香港長跑網  - 長跑長友

樓主: blurmax
打印 上一主題 下一主題

2009.3.08 沙田10K河畔賽

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 37 天

多謝sue 兄在最後500米的激勵...咬緊牙關...衝呀....
    首次得到10km~PB成績
    大會: 52'01"
    晶片: 51'46"
    上半: 25'19"
    下半: 26'21"

下場沙田10K復活跑要有大躍進

升級   0%

該用戶從未簽到

唔知有冇宿命賽, 呢場比賽年年都做唔到好時間, 唔應該話好連正常時間都跑唔出, 可能真係怕人多有所顧忌, 開賽又遲左到, 熱身未夠兼排隊中, 排唔到有利位置, 好彩身邊有唔少C兄/C姐可以吹吓水, 見到Kopo兄,garykwan兄及stanwong兄都係度等起步, 其實身邊仲有位C姐,因為冇帶老花眼鏡所以睇唔到係邊位, 又怕認錯人(所以冇打招呼),開賽後都係沿河邊走,頭1K走4'30"當係熱吓身, 上到畫舫橋出到河邊, 聽到Blurmax兄叫左小妹一聲, 因為提速上未能回應請原諒, 沿路還見到好多長跑網C兄/C姐, 一直跑希望搵到可以跟吓既跑友, 可能D勁人已經高速遠離, 唯有自己走, 話咁快又過左3K牌, 按下手上時計, 嘩...12'27"...仲慢過平時練習時間, 跑起來人亦不起勁, 應該渣打後缺少操練所致, 心想拿拿聲捱返去收工是也, 過左雙橋到馬場邊, 前面有位熟悉身影, 倚...應該係Kenny兄, 連忙上前打招呼, Kenny兄還一路叫小妹加速上前, 可惜今日真係冇貨賣, 都和Kenny兄拍左1K, 旁邊跑道開始有拆返跑手, 見黑人跑手Thomas, 還有後面跟得好貼意國跑手史提芬奴(見佢好似幾辛苦), 之後仲有幾位外籍跑手, 跑吓跑吓唔覺唔覺又到轉拆點, 再望吓錶20'29"...唉...心想只希望快快趣趣完成佢, 跑左冇耐又一熟悉身影係前面, 個人又有番少少動力, 費左唔少氣力先追到上前, 原來係7兄, 7兄既pacing其實最好拍, 以前長課練習拍7兄走最爽, 因為7兄好就得人, 可為一拍即合, 拍住7兄跑吓跑吓, 後面有位外籍人姐後後面大聲用英文講"讓路", 因為我一直係外面拍7兄跑, 而跑線比較窄, 所以便減速讓佢過, 果位外籍人姐扒頭後勁步而上, 誰不知原來係想拍住自己一個外籍男友跑, 但速度唔算高, 而佢咁又係前面塞住條路, 7兄見狀不異話不說以快步帶離, 而我也亦步亦趨係外圍殺上, 就係咁我倆拍住上到雙橋, 一直沿路去到划艇會, 個位外籍人姐唔知係咪被我地介完心有不甘, 氣喘如牛咁又想追上黎, 我同7兄講"佢真係死唔斷氣", 7兄回一句"橫掂我都跛", 哈哈哈...可惜外籍人姐唔識聽, 7兄就再提速去也, 此時唯有跟...跟...死跟, 因為頭半程冇咩用過力, 仲有後面外籍人姐死跟, 所以便提速回去盡早了結佢, 返到最後直路1K, 仲見到好似熟人, 因為想試試衝吓, 所以冇打招呼, 原來係白C兄, 過左終點仲同白C兄同7兄一同吹水, 雖然今次冇人獲獎, 但好多人都PB, 賽後拿拿聲去攞行李, 因為今次排得幾亂, 所以大排長龍仲見到好多C兄/C姐排隊, 慢子兄仲問小妹時間添, 因為有點寒意所以未及問慢子兄就速速去換衫, 唔知慢子兄跑咩時間, 有冇PB? 之後大合照後大夥兒去左食早餐, 席間收到風CK兄受傷送院, 一直想食完後同倫皇去醫院探望, 誰不知倫皇和堅堅一食完絕塵而去,跟也跟不上, 希望CK兄無大外, 早日康復.

