香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 細明哥
打印 上一主題 下一主題

細明 ~跑步拾趣~

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-11-27 13:51 發表

係小欖個二隻快馬(7兄&梁兄)發始發癲時,起初我都仲想死跟,後來發覺唔都妥,D呼吸好似係鄧記沖圈一樣不受控制,好彩有明兄提醒,如果唔係未到黃金就比個二隻快馬扯爆.明兄下次我地改善下三聖至鄧記個段,應該有機會2: ...
三聖至鄧記個段我都係捱返嚟(因為中段快咗小小,爆爆地,下次速度控制好啲就可以全程均速反嚟)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ming2884 於 2008-11-27 14:23 發表
三聖至鄧記個段我都係捱返嚟(因為中段快咗小小,爆爆地,下次速度控制好啲就可以全程均速反嚟)

明兄,又有得玩啦,你既強項,快d去留位啦,得10個名額咋
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2519&highlight=

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-27 15:35 發表

未留得住, pwong 仲執緊個 post。

咦...未得咩?我已經報左囉!師兄你報唔報?

升級   66.4%

該用戶從未簽到

我更係支持啦!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   66.4%

該用戶從未簽到

13/12
         網友約跑天水圍
         23k  時間 2'10"  (忙咗一排無練跑,一跑就跑23k,重要跟住啲5分鐘1k的ching嚟跑,跟咗10k就爆咗,之後慢慢跑)
20/12
         網友約跑鈄路特訓
         藍地一湖山  34'21 (慢跑)
         特訓  44" 43" 45" 47 (四轉已經投降)
         回程同平師兄,叮叮噹,redred一同方向慢跑回家 39'03 (我住最遠就好似一個一個送佢地回家)
22/12
         藍地一波羅山腳  29'21
         山腳一山頂        13'25
         山頂步行落山     19'26
         山腳一藍地        29'18

升級   0%

該用戶從未簽到

22/12

犀利呀明兄,上山既速度同7兄有得揮播!
尋日你幾點上山偷食呀?

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2008-12-23 10:03 發表
22/12

犀利呀明兄,上山既速度同7兄有得揮播!
尋日你幾點上山偷食呀?
禽日我下午1700左右出發,約1830返到家!!

升級   66.4%

該用戶從未簽到

26/12  是日網友約跑(聖誕翌日跑)湖山一波羅山來回,唔記得帶錶,無時間!!

28/12  多雲,有小雨   藍地<=>屯門碼頭    14.5k   1:18'51  (去 39"37)
                                                                                     (回 39"14)

升級   66.4%

該用戶從未簽到

31/12  鄧記跑均速 wong sir 監督,試跑幾圈後提意每圈keep住 2'03
2'04
2'03
2'02
2'04
1'59
2'04
2'02
2'03
2'04
2'04
2'03
2'06
2'04
2'06
2'02
2'07
2'06
2'05
2'04
2'07
2'06
2'02
2'04
2'04
1'41
10k 時間 51'26  PB  但沒能做到均速,時快時慢,重有多謝wong sir提點跑姿需要改進!!

升級   0%

該用戶從未簽到

都幾平均呀,明兄,我落差就大左少少,原來我今脕跑多左2圈,共跑左32個細圈.

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-1 01:02 發表
都幾平均呀,明兄,我落差就大左少少,原來我今脕跑多左2圈,共跑左32個細圈.
重唔訓聽日唔睇日出啊?

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 ming2884 於 2009-1-1 00:46 發表
    31/12  鄧記跑均速 wong sir 監督,試跑幾圈後提意每圈keep住 2'03
    2'04
    2'03
    2'02
    2'04
    1'59
    2'04
    2'02
    2'03
    2'04
    2'04
    2'03
    2'06
    2'04
    2'06
    2'02
    2'07
    2'06
    2'05
    2'04
    2'07
    2'06
    2'02
    2'04
    ...

時間唔錯呀! 個個圈都差唔多+-1-2秒.

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2009年1月1日
         為了迎接新一年第一個日出~幾位屯門區網友相約各自跑往蝴蝶灣燈塔看日出(平ching,wongsir,charson,叮叮噹,細明)
    天沒光便相約叮叮噹ctze一齊跑(ctze住我比較近)~早上天氣很清涼(12度)天上面也沒有烏雲~心想一定會見到一個靚日出~
    沿路跑亦見到很多跑友及晨運客~
         由天黑至天慢慢光到太陽初現其間的確變化萬千~大自然的奧妙可以帶比人很多歡樂同希望~老實說~因為工作的關係~我
    想我看過幾佰個日出~工作時倒希望快啲天光~這樣便可以下班~而觀看日出反而希望可以慢慢享受~
         最後多謝wongsir發起這次睇日出活動~另我們幾個人有一個難忘的回憶!!
    (藍地一屯門燈塔 6.5k)

升級   0%

該用戶從未簽到

細明兄連個跑步日誌都改埋名,睇來下定決心要重新做人咁喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

細明兄,可否明早morning call 我 ? 買多個保險隱陣D..

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

細明哥,

美記半馬跑成點呀??

升級   66.4%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-4 15:32 發表
    細明哥,

美記半馬跑成點呀??
    啱啱差完電~成績滿意

升級   66.4%

該用戶從未簽到

2009年1月4日     美洋龍半馬拉松比賽
              由於第一次比賽~賽前預定比賽計劃~唔會被人帶快~一定要按自己步速去跑~這樣才會有足夠體力去完成比賽~
        我同hoihoi師兄一同往起步點~由於位置較後~開跑後要到4x秒才到起步點~hoi師兄同我步速相近~目標也一致~
        可以互相鼓勵~沿途給很多跑手超越亦沒有打亂節奏(約5'30~5'40 1k)~一路上很多長跑網友互相打氣同長跑網義工
        拍照(感謝)~跑到約14k回到水壩前hoi兄因腳傷影響減慢速度~我為有獨自發揮~到最後兩三k直路已經無咩氣力~好
        似跑極都唔完~   
               10k       55"30
               半馬    1'58"23   (賽前預定目標計劃~滿意)