鐵 於 2009-10-8 12:02 發表

神兄, Yeah...完全認同!!!

X 4,遲D會換野!

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-8 13:07 發表

X 4,遲D會換野!" />" />

ching有咩新計劃?

升級   94.21%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-8 23:38 發表

ching有咩新計劃?

....計劃嘅野....真係唔洗咖啦,

去到鐵人店就自然有咖啦,

最緊要唔理咩都好, 總之一換咗d好野成個人馬上就自然開心+舒服晒

呢d感覺我就最明白咖啦!

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-8 23:38 發表

ching有咩新計劃?

先換軨,再換drop bar同槍手

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-9 08:52 發表

先換軨,再換drop bar同槍手" />" />

想試下加aero bar,唔知分別會有幾大呢?

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-10-9 09:30 發表

馬王兄, 小弟之前冇用aero bar, 踩個半鐘倒條腰巳經好累, 裝左之後就舒服好多, 最正係可以固定姿勢, 冇咁阻風   

升級   52.3%

該用戶從未簽到

聽聞aero position對減低風阻幫助不少, 有人話可以快2-3km, 我自己就出年70.3先會試
Aero bar又大至分兩種角度 e.g. Profile T1, Profile T2
T2角度更aggressive, T1就比較舒適

你部S3本身就有TT車既血統, 絕對可以一試
不過咁快拎來比賽我驚你未習慣

升級   52.3%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-10-9 08:52 發表

先換軨,再換drop bar同槍手" />" />

Fulcrum 1黎緊2010有大改動, 玩得過
drop bar爛左梗要換啦, 呢個係為安全, 唔係upgrade
槍手都要換?

升級   41.95%

該用戶從未簽到

原帖由 orce 於 2009-10-9 10:33 發表

Fulcrum 1黎緊2010有大改動, 玩得過
drop bar爛左梗要換啦, 呢個係為安全, 唔係upgrade
槍手都要換?

期待中
槍手暫時操作正常,只係花左無咁靚仔,所以更換名單排到最後!

升級   78%

該用戶從未簽到

我覺得直路好有分別,可能我肥,所以風咀大。平時練一圈3km,用aero bar 約快5-6秒/lap.同轉下姿勢條腰無咁倦

升級   41.95%

該用戶從未簽到

2009深圳鐵人三項公開賽

賽前幾日先黎傷風感冒星期五同星期六收左工就返屋企大昏迷,就係為左爭取賽前康復,玩埋今年最後一場三鐵賽,康復情況亦算理想,今朝起身只有少少鼻塞,唔太影響落場比賽。

不過,另一個問題來了,天氣急速轉涼,加上今朝下雨,唯恐會影響康復中的身體。但既然報得名,我同自己講,只要唔落雨就一定落場玩。所以唔理三七廿一,拎埋架單車去再算。

我在元朗西鐵站搭上b2線巴士到深圳灣,未夠09:00就到口岸(中途行青公時望到洪天路天橋的天水圍10k賽) ,等埋jason及其家人友好,就一干人等出發去會場。

大會安排尚算滿意,惟轉項區的地面凹凸不平,赤足行走絕對要小心(轉項途中我腳趾都爆左肛)

雖然天氣頗冷,部份賽員還穿wetsuit比賽,但個人感覺水溫不太冷。圍堰湖水質並不佳,離開岸邊不遠處簡直伸手不見五指,要多游十數米水質才較好(只是相對較好而已),亦因為這個原因,為怕喝下這樣「滋補」的水,我全程以蛙式前進,可幸不用40分鐘就游畢1500米。上岸前水質又再呈黑,還好上岸後大會設有水喉沖身,令愛車受污染程度降低

單車賽程路面頗寬,亦算平坦,惟急彎太多,加上路面沙石,唔敢劈住彎入,無踩翔東路咁爽。路程方面,8圈共34k左右,並不足40k

跑步同單車路線大部份重疊,前面的跑手要注意單車才好橫過賽道,還好跑步進行時利已剩下數量不多的單車在賽道,影響還不大。路程應該有不足10k ,我估大約9.5k左右

評估表現,今場較ITU表現為佳,既不受大浪影響,又沒有CUT-OFF TIME限時限刻擾亂車速(就因為這樣,影響了配速,引致跑步只能龜速完成),可以更好的保存體力,留待跑步使用
完成時間為2hr44min左右

升級   98.8%

該用戶從未簽到

原帖由 cfchan 於 2009-11-15 22:49 發表
賽前幾日先黎傷風感冒星期五同星期六收左工就返屋企大昏迷,就係為左爭取賽前康復,玩埋今年最後一場三鐵賽,康復情況亦算理想,今朝起身只有少少鼻塞,唔太影響落場比賽。

不過,另一個問題來了,天 ...

勁呀, cf兄, 唔洗3hr就完成, 恭喜恭喜 !!