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 Jrun2009 於 2009-3-9 10:16 發表
    多謝sue 兄在最後500米的激勵...咬緊牙關...衝呀....
    首次得到10km~PB成績
    大會: 52'01"
    晶片: 51'46"
    上半: 25'19"
    下半: 26'21"

下場沙田10K復活跑要有大躍進
    恭喜師兄PB
    小弟頭2k在你後面跑,諗住上前同你拍住一齊keep住5分/K,但跑到2k見你停低飲水 之後見唔到你了。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 Gills 於 2009-3-9 10:35 發表
    誰不知倫皇和堅堅一食完絕塵而去,跟也跟不上

嬌姐, 話明係"皇上"同"御前帶刀", 咁易俾人跟到咩

升級   5.2%

該用戶從未簽到

全靠平兄頭5k拍跳,多謝各位ching/ctse在場打氣,
    小弟都進步大約2分鐘,
    大會時間0:51:18
    晶片時間0:50:55~~PB
    前5km: 0:25:09
    後5km: 0:25:46

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

上到畫舫橋出到河邊, 聽到Blurmax兄叫左小妹一聲, 因為提速上未能回應請原諒

Gills,

Donesn't matter lah!

When I saw you overtaken me at 1 Km, I realized you're late for starting again!

Heading Gills for a Km is my honour lah.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-9 10:35 發表
    開賽又遲左到, 熱身未夠兼排隊中, 排唔到有利位置,好彩身邊有唔少C兄/C姐可以吹吓水, 見到Kopo兄,garykwan兄及stanwong兄都係度等起步,其實身邊仲有位C姐,因為冇帶老花眼鏡所以睇唔到係邊位, 又怕認錯人(所以冇打招呼)...

Gill兄,o個位ctse應該係我...
    不過我都唔認得你,真是有眼不識太山...@@

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 9-3-2009 10:49 發表

Gill兄,o個位ctse應該係我...
    不過我都唔認得你,真是有眼不識太山...@@

嘩...原來係曲奇C姐, 我上次美記就認得妳喇, 因為Kenneth兄仲好大聲講被C姐介既經歷, 所以好多人都識妳, 有C兄/C姐話我賽前賽後兩個樣, 因為平日近視要帶眼鏡先睇得清楚, 比賽就黑超幪面以免對手睇到你既辛苦樣.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 blurmax 於 9-3-2009 10:49 發表

Gills,

Donesn't matter lah!

When I saw you overtaken me at 1 Km, I realized you're late for starting again!

Heading Gills for a Km is my honour lah.

http://hk.myblog.y ...

上次發財跑, 起步都係跟住Blurmax兄喎, 又幾好玩呀.

升級   81%

該用戶從未簽到

恭喜晒各位pb o既ching ctse!

呢條路話就平,但係造時間唔係咁易,原因主要兩大個
    i) 彎多 — 好多時轉彎要收油再去,會打亂個節奏;
    ii) 路窄人多 — 大家出又要快,去到馬場對出又塞晒成條路,都係打亂個節奏

不過由於大家跑完渣打後都仲有狀態,所以都唔少ching ctse造到好時間,希望大家繼續努力!黎緊造到自己滿意o既成績!

升級   25.8%

該用戶從未簽到

overall 220
    offical time 44'29"
    chip time 44'15"
    pb

自渣打後放左3星期假,響le個比賽前只練過一星期,響欠缺操練情況下夾硬pb,隻腳即時傷左

升級   0%

奮鬥

上次發財跑, 起步都係跟住Blurmax兄喎, 又幾好玩呀.

Gills,

Just heading U for 500 metres already make me happy for a while lah!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 8 天

昨天的天氣對我們四眼一族尤其不利,既要帶帽遮住的雨粉,跑得一陣眼鏡又起晒“霞”氣,差點連路都看不清楚,到後來簡直是祗能矇查查望到少少路面,憑著感覺跑。下次這樣的天氣,真的要戴contact lenses好些。

升級   0%

奮鬥

昨天的天氣對我們四眼一族尤其不利,既要帶帽遮住的雨粉,跑得一陣眼鏡又起晒“霞”氣,差點連路都看不清楚,到後來簡直是祗能矇查查望到少少路面,憑著感覺跑。

Me too - but the cooler temp plus flat running course is good for running still

升級   68.42%

該用戶從未簽到

52'19" pb

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awyh 於 2009-3-8 13:26 發表
    http://trail.motionbased.com/trail/activity/7751718

好榮幸有機會在最後500米同慢子"片"過你死我活,慢子今日好勁,希望將來有機會再"片"過!

嘻嘻!其實純計chip time 你快我成分幾min的!

升級   0%

該用戶從未簽到

報告一下小弟時間先

大會 0:47:11 ChipTime0:47:08

男女子總名次 341/1290  

升級   0%

奮鬥

Wilson,

Congratulations to your good run!

I was 1 min+ behind you and failed to catch up with your pace after 5 km.

升級   58.67%

該用戶從未簽到

衷心祝 CK兄  
    早日康復
    安全第一
    長跑長有

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

Ck隻右腳加了石膏, 骨折??
    好好休息 ,早日康復, 長跑長有.