香港長跑網  - 長跑長友

樓主: nc
打印 上一主題 下一主題

nc 跑步blog

升級   0%

該用戶從未簽到

謝謝sonia

111, 唔通解封來賀長跑網1週年生日

升級   0%

該用戶從未簽到

nc ctse 妳呢15K既時間練跑來講都好快吓wor,比小弟之前跑沙田 - 科學園來回還要快,好嘢!

升級   0%

該用戶從未簽到

話時話 sonia 等那天都等了很久, 小妹也想知那段路係咪真係咁美, 咁特別  

還有2 個月, 希望工程可以提早完成

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-31 22:29 發表

nc ctse 妳呢15K既時間練跑來講都好快吓wor,比小弟之前跑沙田 - 科學園來回還要快,好嘢!1750我星期六日長課都會跑吓科學園果頭,遲d涼返都計劃跑去大埔,到時好大機會會撞到ctse。
ctse來緊 ...

吐露港兩旁真係很好跑, 到時看看會否撞到ching吧   

謝謝大圍ching的打氣, 都是那一句 - 是跑得很慢呢.  雖則星期六那個是5k, 但好似斜路多, 恐怕坐艇回, 好彩不是那麼多chingctse報了這個賽事

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 250# 的帖子

好靚呀, 唔怪得sonia之前問有沒有在雙橋停低欣賞美景 " />jhk" />

似乎sonia除了跑步, 也喜歡影相

最近除了是熱d, 很曬外, 能見度很高, 沒有煙霞, 風景很清晰, 遲d冬天又會多煙霞了...

升級   38.42%

該用戶從未簽到

孖橋真係好涼爽
如果有計拎野入去的話BBQ真係一流

升級   0%

該用戶從未簽到

1/9/2008 - 7線 x 15

2'35"16/2'35"50/2'40"29/2'46"73/2'40"75/2'42"45/2'50"22/2'46"79/
2'44"29/2'34"59/2'36"43/2'45"56/2'41"56/2'40"48/2'32"66  Total: 40'13"46

今天跑完15個後, 網友陸續到場, 有lulu姐, 堅, stephen, ben, bubulala, kit ling, edwinc, 很遲才到的wcwc.  lulu姐有感冒在身, 也來探班 看見一班網友跑得咁開心, 他們跑了數個圈後, 自己也跑多5個左右 (沒有計圈, 沒有計時間), 還有farewell edwinc 回澳洲. 嘩!!! 這位澳洲代表跑得一支箭咁, 佩服佩服 今天8.40pm才去沖身, 原來夜走shower要排隊   都係第一次, 平時自己一個罷晒整個更衣室 都是早d跑完早d走好

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

2/9/2008 - 運動場外圍 x 10 - 8.52k

5'14"14/5'14"40/5'18"59/5'12"58/5'17"69/5'04"84/5'08"59/5'15"05/5'14"95/5'04"88 Total: 52'05"71

臨急抱罰腳 ,鬼叫自己報左星期六的AVOHK 5k賽事,雖然完全是貪得意玩吓,連之前的探路也懶,並且完全沒有練過斜路 (除了7.26),今天突意練自己最怕的上斜路 ,初時訂下了10個圈的目標,但也不知自己是否挨到,幸好最後也可以交到功課給自己 ,感覺上斜比以前好d,雖然都是辛苦,但舒服過以前dd    在最後一圈也可以做出比較好的時間   

算是係咁意做過一次功課,同自己係咁意有個交代  (其實條斜路是很短的 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-2 22:06 發表
2/9/2008 - 運動場外圍 x 10 - 8.52k

臨急抱 >>>>>>>>  

算是係咁意做過一次功課,同自己係咁意有個交代  (其實條斜路是很短的 ) ...

