香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

有心law , 平西, 晶哥同 幾細心既小西華 (其實我想叫你婆媽華的), 多謝 .

其實冇咩事喎, 你地睇睇企在我身後個大佬(主耶穌)係什麼料子才作擔心

升級   0%

該用戶從未簽到

平西, 你D post 睇小一眼都被你砌的, 你講什麼都冇用的, 你冇credit 嫁啦. 眼訓同攰都可以講到什麼心事重重, 我是鄉下仔來的, 本是文盲來的.

根本就不懂什麼是心事. 你慳返D 墨水寫自己blog D 野啦. 吾好再生安白造, 無中生有, 冇人信你的 . 呵呵呵 * N

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-12 16:55 發表

平西, 你D post 睇小一眼都被你砌的, 你講什麼都冇用的, 你冇credit 嫁啦. 眼訓同攰都可以講到什麼心事重重, 我是鄉下仔來的, 本是文盲來的.

根本就不懂什麼是心事. 你慳返D 墨水寫自己blog D 野啦. 吾好 ...

唔係我一個人覺得你昨晚有些郁悶...我地都係關心你啫..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-11-12 09:40 發表 Why still not sleep in such nite time ar?????

人地鄉下仔習慣早起身諗住去耕田, 你就諗左未訓, 真係丫 ?!  怠懶的都市人永遠也不懂辛勤如螞蟻的鄉下人的心態的 . 哈哈哈 ~~  *  N

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-12 17:01 發表 唔係我一個人覺得你昨晚有些郁悶...我地都係關心你啫..
okay , 明白啦, 你同小華麻, 知道啦
其實因為我跑圈跑慢左兩秒, 你知我幾緊張D成績啦, tiger 又來緊, 米壓力大law . 又要人地講晒出來, 唉!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-12 17:03 發表
其實因為我跑圈跑慢左兩秒, 你知我幾緊張D成績啦, tiger 又來緊, 米壓力大law . 又要人地講晒出來, 唉!!

唔止我同小華...仲有小師妹..佢成晚都想盡辦法想氹你開心

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-12 17:03 發表

oh i understand

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-12 17:30 發表 唔止我同小華...仲有小師妹..佢成晚都想盡辦法想氹你開心

所以米冇野law, 我扮吾開心 , 其實不之幾happy ,呵呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-12 17:39 發表

所以米冇野law, 我扮吾開心 , 其實不之幾happy ,呵呵呵

下次由得你繼續扮 cool...

升級   0%

該用戶從未簽到

晶哥轉玩 Saxophone 啦, 正好多, 好正 !!

識個女仔都賺晒啦.

哈哈, 攪到我都自己想學天, 如果小林香織教我的話

升級   0%

該用戶從未簽到

我都想學,上次連名都報咗,不過冇時間。

升級   0%

該用戶從未簽到

11月12日

今晚雖然只得高大兄及Ivy,但都係風雨不改繼續青公之旅,真係佩服Ivy能一面跑一面吹水,雖則比星期二晚跑得慢一點,但也不是蟻速嗎;到咗深井補補水便回程,到展覽處便迎面遇上遲來的成成,佢亦在此回程,和我們一起跑,之後還同去食飯兼吹水。
今晚:13k
本月:87k

升級   0%

該用戶從未簽到

記起了What A Wonderful World - Louis Armstrong

升級   0%

該用戶從未簽到

十公里老虎賽 2010-11-14

跑得慢點又如何? 成績差點又甚樣 ?

說出來是頗瀟灑的, 說穿了賽前是有個目標的, 是想勝過一個自己尊敬的朋友 - 吳金帶的. 如果

能勝過他, 我會坦然向他說句: "我終於能勝過你, 但我是尊敬你的" , 我欣賞他為人率直, 君

子坦蕩蕩的 !! 作朋友, 我喜愛交心坦誠的. 如能勝過他, 我想他不會算帳失落的.

而今次的成績結果我是欣然甘心地接受的, 亦是計算之內.

這結果與一個喜樂的朋友聚會,逛街活動來比較, 我確確實實令選擇朋友聚會.

什麼名次, pb ,時間, 我真的完全不放在眼內.

能與一顆朋友談天說笑, 何其快哉?

能細聽誰吐苦水, 能傾聽誰近期遇到不悅的事, 給他們消點氣, 能看到一張喜悅的面孔. 這是自己作什麼的時間都不能得到的

共悲共喜, 可從一個荒謬看法, 怪誕的行為看到. 甚麼我能認識到這種趣怪的朋友呢?!

不知說他是不懂醜是什麼 ? 還是勇氣可嘉是好? 樂哉 !! 感恩的, 無論比賽是什麼時間我真的不在乎了 !!

最後說回賽事, 面子尤關, 還是要拿點沙子上手, 雖然自己做不了什麼, 但也可同毅行朋友跳拍做出他個人十公里pb,

亦敢安慰的. 為各能做出自己pb 的人而高興 !!

You've Got A Friend

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-14 13:49 發表
十公里老虎賽 2010-11-14

跑得慢點又如何? 成績差點又甚樣 ?

說出來是頗瀟灑的, 說穿了賽前是有個目標的, 是想勝過一個自己尊敬的朋友 - 吳金帶的. 如果

能勝過他, 我會坦然向他說句: "我終於能勝過你, 但我 ...

會不會同那些青口..生蠔有關?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-14 14:20 發表

會不會同那些青口..生蠔有關?

對我只有少少反應(我已按近百毒不浸的境界, 呵呵呵), 應該係行得太多, 同埋我起步太後, 提速太勉強了, 我亦無做熱身. 不過什麼都不是重要的, 真的. 只是一個小小的賽事,理它媽什麼理由乎 ?!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-14 14:30 發表

對我只有少少反應(我已按近百毒不浸的境界, 呵呵呵), 應該係行得太多, 同埋我起步太後, 提速太勉強了, 我亦無做熱身. 不過什麼都不是重要的, 真的. 只是一個小小的賽事,理它媽什麼理由乎 ?!

呢個賽事我都跑了幾年,係今年因毅行而中斷....但我卻多了個難能可貴的體驗...有失也有得..
我停了在4k位置幫其他人影相,看看一個個疲憊卻很努力堅持著的跑手從自己身旁經過..很有趣..也很感觸..已經很久沒有參加過賽事..尤其是10k...今天賞試非正式玩了數k..也曾試過認真地跑了數k..發覺原來自己仍未準備好跑10k....

升級   0%

該用戶從未簽到

終於見識了喜洋洋~~

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 282# 的帖子

哈哈, 喪ken 真係好白, 真係朱古力與白雪雪

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-14 16:10 發表
終於見識了喜洋洋~~

x2 ...