香港長跑網  - 長跑長友

樓主: billy_yau
打印 上一主題 下一主題

從口輕輕出發

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 billy_yau 於 2009-7-12 01:40 發表

我相信我同佢住藍田果陣...重有好多木屋架

yeah! 我地同一個年代ge.
    我地住果兩座係twin嘛! 對正下面山坡啲木屋架!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-12 01:39 發表

嘩! 咁啱ge, 可能日日來回行成個鐘 (放學同阿媽買餸行返屋企)
    大個左都好鐘意行路, 行山, 踏單車, 而家跑步週圍去添!

係都唔定...你都知果陣藍田周圍都係山呀木屋呀咁架啦....我細個成日走上山玩架

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-12 01:43 發表

yeah! 我地同一個年代ge.
    我地住果兩座係twin嘛! 對正下面山坡啲木屋架!

無錯...不過正確黎講...22/23/24座都係連住架

有一年下面d木屋大火...我重走去騎樓睇救山添呀

升級   0%

難過

原帖由 billy_yau 於 2009-7-12 01:45 發表

無錯...不過正確黎講...22/23/24座都係連住架

有一年下面d木屋大火...我重走去騎樓睇救山添呀

大約79/80年果場木屋大火?
    我好細果, 但係印象好深刻, 半夜有消防隊上樓叫我地走,
    燒到個天火紅色又有爆炸, 好驚!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-12 01:49 發表

2位藍田舊街坊,小弟有事要同周公傾下,走先啦...明天見!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-12 01:49 發表

係呀...燒完果次就唔比d人再搭啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-12 01:51 發表

早抖平師兄...聽日見...

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-7-12 01:51 發表

明天見, 跑完再傾啦!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

billy ching 你好?
    自上次晒草約跑後又有新攪作, 下次我地攪打邊爐, 已經同火仔呀wing佢地打過一次  
    一行16人跑完晒草去稻香打餐飽, 你啱唔啱呀?
    我地要攪都係攪星期五晚的, (貪第二日唔洗返工果道好)下次叫埋你啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2009-7-12 12:24 發表
    billy ching 你好?
    自上次晒草約跑後又有新攪作, 下次我地攪打邊爐, 已經同火仔呀wing佢地打過一次  
    一行16人跑完晒草去稻香打餐飽, 你啱唔啱呀?
    我地要攪都係攪星期五晚的, (貪第二日唔洗返 ...

好呀...只要早少少同我講...我可以調到假一齊黎反下架...

升級   0%

該用戶從未簽到

12 Jul 2009  荃灣黃昏 10k 賽  54'12"

繼628奧運歡樂跑之後, 一轉眼便到黃昏賽的日子, 比賽前一天還有狂風驟雨, 估不到當日天公做美, 全程陽光普照.

3:30pm 已經與平師兄/b哥/曲奇等等於荃灣地鐵站會合, 正準備往的士站上車之際, 才發現遺漏了比賽號碼布於家中, 唯有即時致電大人, 著她代為觀看自己的號碼, 好讓到達比賽場地時向大會補領. 車程約需十分鐘便已經到達城門引水道, 於山腳已經見到多名長跑網的師兄/姐, 拍過照及寒暄幾句後, 大班師兄/姐便向賽道進發, 寄存行理後各人便各自開始熱身, 將近開始比賽時, 又再見到天水圍賽的福星高佬兄, 不過心裡一早已經向自己講清楚, 高兄已經完全康復, 今次賽事絕對不能再拍住跟他一齊跑, 不過最後亦被他的背影所吸引, 一直緊追他的身影, 不知是否他的腳傷仍未完全康復, 居然最後我還比他先過終點呢.

比賽開始鑼聲一响, 所有跑手都向著前方進發, 開頭的幾十米都在塞車, 直至約1k後人潮開始散退, 這時高佬兄已經加速離我約五十米, 這個距離一直保持至7k多, 雖然過程中我都超越了多名長跑網的師兄/姐, 但仍然不能縮短與他的距離, 眼見賽事已經過三分二, 所以我便開始慢慢地加速貼近高兄, 直至約8k的位置我便超越了高佬兄, 之後於眼前出現的, 就是第一次同場比賽的EE, 之後我便慢慢加速追近她, 期望與她一同過終點, 但當我趕上她身邊時, 發現她的速度有丁點兒減慢, 我再望一望手上的計時錶, 心裡即時計算, 如果以EE的速度, 我未必能夠達到預先設定的目標, 所以唯有忍痛留下EE, 自己再次輕微加速, 向前方的105師姐進發, 當我超越她後, 居然在不足一分鐘後她又再反超前, 這是我參加比賽以來, 首次有對手與我互相超越對方, 結果我沉住氣找緊機會, 一見她步速減慢時, 又再超越她並一直保持速度, 不再讓她再次過我頭, 一直維持至終點.

1K   ----
      2K   ----
      3K   16'21"
      4K   ----
      5K   10'52"
      6K   ----
      7K   11'09"
      8K   5'33"
      9K   5'18"
    10K   4'56"

升級   0%

該用戶從未簽到

14 Jul 2009  7.27km  48'09"

開工時於公司門外跑左6轉, 超爽!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

15 Jul 2009  5.61km  35'23"

又係開工果陣於公司附近慢跑!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

16 Jul 2009  5.56km  33'19"

又再响公司附近慢跑半個鐘.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-15 23:54 發表
    12 Jul 2009  荃灣黃昏 10k 賽  54'12"

繼628奧運歡樂跑之後, 一轉眼便到黃昏賽的日子, 比賽前一天還有狂風驟雨, 估不到當日天公做美, 全程陽光普照.

3:30pm 已經與平師兄/b哥/曲奇等等於荃灣地鐵站會合, 正準 ...

恭喜有好的比賽,能和其他跑手比拼沖刺應該是很好玩的!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 billy_yau 於 2009-7-12 23:57 發表

好呀...只要早少少同我講...我可以調到假一齊黎反下架...

hello billy....靚女wing好似話7月31日上晒草跑完再去烚吓烚吓,
    我地未必出post的, 到時確定後再pm你地啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

17 Jul 2009  5.9km  33'21"

連續四日夜晚响公司附近跑, 夠曬皮lu.

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-15 23:54 發表

向前方的105師姐進發, 當我超越她後, 居然在不足一分鐘後她又再反超前, 這是我參加比賽以來, 首次有對手與我互相超越對方, 結果我沉住氣找緊機會, 一見她步速減慢時, 又再超越她並一直保持速度, 不再讓她再次過我頭, 一直維持至終點.

偷吓師先....希望下次角色可以對調~HEHE
    BILLY, 希望下次有機會再互相追逐....

升級   100%

該用戶從未簽到