香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2009.3.08 沙田10K河畔賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0.53%

該用戶從未簽到

我都有跑, 見到妳地好多人, 好想著join埋妳地

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

係呀 ! 跑咗步一段短時間, 今日先知哩個 forum, 真係失敬 !
    我要睇多啲, 睇吓你哋有乜嘢活動練習先 ?!

除咗有會衫, 你哋係咪有自己攝影師架 ?     

請各位多多指教 !     

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝長跑網朋友/攝影師打氣
    報成績 .. 41:13 pb

升級   20.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TerrySze 於 2009-3-8 14:09 發表
    多謝長跑網朋友/攝影師打氣
    報成績 .. 41:13 pb

好快哦!
    鄧你高興啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2009-3-8 14:07 發表

係呀 ! 跑咗步一段短時間, 今日先知哩個 forum, 真係失敬 !
    我要睇多啲, 睇吓你哋有乜嘢活動練習先 ?!

除咗有會衫, 你哋係咪有自己攝影師架 ?     

請各 ...

師兄來呢度睇下約跑資料:
    https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=4044&goto=lastpost#lastpost

我地係沒有自己既攝影棚,呢度每個人既係跑友,同時亦係義工,每個人既有受惠於他人,亦樂意為別人付出.這便是長跑網精神!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 李奧 於 2009-3-8 13:50 發表
    星期五操完邪神兄那課, 今日酸住黎跑沙河10k, 成績總算有進步, 43'25
    不過與對上一次西貢10k一樣, 完成之後覺得好困惑, 究竟應該怎樣去跑先可以發揮出最佳水準呢?

頭1k開得比較快(對於我黎講), 4'06
    第2k覺得好 ...

CHING,我係全程保持均速,完段(跑到7k到)加速.
    邪神兄送d乳酸我都袋住黎跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 8/3/2009 11:59 發表
    都繼續係頭段跑太快, 尾段死捱

天氣: 14度(濕度: 82至85%)
    總時間: 49'39"09

分段:
    第1K: 4'18"78
    第2K: 4'37"50
    第3K: 5'03"84
    第4K: 按左錶冇反應 =.=
    第5K(半程): 10'05"78[第4K同第5K加埋], (24'05" ...

飛虎添好嘢!

升級   81%

該用戶從未簽到

感謝馬王兄借左件網衫俾我,今次pb成功都係靠大家沿途打氣,不過由於專心追前面,所以無氣應大家…

報下時先,35:07,較上次nike造o既pb怏左大半分鐘…

雖然無獎,但係呢次開心過攞獎!少少意料之外…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Parco爸 於 8/3/2009 13:58 發表
    今次是小弟第一次來呢個場...
    好多謝咁多位C兄姐打氣..
    特別是Alfred兄....一早小弟仲遊緊魂時就認得我..打個招呼及指點邊處起步...Thanks!!!

唔好客氣,恭喜Parco爸PB。

升級   1.35%

該用戶從未簽到

今早起步已見一跑手跌倒,相信是被地毯跘著,穿過頭1k副河區4:30/k, 心想維持同速回終點就好la, 進入主河不久,被一黑衣人+網衣從右方閃過,原來是gill兄,並快速逃離視線範圍,半程23:01。 後半程頭2k要透透氣,過了橋在加速,在最後2k被1-2個ching過頭, 46:16, Avg4:37/k,快石門2sec.叫做保持la,感覺上造時間愈來愈辛苦

晶片 46:12

升級   0%

該用戶從未簽到

新手報到 !
    睇咗哩個 blog, 之後走上嚟. (原來佢係版主)   

仲有呀... 今日跑步好多人著住件衫都係哩個網址呀 !
    哩個會應該係好大 !
    ... [/quote]

歡迎師兄,我哋係網站而非跑會,希望有多啲跑友入嚟傾吓偈,交流吓心得咁啫!你可以去各區join吓約跑,大家互相認識吓。長跑長友。再次歡迎。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 seiko66 於 8/3/2009 14:04 發表
    我都有跑, 見到妳地好多人, 好想著join埋妳地

歡迎呀師兄,長跑長友。

升級   0%

該用戶從未簽到

我都袋住邪神兄送d乳酸黎跑,真係快左d架喎,48'24",本來唔想霸頭位,既然主持人都係咪話比長跑網霸晒頭位,咁就唔同佢客氣,霸頭位映靚相。
    唔該晒各位2公攝記! 跑得好開心,跑後仲有一齊食早餐吹水。

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 神童威威 於 2009-3-8 13:43 發表

BHa兄,你已經快過我喇!以後荃屯約跑我跟你唔到喇!
    請問今次比賽各ching ctse有誰攞獎呢?

太多高手~~米拿兄35分pb左都冇獎~食白果

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

今日長跑網晒馬~~宣導效果一流
    多左好多人知呢個forum

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 5 天

原帖由 亞平 於 2009-3-8 14:15 發表
    我地係沒有自己既攝影棚,呢度每個人既係跑友,同時亦係義工,每個人既有受惠於他人,亦樂意為別人付出.這 ...

原帖由 Alfred 於 2009-3-8 14:44 發表
    歡迎師兄,我哋係網站 ...

Thank you 師兄 / 版主.

係呀... 跑完渣馬十公里後, 有一日我都突發其想......
    每一個跑長跑, 其實都係挑戰自己,大家見到都互相支持鼓勵,
    可以講話係有一種現實社會下, 另一種嘅感覺.

跑咗一次渣馬十公里, 就可以有五萬五千個朋友, 真係著數 !     

長跑長友 ~ 以前喺 blog, 又好似有聽過喎 !

希望有機會一齊練, 再一齊跑.   (我下次十公里, 係 [復活跑])   

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-8 15:10 發表
    今日長跑網晒馬~~宣導效果一流
    多左好多人知呢個forum

當日我都係跑渣打果陣見都d師兄姐著網衫我先至識上黎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-8 15:04 發表

太多高手~~米拿兄35分pb左都冇獎~食白果

唔緊要啦 !一山還有一山高,咁先可以推動大家繼續前進.....
    係喎!梁兄,今日你又咩時間呀?

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

Thanks HKMP and hkrunners.com for the quick release of the result!

http://www.hkrunners.com/files/09shatin10k_overall.pdf

http://www.hkrunners.com/?q=node/2413

升級   44.2%

該用戶從未簽到

先要多謝各"2公" 攝記 ~ 今日見到好多新跑友呀 !

今日太趕熱身唔夠,跑左2 k 個身仲凍   
    只能平均 5"30' /1k , 試過加速....可惜好快冇力

好耐冇試過....有想"收檔"念頭  
    幸好,捱捱下終於差不多55" 完成....