香港長跑網  - 長跑長友

樓主: billy_yau
打印 上一主題 下一主題

從口輕輕出發

升級   0%

該用戶從未簽到

唔該mill姐!!!!!!!! 7月31日上o黎jog番20個圈再去十下十下!

billy哥 7月31日有無興奮再上晒草跑+打邊爐呀???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 longlx 於 2009-7-19 16:08 發表

偷吓師先....希望下次角色可以對調~HEHE
BILLY, 希望下次有機會再互相追逐....

下一場再玩囉, 不過你要休息下, 等隻腳好翻哂先, 知無!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 gary1027 於 2009-7-19 16:15 發表
billy、GARY....我都要加入戰團

提督...我同你都唔同腳程....點同你跑呀......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-19 21:25 發表

唔該mill姐!!!!!!!! 7月31日上o黎jog番20個圈再去十下十下!

billy哥 7月31日有無興奮再上晒草跑+打邊爐呀???

wing姐, 我729放左假, 731就要返工架啦, 所以應該只可以黎一晚咋~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-20 08:47 發表

wing姐, 我729放左假, 731就要返工架啦, 所以應該只可以黎一晚咋~

731有得打邊爐喎!

升級   0%

該用戶從未簽到

Billy兄,謝謝幫忙取證書!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-20 08:52 發表

731有得打邊爐喎!

好難揀添....兩個只能活一個....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-20 09:38 發表
Billy兄,謝謝幫忙取證書!

唔水客氣喎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-20 11:57 發表

好難揀添....兩個只能活一個....

打邊爐!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-7-20 13:38 發表

打邊爐!

捨命陪君子...咁就唔去o景啦....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-20 13:45 發表

YEAH~~~~~~到時我親手夾一片肥牛孝敬阿Billy哥你

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 billy_yau 於 2009-7-20 13:45 發表

唔去澳景,冇得睇601精彩破紀錄的第1次喎....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-20 14:07 發表

你個魔鬼丫....咁樣引誘我....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-7-20 14:07 發表

受寵若驚添~

升級   0%

該用戶從未簽到

Billy兄,果然走遍港九新界,幾時帶小弟出去見識下各區英雄?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-7-26 13:33 發表
Billy兄,果然走遍港九新界,幾時帶小弟出去見識下各區英雄?

就731一齊去哂草啦, 有平路有斜路又有得特訓

升級   0%

該用戶從未簽到

20 Jul 2009    7.88km  43m40s
24 Jul 2009  21.87km  2h22m47s

上星期因為一早預備左星期五要獨賞青公, 所以只係响星期一响公司附近跑左7k幾, 跟住就休腳迎接幾個月黎既第一次長課.

星期五晚本來一心諗住五點鐘收工就緊急徹退既, 可惜都係臨收工有野做, 攪到六點幾先出到屯門市中心. 响西鐵站旁泊好車就開始做熱身, 大約六點半就開始向荃灣出發.

由於太耐無跑過咁長既距離, 開始既時候都唔敢跑太快, 估計都係用緊超過六至七分鐘 1k 既速度, 去到過左咖啡灣既時間, 馬路上突然傳來急速既響號聲, 心諗我又無跑出馬路, 個司機重乜係咁响度響按既呢, 細心一看, 原來係我既街坊花子師兄, 同佢打左聲招呼之後, 我就繼續向前方進發, 又越過高山又越過谷之後, 去到沙倉路段, 迎面又再見到一個熟口熟面既面口, 而呢位師兄亦都見到我, 並大聲叫出我個名, 由於當時我真係(事實係到而家我都唔知佢叫乜名)諗唔起呢位師兄個名, 所以只係講左聲"hi 師兄", 咁就大家向著相反既方向繼續前進. 其實當晚既天氣真係非常適合跑步, 有風又唔太焗, 而我對腳亦都好聽話無乜投訴, 好平常咁已經去到青龍頭, 响呢度又再見到一位不知名既師兄向屯門方向跑, 由於我當時真係又係諗唔起呢個師兄既大名, 唯有都只係同佢互相講聲 hi 就各自投入各自既跑世界, 當去到深井既時候, 右腳腳碗都開始有反應, 由於心裡面想繼老渣之後再一次一口氣跑20k以上, 所以只係減慢少少速度, 繼續不停咁向前跑, 去到過左汀蘭居身上所帶既清水已經完全飲清, 口渴既訊號不斷由腦中發出, 此時唯有响腦裡面盤算住, 一去到荃灣西就衝入7仔買兩支水特, 以解口渴同埋體渴, 如是者意志終於由水特既帶引之下戰勝左身體, 好不容易咁去到麗城花園, 然後收腳慢走去到荃灣西西鐵站, 並且對自己既諾言一一對現, 一口氣飲左兩支水特, 以解口渴之苦!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   76.8%

該用戶從未簽到

Billy師兄咁有心一個人做長課?  我其實好鍾意青公這路線, 待遲些天氣沒有那麼熱時會請假跑一下.  加油!

升級   0%

該用戶從未簽到

27 Jul 2009  5.26km  28'32"
28 Jul 2009  4km       24'12"
31 Jul 2009  11km     58'28"

今個星期因為有少少調動, 所以變左唔係預期般隔日跑.

星期一可能因為休息左幾日, 所以一開始跑就不奇然咁快左, 跑到一半見仍然有氣有力, 所以就繼續 keep 住果個速度黎跑, 結果係平時用33min跑完既路程, 只係用左28分半就跑完, 但係亦因為咁, 種下左腳痛既禍根.

星期二因為知道公司有d調動, 星期三晚無得跑, 所以就又走左去跑, 而且重試左條新路添. 由景峰跑去富泰再跑返峰, 但係一路跑對腳就一路痛, 如果只係跑左4k就收腳, 並且好勤力咁做cool down, 希望舒緩到腳痛. 好彩响休息左兩日既情況之下, 無影响到我去哂草既大計.

星期五應mill及wing既邀請, 再去哂草灣約跑, 由於自己早收工, 所以五點幾已經開始响上面自己慢跑, 直到一班師兄/姐到場之後, 都有同佢地一齊跑左陣. 跑完沖完涼之後, 就係期待已久既打b爐特訓, 十多人浩浩蕩蕩去到稻香, 就開始大吃特吃, (除左wing妹之外, 佢只係食左三塊肥牛, 幾條青菜), 特訓完畢就捧住個滿載美食既肚腩回歸大西北去也

500m      2'36"  
1000m    2'42"  
1500m    2'43"  
2000m    2'44"  
2500m    2'49"
3000m    2'42"
3500m    2'41"
4000m    2'44"
4500m    2'39"  
5000m    2'35"  
5500m    2'42"
6000m    2'40"
6500m    2'38"
7000m    2'17"
閒聊吹水約30min
7500m    2'44"
8000m    2'51"
8500m    2'45"
9000m    2'34"
9500m    2'35"
10000m  2'37"
10500m  2'40"
11000m  2'19"

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jsmleung02 於 2009-7-28 11:09 發表
Billy師兄咁有心一個人做長課?  我其實好鍾意青公這路線, 待遲些天氣沒有那麼熱時會請假跑一下.  加油!

要請假咁嚴重...其實夜晚跑咪重好!!