香港長跑網  - 長跑長友

樓主: purejoey
打印 上一主題 下一主題

無傷無痛,馬不停蹄~

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 1 天

差唔多2個月冇跑同冇上長跑網,好多Ching Ctse 都忘記了我吧。

呢排跑步果團火放晒落寫iphone app 度,唔跑,連健康也不管了。

剛剛心血來潮上黎睇下。

發現舊年用了好多心機準備的 Victoria to Peak 已開始報名,令我要反思要再開始操了。

上個跑季參加左近廿個比賽,今次會跑少D了。

暫定想參加的比賽:

Victoria to Peak, 黃金海岸15公里賽, Asics 香港十公里挑戰賽, 聯合國兒童基金會慈善跑, HKMP半馬拉松2011...

渣全馬? 唔敢諗住。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 26 天

Keep going...

升級   98.9%

該用戶從未簽到

Joey師兄,仲記得你係渣馬前好有心機咁將d渣馬特輯upload上黎,再次多謝你
    可能你舊年真係玩得比賽太多,現在係調整期,而家咪當抖吓,遲d跑返多d團火再燒起就唔得了呀
    祝師兄長跑長友  

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 purejoey 於 2011-7-6 00:12 發表
    Victoria to Peak, 黃金海岸15公里賽, Asics 香港十公里挑戰賽, 聯合國兒童基金會慈善跑, HKMP半馬拉松2011...

渣全馬? 唔敢諗住。

purejoey ching,

Hello !

我都好耐冇正式練跑, 係最近先跑吓跑吓咁......
    報咗渣打 10km, 見到一啲熟識嘅名字, 都報全馬半馬......
    睇吓 blog, 就 [中] 咗入嚟哩度......

最後有冇跑 V to P 呀 ??
    我等 [機場 10km] 先係第一個 10km !

有時真係團火... 謝咗... 之前甚至懷疑會唔會連 [渣10km] 都唔報 ??
    不過, 我最近又好開心, 心態返咗嚟, 希望遲啲狀態都返嚟啦.

舊年同你傾過幾多吓... 希望遲啲又再傾, 又再見.       努力 + 加油 !

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2011-10-4 17:34 發表

purejoey ching,

Hello !

我都好耐冇正式練跑, 係最近先跑吓跑吓咁......
    報咗渣打 10km, 見到一啲熟識嘅名字, 都報全馬半馬......
    睇吓 blog, 就 [中] 咗入 ...

你好, 聽日會跑半馬1組。
    我個人好搞野,前年將團火放晒落跑步度,所以成日黎長跑網,跑好多比賽,重好有心機上載好多渣馬片。
    依家團火去左寫 iphone app 度,呢幾日有兩個apps 同時上左appstore "reference free" 同 "sports paid" Top 1。

跑步方面真係跑得好疏,一個比賽都冇參加,直到渣馬。
    舊年渣半馬跑1hr53min,今次目標只係完成賽事,因為成年都未跑過>10K路程。

得兄要努力ar!!!

我都想學識要將團火平均分配到各方面,跑步真係好有益!!!
    BTW:希望呢次渣馬前唔好失眠LA~

升級   0%

開心

終於有新目標 - 2014東京馬拉松~

現在作為哈日族的我,希望人生第一個馬拉松賽事在東京完成!!!

要練好長力外,超級怕凍的我也要克服天氣問題 ><

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 purejoey 於 2012-10-21 01:14 發表
    終於有新目標 - 2014東京馬拉松~

現在作為哈日族的我,希望人生第一個馬拉松賽事在東京完成!!!

要練好長力外,超級怕凍的我也要克服天氣問題 >

Hello !

好耐冇嚟睇人哋 blog, 又咁啱係哩度.
    我今年準備半馬嘞 ! 報咗渣半馬一組, 同同學一齊起跑. Enjoy !

我都報咗曼谷半馬, 仲有兩個星期咋 !
    有目標好呀 ! 2014東馬, 祝你成功 !!   

升級   0%

開心

原帖由 得得地 於 2012-11-2 19:27 發表

Hello !

好耐冇嚟睇人哋 blog, 又咁啱係哩度.
    我今年準備半馬嘞 ! 報咗渣半馬一組, 同同學一齊起跑. Enjoy !

我都報咗曼谷半馬, 仲有兩個星期咋 !
    有目標好呀 ! 20 ...

