香港長跑網  - 長跑長友

樓主: JC
打印 上一主題 下一主題

[TKO備戰2010渣馬] 之長課操練(終極吹水加碳特訓) 27/2/2010 星期六

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 JC 於 1-3-2010 09:35 發表

做每件事都有佢背後既目標, 我旣完成時間唔係好好,
    我只係向住我旣目標, 跑到底.
    諾珩係终點等我衝線,
    見到我既第一句說話係: "Daddy你條腰唔痛咩? 點解你跑得晒既?"
    我同佢講:"因為你支 ...
    JC 團長你地既父子情實在好感動呀,想哭 tim 好在今日放假姐。

升級   100%

• 簽到天數: 78 天

原帖由 JC 於 2010-3-1 09:35 發表

做每件事都有佢背後既目標, 我旣完成時間唔係好好,
    我只係向住我旣目標, 跑到底.
    諾珩係终點等我衝線,
    見到我既第一句說話係: "Daddy你條腰唔痛咩? 點解你跑得晒既?"
    我同佢講:"因為你支 ...

JC,
    我直頭感動到喊咗出黎呀。
    恭喜各位做得好成績。
    我就比較差嗱。雙膝痛唔敢跑得快,4K開始右膝痛,6K就左右一齊痛。
    跑到17K開始左右大腿開始想抽根,邊行邊跑捱到崇光開始小腿抽,
    到入維園時右小腿抽到差唔多行唔到,最後拐住捱到終點2小時20分。充份體會到有氣無力走的情境。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-3-1 12:15 發表
    早晨
    琴日雖然天氣好熱,但對我影響不太嚴重。我每個水站必定淋兩杯水落身減熱。
    好多謝BOLO,JC TERENCE頭約廿令K陪住跑,每一K都報住PACING幾多。以免跑快。
    我自己係13K己肚餓。捱到 ...

活活好嘢, 勁勁

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2010-3-1 13:33 發表
    JC,
    恭喜各位做得好成績。
    我就比較差嗱。雙膝痛唔敢跑得快,4K開始右膝痛,6K就左右一齊痛。
    跑到17K開始左右大腿開始想抽根,邊行邊跑捱到崇光開始小腿抽,
    到入維 ...

uncle, 身體最緊要, 快D養好傷, 比賽年年有, 好返想點跑都得∼

升級   20.75%

該用戶從未簽到

Uncle, Auntie 十公里成績如何呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-3-1 13:57 發表

你經過cwb打氣團個時. 個個都問你張紙寫d乜.
    好彩連拍幾張有一張中咋

pm你email比我啦
    it's my pleasure

多謝晒你同打氣團 ^^

升級   18.42%

該用戶從未簽到

回復 2381# 的帖子

車仔/JC/活活你們真厲害,我是用了五個小時才跑完,我差一點都堅持不下去了,就為了一句維園見,我堅持到了終點.......

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 angkso 於 1-3-2010 13:33 發表

JC,
    恭喜各位做得好成績。
    到入維 ...
    uncle 祝你快d 好番再一齊跑

升級   100%

原帖由 山比 於 2010-3-1 14:23 發表
    Uncle, Auntie 十公里成績如何呀?

She finished around 1 hr 10 min, very difficult weather for her.

升級   35%

該用戶從未簽到

在40k後被截, 很難過! 還欠少少就完成.... (我的感受) (1)

今次是我第一次跑唔哂, 年年都是5小時內或5小時頭完成! (4:50/4:39/4:42/5:05/4:51/5:08)
    首先, 感覺天氣好熱, 濕度很高, 很難散熱, 咪慢慢跑...昂船汌都可以的, 因為還在初段, 中段在汀九橋..見你長跑網的朋友, 咪跑快返..不過都係慢過前幾年, 覺得初段的海綿很少, 所以跑得有點辛苦, 咪時間都耐...

