香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Samuel
打印 上一主題 下一主題

我的練跑日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-4 22:27 發表
當住這裡是自己屋企

今日真是 冰冷青公我獨走.

真的整條 30k 路線冇人走的.

謝過上天, 真的代我不薄, 冷雨, 冰風令疲累的我走得更快, 更好. 由於寒冷天氣, 所以不能走得像往日的散漫, 冷更給予渴睡的我在 ...

早知道...我便帶一大包冰粒...站於青公某條天橋上,靜待閤下經過,為你灑下一陣冰雹...令你更為感恩..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 228華 於 2010-11-4 22:36 發表 唔好意思晶哥!B哥快D開BLOG LA~~

我甚行呢, 我不是文化人來, 不是執筆討飯的人來, 筆中欠的便是墨

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2010-11-4 22:46 發表 今晚响屯門,碰到跑的人,不過十個,只有一個是我認識的﹗﹗

你幾點跑?!  我在洪水橋時, 好大雨, 好冷!! 小欖就好大風, 真的不可慢起來

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

二琴一琴年十一月五日, 天寒, 雨天

早上清晨果然冷起來, 還是下雨中, 不多想;去吧 !! 泠泠清清, 淒淒冰冰; 跑路是短, 心途是長. 既然客觀環境改不了,

改變的只可是自己的心情. 就這樣就是選了 wonder girl 的 Nobody nobody but you 來討點開心吧 !!

有些美女們陪伴著跑真是暢快許多, 呵呵呵 !! 途經舊日人群魚貫而行的大街小店, 驟然變得一點荒涼起來.

當然會有途人打在心裡在問 "此人究竟是不是瘋的",

相對地我會斬釘地回應 "現在恆生指數是 24xxx 點, 我是不會入市的, 你說我還瘋不瘋呢?! 呵呵呵 !!"

說穿了, 自問 "什麼諾言之魂; 什麼什麼的誓約之念", 這是華麗堂煌的句子. 其實亦是一個戇居人為作點戇居事情,

來美其名的掩飾. 其終極目的是保存 - "戇居" 此字在字典中長留. 沒人用的字句是會被人們忘掉的.

講了這麼多的, 只是五公里的事情來!!

最近愛聽楊宗緯番唱的一首歌 雨天

其實最近的雨天又算是什麼呢?!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-11-5 11:19 發表
二琴一琴年十一月五日, 天寒, 雨天

早上清晨果然冷起來, 還是下雨中, 不多想;去吧 !! 泠泠清清, 淒淒冰冰; 跑路是短, 心途是長. 既然客觀環境改不了,

改變的只可是自己的心情. 就這樣就是選了 wonder g ...

同一時間..我都跑緊...一樣是5k...卻沒有你這麼多想法...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2010-11-5 17:54 發表 同一時間..我都跑緊...一樣是5k...卻沒有你這麼多想法...

梗係, 你要有女仔, 你才做到東西來, 大家都吾同type

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-11-5 15:05 發表 嘻嘻. 岩架啦. 岩架啦. 借呢樹小試牛刀. 寫寫下就自己開blog架啦

技窮啦,技窮啦!!

升級   0%

該用戶從未簽到

11月6日

早上去遊車河睇睇cp,下午去會所跑跑,約十一公里。
本月:35k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月8日

今晚十公里功課:
2'24"79/2'08"98/2'12"03/2'13"59/2'12"98/2'13"78/2'13"86/2'12"19/2'12"83/2'13"04/
2'12"37/2'11"12/2'12"06/2'11"15/2'09"79/2'09"08/2'08"45/2'07"96/2'09"79/2'08"25/
2'06"88/2'04"77/2'05"52/2'03"04/2'01"80/2'02"96 = 56'23"06
應該跑咗26圈以防自己數錯。
我自己跑得幾滿意,睇落好似唔均速,其實後段係我自己特意加快d,實在喉嚨發炎,越跑越口乾,但知道若停下飲水就跑唔返,所以頂到完為止。

本月:45k

升級   0%

該用戶從未簽到

11月9日

原本想星期三晚跑,但見Mill姐約跑,而且今晚其實都會去會所跑,咁不如同大家一齊跑啦,好彩咁決定,因下午媽媽來電星期三晚要回家食飯,冇得跑。
今晚Ivy、平兄、小師妹、鄭兄、成成、Mill姐及友人們,最後有十人跑青公,真係念都念唔到咁多人。
Ivy話今晚想跑20km當半馬練習,琴晚跑完10km,真係無信心,但見Ivy咁有熱心,跑就跑啦,一開始跑,Ivy就跑個比平常快嘅速度,佢仲可以一面跑一面吹水,而我就跟到死吓死吓,後來佢都覺得我唔掂,就唔再吹水等我可以尊心跟跑,結果約四十分跑到深井,雖然唔係快,但老實真係從未試過咁快,借d意去仔補水休息吓,係深井會合鄭大班及成成,以Mill姐無停下便由深井回程,大班亦跟妙姐回航,成成就陪我地往十公里處跑,再起跑時,I姐好似跑得比剛才還快一些,去到青龍頭好想叫成成陪跑,我就休休先,但念念咁樣實在太cheap,自己答應陪跑就要陪到底,堅持堅持再堅持,終於到達啦,約用20分由深井至十公里位置,約休三分鐘感到冷便決定慢跑回程,跑約幾佰米便見平兄伴隨小c妹跑往小欖,好不溫馨啊!
回程跑約1km,Ivy好像比較差了點,終於可以跑慢d啦,到展覽處覺得對腳好”支力”,真係靠着意志及同伴才回到終點。
本月:65k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-11-10 23:12 發表
.........跑約幾佰米便見平兄伴隨小c妹跑往小欖,好不溫馨啊!
回程跑約1km,Ivy好像比較差了點,終於可以跑慢d啦,到展覽處覺得對腳好”支力”,真係靠着意志及同伴才回到終點。...

陪小師妹跑就好溫馨,咁陪IVY跑就唔溫馨?
回程展覽館上斜位接近頂...是一處考驗意志力的位置...尤其是跑22公里以上更甚...但捱過馬路就有位回氣...要不時同自己咁講.

升級   0%

該用戶從未簽到

11月11日

今日只係去健身室跑九公里。
本月:74k

升級   0%

該用戶從未簽到

蒲崗村道/鳳德道繞圈跑 *3

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb2010-11-12 04:46 發表

蒲崗村道/鳳德道繞圈跑 *3

Why still not sleep in such nite time ar?????

升級   0%

該用戶從未簽到

聽海....張學友曾經唱過...更有味道

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Samuel 於 2010-11-12 09:40 發表

Why still not sleep in such nite time ar?????

佢昨晚...心事重重..