香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ee_tpk
打印 上一主題 下一主題

ee 筆寫 跑步 blog

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

ee, 你太操勞了, 要休息休息, 先可以長跑長友

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

樓主有喜..... 蝦缸中蝦 bb 出世... 繼續休息~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 17:22 發表

咁幾時擺滿月呀

我等0左大半年佢地先至有 bb...
    而家又要擔心 d bb 過唔到一個月.....
    早知尋日出魚街果陣買定補品俾佢地啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2009-1-21 17:22 發表

咁幾時擺滿月呀

擺滿月酒預埋我。

升級   20.35%

該用戶從未簽到

聽文你又想偷走去玩啵……

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-22 00:01 發表
    聽文你又想偷走去玩啵……

偷走去邊度玩..我都唔知既...

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-22 00:03 發表

偷走去邊度玩..我都唔知既...

你想點我都看穿你了……
    因為我同你差吾多……都系貪玩的人^^

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-1-22 00:07 發表

你想點我都看穿你了……
    因為我同你差吾多……都系貪玩的人^^

我呢幾日都無去跑...無打波.. 只係去0左買 長 tight... 仲有飲飲同埋食食

升級   0%

該用戶從未簽到

24/1 : 羽毛球兩小時... wayne 兄教了小妹拉髖骨與大腿間的筋... 感覺好了很多...
    25/1 : gym 兩小時... kick boxing + body pump(weight training)... 集中上半身....上堂前跟 instructor 傾過我的傷勢, 她勸我暫時放棄之後的比賽(包括渣打)... 她認為這傷趕不及渣打前復原... 過年後才作決定

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-26 12:14 發表
    24/1 : 羽毛球兩小時... wayne 兄教了小妹拉髖骨與大腿間的筋... 感覺好了很多...
    25/1 : gym 兩小時... kick boxing + body pump(weight training)... 集中上半身....上堂前跟 instructor 傾過我的傷勢, 她勸我暫時 ...

ee, 如果係咁真係要認真考慮專業人士既意見呀!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-26 12:14 發表
    25/1 : gym 兩小時... kick boxing + body pump(weight training)... 集中上半身....上堂前跟 instructor 傾過我的傷勢, 她勸我暫時 ...

ee ctse 而家情況點呀? 仲有2星期先渣打, 仲有時間復原哩
    我哩個week 都係gym 做左d 上身運動, 希望星期四等運動場開番, 可以入去跑下, 不過到今日為止, 應該都係未跑得... 現在只好了一半

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-26 12:24 發表

ee ctse 而家情況點呀? 仲有2星期先渣打, 仲有時間復原哩
    我哩個week 都係gym 做左d 上身運動, 希望星期四等運動場開番, 可以入去跑下, 不過到今日為止, 應該都係未跑得... 現在只好了一半

schnix ctse, 從妳留言感覺妳對自己傷勢仍然非常擔心, 這樣給自己壓力對傷勢復原會有阻礙, 我估是因為妳睇得比賽成績太重要, 試下嘗試忘記先前定下目標,只求參與及享受比賽過程可能壓力會冇咁大。

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-26 12:47 發表

schnix ctse, 從妳留言感覺妳對自己傷勢仍然非常擔心, 這樣給自己壓力對傷勢復原會有阻礙, 我估是因為妳睇得比賽成績太重要, 試下嘗試忘記先前定下目標,只求參與及享受比賽過程可能壓力會冇咁大。" />" />

多謝大圍ching 關心, 都幾擔心... 因為康復情況較預期慢, 亦好反覆, 現在既目標其實只在參與, 可以參與其實已經係一種blessing, 都無其他寄望了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-1-26 12:18 發表

ee, 如果係咁真係要認真考慮專業人士既意見呀!

x2 ~ 現在還有兩星期時間考慮,可慢慢下決定。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-26 12:24 發表

其實我自己都唔係好樂觀... 行路仲係跛跛下... 可能怕自己行果陣觸動到痛既位...
    尋日做 gym 有少少動要郁隻腳... 似乎可以跑... 但一定唔係長距離...  
    gym 入面有個 ctse 以前都整親過同一個位...佢叫我勤力 d 拉筋... 佢當時要兩三個星期才可以復原...
    我同你都係放鬆自己吧...如果跑唔到渣打... 咁一齊影相為各位打氣吧....

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-26 13:19 發表

其實我自己都唔係好樂觀... 行路仲係跛跛下... 可能怕自己行果陣觸動到痛既位...
    尋日做 gym 有少少動要郁隻腳... 似乎可以跑... 但一定唔係長距離...  
    gym 入面有個 ctse 以前都整親過同一個位...佢叫我勤力  ...

可以做都做晒啦, 身體情況都唔受自己控制, 最緊要同自己講, 勉強無幸福, 一定要長跑長有

升級   20.35%

該用戶從未簽到

新年快樂哦!EE
    新一年,新開始!

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

腳傷重去打羽毛球, 好傷膝頭同腳架!
    聽教練啲意見啦! 唔信咪問多幾個有傷經驗的跑友囉!

休息好重要, 俾時間身體調整同復原.