香港長跑網  - 長跑長友

樓主: billy_yau
打印 上一主題 下一主題

從口輕輕出發

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-1 16:21 發表
                                                                                        279#                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        發表於 2009-8-1 16:21                                                                                                                                                                         只看該作者                                                                                                                                               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        27 Jul 2009  5.26km  28'32"
28 Jul 2009  4km       24'12"
31 Jul 2009  11km     58'28"

今個星期因為有少少調動, 所以變左唔係預期般隔日跑.

星期一可能因為休息左幾日, 所以一開始跑就不奇然咁快左, 跑到一半見仍然有氣有力, 所以就繼續 keep 住果個速度黎跑, 結果係平時用33min跑完既路程, 只係用左28分半就跑完, 但係亦因為咁, 種下左腳痛既禍根.

星期二因為知道公司有d調動, 星期三晚無得跑, 所以就又走左去跑, 而且重試左條新路添. 由景峰跑去富泰再跑返峰, 但係一路跑對腳就一路痛,如果只係跑左4k就收腳, 並且好勤力咁做cool down, 希望舒緩到腳痛. 好彩响休息左兩日既情況之下, 無影响到我去哂草既大計.

星期五應mill及wing既邀請, 再去哂草灣約跑, 由於自己早收工, 所以五點幾已經開始响上面自己慢跑, 直到一班師兄/姐到場之後,都有同佢地一齊跑左陣. 跑完沖完涼之後, 就係期待已久既打b爐特訓, 十多人浩浩蕩蕩去到稻香, 就開始大吃特吃, (除左wing妹之外,佢只係食左三塊肥牛, 幾條青菜), 特訓完畢就捧住個滿載美食既肚腩回歸大西北去也...

九菜呀~原來billy哥篤我背脊,唔怪得奇奇知我食左好少o野啦我好肯定我仲有食丸子,一定唔止咁少!

升級   0%

該用戶從未簽到

03 Aug 2009  5.23km  30m34s
05 Aug 2009  11.9km  1h19m33s
07 Aug 2009  4.88km  30m16s
10 Aug 2009  5.23km  30m14s
12 Aug 2009  4.88km  27m41s

3/8    公司附近慢跑

登錄/註冊後可看大圖

5/8    黃雨之下與幾位跑友私奔青山公路  

荃灣西 -->  深井  36m18s
         休息補水  5m59s
         深井  -->  荃灣西  37m14s

登錄/註冊後可看大圖

7/8    公司附近短程回復跑

登錄/註冊後可看大圖

10/8  公司附近慢跑, 並且响屯門市中心撞見上完黃sir班未夠喉既白師兄

登錄/註冊後可看大圖

12/8  中興杯前最後一跑, 跑短程以準備星期日既比賽

登錄/註冊後可看大圖

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-13 11:57 發表
billy,你跑左好多呀!我今個月跑好少!
8.16不知怎麼辨好?

Billy兄操得咁密,816唔知想界幾多人~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-13 11:57 發表
billy,你跑左好多呀!我今個月跑好少!
8.16不知怎麼辨好?

全部都係短途啫, 提督你一路都咁fit, 816對你無難度啦...10k之嘛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-13 14:04 發表

Billy兄操得咁密,816唔知想界幾多人~~

比人界就有份....高佬今次唔向度...無左盞明燈就真.....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-13 15:10 發表

比人界就有份....高佬今次唔向度...無左盞明燈就真.....

搵藍妹來做目標啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-13 15:25 發表

唔係化...留返比你做目標啦...我未有咁既能力......

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.65%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-8-13 15:25 發表

搵藍係邊個?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-13 21:14 發表
billy......最衰105唔跑呢個比賽..否則,你可以同佢互隊。

佢玩越野賽呀....下次再同場一定唔夠佢跑啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 佐治男孩 於 2009-8-13 22:31 發表

搵藍係邊個?

長跑網紅人.....嘻嘻

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 piyrag提督 於 2009-8-13 23:41 發表

10k都好長架...10000米喎...
10個一千
25個四百

話咁快就到啦...星期日老邪用極速跑完响終點等我地架...你要以最快速度返去呀!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

16 Aug 2009  中興盃 10k 賽

自己計時 54m34s
大會時間 55m12s
晶片時間 54m33s
半程時間 27m14s / 27m20s

繼上個月黃昏賽後, 又再踏足這段熟識的路段. 當日雖然約好平師兄及幾位師兄一齊上比賽場地, 可惜因為大會的派發牌布安排, 杜致接近八點才可以領齊裝備, 往山上預備比賽, 最後只是熱身跑了 k 零以及踢了幾次神腿, 便開始比賽.

由於自知跑速不及多位師兄, 所以並沒有接受平師兄的邀請一同起步, 自行走到差不多最後的位置, 與 wayway 及偶像街坊鄭一同起步. 當起步鳴聲一響, 所有跑手便向著賽道出發, 在最初的 1k 都是一大班跑友踫踫撞撞的一同慢跑, 直至約 3k 的位置, 賽道上的跑手開始疏落, 而當時在我眼前出現了黃昏賽要追到第7k才追到的 EE, 從她的身後已看到她的跑姿有點特別, 但當我經過她身邊時, 我並沒有開口問候她, 只是做了一個加油的手勢便繼續向前進發. 當日天熱一如賽前預料, 炎熱得令人發狂. 經過多個路標距後, 心裡不斷冒起停步的念頭, 當時令我不放棄的動力, 就是腦海中不斷浮起早一晚前在長跑網所睇到的一句說話 "越係唔想跑, 就越係要做好擺手繼續跑" 於是便繼續大力擺手, 向前進發. 當去到第6K時, 由於實在太熱, 便做出首次於比賽時做的行為 - 除下跑衣, 當除下跑衣後, 身體真的如減了一噸重量般, 再次增加動力以及做好擺手繼續跑向終點, 直到最後 200 米, 見到邪神於此並著令我要爆回終點, 結果我都乖乖的由二百米開始加速, 直衝終點地毯, 全數踏過兩張地毯才收步.

1K = 5'53"
2K = 5'09"
3K = 5'13"
4K = 5'23"
5K = 5'36"
6K = 5'41"
7K = 5'40"
8K = 5'40"
9K = miss
10K = 10'15"

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-21 00:20 發表

自己計時 54m34s
大會時間 55m12s
晶片時間 54m33s

繼上個月黃昏賽後, 又再踏足這段熟識的路段. 當日雖然約好平師兄及幾位師兄一齊上比賽場地, 可惜因 ...

折返點時見到你,冇氣叫你加油,到左6-7k左右,已經好想停跑....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-8-21 00:20 發表

自己計時 54m34s
大會時間 55m12s
晶片時間 54m33s

繼上個月黃昏賽後, 又再踏足這段熟識的路段. 當日雖然約好平師兄及幾位師兄一齊上比賽場地, 可惜因 ...

billy 你的前程同尾程的時間做得都幾平均喎~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-8-21 00:38 發表

billy 你的前程同尾程的時間做得都幾平均喎~~

咁橋啫....你睇下我每k時間就知我幾差.....

升級   100%

該用戶從未簽到