升級   35%

該用戶從未簽到

在40k後被截, 很難過! 還欠少少就完成.... (我的感受) (2)

, 中後段都照舊堅持下去, 見人行的確很想"行"埋一份, 都忍下去, 去到35k後條腰好"緊", 有點痛, 咪忍唔住停下來, 計落都應該夠時間, 行下跑下回維園...跑到40k後, 即馬師天橋, 這裡欄住了, 我仲見到前面有人跑緊, 剛剛截了, 很大反應! 我懇求可否繼續, 職員好鬼絕情, 好傷心 . 總之, 之前唔好停下來, 其實我隻錶時間只是5:18分還有時間 (心唸), 計過數, 咪最多剛剛好返到維園, 原來, 唔可以, 大會計大會時間呀, 所以, 今次得過教訓! ...

升級   100%

原帖由 jogging_cat 於 2010-3-1 14:36 發表
    uncle 祝你快d 好番再一齊跑

多謝joggingcat,我在西走廊有同你打拜呼,不過你聽唔到。其實我今年的準備的確很差,11月起差不多每星期只跑到24K。1月24日跑完清水灣鄉村俱樂部(因為有朋友在突破做)又再傷過。
    有考慮過退出渣打,但最後覺得就算跑唔到,行都行到。
    總之,恭喜大家,多勞多得,辛苦了一年,終於有成果。

升級   56.2%

該用戶從未簽到

之前果個post 原來出唔到...  而家補番...

jc 你個長跑真係好感動~~

proud of you~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2010-3-1 12:15 發表
    早晨
    琴日雖然天氣好熱,但對我影響不太嚴重。我每個水站必定淋兩杯水落身減熱。
    好多謝BOLO,JC TERENCE頭約廿令K陪住跑,每一K都報住PACING幾多。以免跑快。
    我自己係13K己肚餓。捱到 ...

活活勁~~  如果天氣凍少少,濕度低少少,sub 4 冇問題~~

升級   56.2%

該用戶從未簽到

今年有機會同你地一齊練跑,真係獲益不少...  尤其是d 斜路~~  真係唔簡單~~

講番今次全馬成績,個人時間3小時44分幾,應該合理...  
    當跑到去昂船洲大橋時,真係嘩左一聲~~  (同校長之前既形容一樣)
    跑到2xk 發覺自己唔係好掂,做唔到5min /k 就知道330 唔得,到30k 再望下時間,2:35,希望最遲345番到去,最終都可以3:45 完成~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jinliaonang 於 2010-3-1 14:34 發表
    車仔/JC/活活你們真厲害,我是用了五個小時才跑完,我差一點都堅持不下去了,就為了一句維園見,我堅持到了終點.......

你既堅持並冇白費.....好!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 angkso 於 2010-3-1 15:24 發表
    She finished around 1 hr 10 min, very difficult weather for her.

auntie好野!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2010-3-1 15:27 發表
    今次是我第一次跑唔哂, 年年都是5小時內或5小時頭完成! (4:50/4:39/4:42/5:05/4:51/5:08)
    首先, 感覺天氣好熱, 濕度很高, 很難散熱, 咪慢慢跑...昂船汌都可以的, 因為還在初段, 中段在汀九橋..見你長跑網的 ...

may ctse, 比賽年年有, 下次再努力過, 我地支持你 ^^

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 JC 於 2010-3-1 12:35 發表

嘩....... 就黎唔敢係長跑網出現添
    攪到大家咁想喊, 真係唔好意思 ∼

原來係JC 師兄, 尋日我講緊電話無影到你 又睇唔到你張紙寫乜, 仲以為你同愛人示愛TIM , 因為尋日真係好多人咁做

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2010-3-1 16:01 發表
    今年有機會同你地一齊練跑,真係獲益不少...  尤其是d 斜路~~  真係唔簡單~~

講番今次全馬成績,個人時間3小時44分幾,應該合理...  
    當跑到去昂船洲大橋時,真係嘩左一聲~~  (同校長之前既形容一樣)
    跑到2xk 發 ...

batbat, 其實我地跟你學好多嘢就真啦 ^^