網上好耐無見,我都報咗渣半馬一組~
    今日係兩年以來第一次練習跑半馬途程由葵芳到屯門,結果係黃金海岸抽筋,拉左一陣筋後勉強再跑結果係三聖村棄權><
    東馬2014跑足全程願望又離我遠些了~

runkeeper activity

升級   0%

開心

因為驚星期六落雨跑唔到,就今晚跑足半馬途程,跑到死去活來 ><

路程特色係跑晒青衣同荃灣海濱長廓~

同程兩年前跑得不算吃力,依家都仲未達到當時水平~

http://runkeeper.com/user/
    purejoey/activity/131325304

升級   0%

開心

20/11
    葵涌運動場的跑道秩序管理以及使用者的操守比較差,反方向「行」
    、幾個人打橫一字行、企定定係跑道、非運動衣著、應有盡有...
    以上劣行在將軍澳運動場全部禁止並嚴格執行~

升級   0%

開心

22/11
    今晚26度極濕天氣下跑完15圈濕到透~

升級   0%

開心

25/11

今日再挑戰上次未能完成的葵芳至屯門跑線,終於小心翼翼地完成了,總算有交待~

http://runkeeper.com/user/purejoey/activity/133036324

升級   0%

開心

29/11
    由於周一落雨無跑,今晚跑夠廿五個圈補數~
    記憶中只係第二次係運動場跑10k,好處係可以放盡d跑,壞處係
    真係好x悶~

升級   0%

開心

1/12
    今日跑左人生最輕鬆的一次半馬途程葵芳至屯門,到終點重覺得游刃有餘,不過pacing 慢到約6'30"/km,如果跑全馬用這pacing 要五個鐘,已是水準之下,不過我尊敬所有能完成全馬的健兒~
    http://runkeeper.com/user/purejoey/activity/134221378

升級   0%

開心

今日跑「雙海旁」半馬跑線,可以成個禮拜無跑關係,「餓跑」,大部份路程pacing都做到5'30"min/km,快過上周六的6'30"min/km成分鐘,結果就係最尾3km幾乎跑唔郁...
    翻查紀錄原來呢次係同跑線練習中最快pacing,到渣半馬比賽時通常都快半分鐘 per km黎計,有望可破兩年前的1小時53分的紀錄,希望成事la~
    http://runkeeper.com/user/purejoey/activity/135337327

升級   0%

開心

相隔一周再跑半馬途程(其實不太健康週中應跑多次),本來
    想突破半馬,但一出街咁猛太陽兼

太熱就下次先試。今次跑相隔兩年再跑的葵芳->豪景花園前->葵

芳跑線,這是我跑開3條半馬途程中最好跑的。結果平均 6 min/km 跑完全程而最尾也不太吃力,感覺良好,希望繼續進步~

(後記:今次先發現碧堤前面有段海濱長廊可跑,青公趣味性增加了^^)

purejoey/activity/136334386

升級   62%

該用戶從未簽到

原帖由 purejoey 於 2012-12-15 16:11 發表
    相隔一周再跑半馬途程(其實不太健康週中應跑多次),本來想突破半馬,但一出街咁猛太陽兼
    太熱就下次先試。今次跑相隔兩年再跑的葵芳->豪景花園前->葵
    芳跑線,這是我跑開3條半馬途程中最好跑的。結果平均 6 min/km ...

原來CHING在操半馬, 你說的那段路是在嘉頓側面入, 還是碧堤公園入的呢? 等我下次也試一試先.....

升級   0%

開心

原帖由 oldtree 於 2012-12-15 23:47 發表

原來CHING在操半馬, 你說的那段路是在嘉頓側面入, 還是碧堤公園入的呢? 等我下次也試一試先.....

入嘉頓條路見海皮再轉右~

以後我都會咁跑,好過係碧堤正門一帶左穿右插避人~

升級   0%

開心

今日在入冬後最凍一日跑,因為要趕住睇「有馬記念」,只跑青衣海

旁,16k度,寒風下幾組肌肉都收緊,狀態唔算好,最後2k因為

大把貨在手,就加速狗衝,pacing 去到5分內/km~

purejoey/activity/137434975

升級   25.67%

該用戶從未簽到

回復 23# 的帖子

漆咸徑是不是即係中區自然徑 ?(最後接住白加道)? 謝謝CHING.