ctse點會係臨急抱佛腳,之前咁有系統既練習加埋呢課咁針對性既斜路練習,睇得出ctse今次比賽唔會係玩玩吓既,我對妳非常有信心啦,sub 25"應該冇問題,話唔定可以再跑快1-2分鐘。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-9-2 23:56 發表

ctse點會係臨急抱佛腳,之前咁有系統既練習加埋呢課咁針對性既斜路練習,睇得出ctse今次比賽唔會係玩玩吓既,我對妳非常有信心啦,sub 25"應該冇問題,話唔定可以再跑快1-2分鐘。

多謝大ching鼓勵, 真係玩吓架咋, 唔坐艇返已好好囉, 不過一定會盡力而為

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-3 12:59 發表

多謝大ching鼓勵, 真係玩吓架咋, 唔坐艇返已好好囉, 不過一定會盡力而為

呢個係咪師姐第一個比賽?

呢round比賽多斜路(加10%時間),但路程5k (快5%時間)
訂個合理時間啦,將你平時1k時間 x 5 x 0.95 x 1.1
咁樣差唔多

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-9-3 13:22 發表

呢個係咪師姐第一個比賽?

呢round比賽多斜路(加10%時間),但路程5k (快5%時間)
訂個合理時間啦,將你平時1k時間 x 5 x 0.95 x 1.1
咁樣差唔多

史丹尼ching請問1.1是什麼 另外, 斜路佔全程幾多%呢

p.s: 這個是小妹出山(跑)後第一個"比賽"

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-3 13:29 發表

史丹尼ching請問1.1是什麼 另外, 斜路佔全程幾多%呢

p.s: 這個是小妹出山(跑)後第一個"比賽"

1.1咪上面講加10%時間
我未正式跑過條路,答唔到你,blurmax兄會知

升級   13.68%

該用戶從未簽到

hallo, nc
我係steven ar, 冇報名跑今星期六既灣仔5k
不過想 walk- in 比賽 ar.. 俾你 contact 方法我丫.. 到時一齊跑丫..

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 264# 的帖子

歡迎歡迎, 多d上來吹水喇

真係好勤力喎, camp完也趕去比賽!!!!

pm了你

升級   13.68%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-3 17:01 發表
歡迎歡迎, 多d上來吹水喇

真係好勤力喎, camp完也趕去比賽!!!!

pm了你

haha...
不過我冇報名... 所以想約你果日一齊去果度.. 將d 行李pack 埋一齊
另外, 我聽日..(星期四) 就入 camp la... 所以之後都唔可以用電腦住...
星期五晚..or 星期六 朝早 電話聯絡係邊度等丫...
如果我冇聽電話你留言丫.. 我會覆返電話俾你嫁..

我都 pm 左你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sportfighter 於 2008-9-3 21:17 發表

haha...
不過我冇報名... 所以想約你果日一齊去果度.. 將d 行李pack 埋一齊
另外, 我聽日..(星期四) 就入 camp la... 所以之後都唔可以用電腦住...
星期五晚..or 星期六 朝早 電話聯絡係邊度等丫...
如果我 ...

fighter小兄弟, 唔駛返學或返工嗎 咁好星期四入camp, 真令人羨慕

4點開跑, 想早d3點前 (or 2.30)到, 電聯吧... 希望小兄弟去完camp還有氣力跑

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-3 23:12 發表

fighter小兄弟, 唔駛返學或返工嗎 咁好星期四入camp, 真令人羨慕

4點開跑, 想早d3點前 (or 2.30)到, 電聯吧... 希望小兄弟去完camp還有氣力跑

呵,祝兩位出師順利,希望唔會太熱啦
steven,跑斜路唔好再甩轆啦,以你腳力,至少要under 23min

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 2008-9-4 10:51 發表

呵,祝兩位出師順利,希望唔會太熱啦
steven,跑斜路唔好再甩轆啦,以你腳力,至少要under 23min

edwin 兄, 謝謝你先, 希望那天多雲而不下雨, 等你遲d開blog呀