香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 瘋瘋
打印 上一主題 下一主題

減肥飲食吹水站

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝亮哥
我已告訴亞女以後唔好再飲zero了

升級   10.53%

該用戶從未簽到

介紹大家睇一本叫<營養謬誤>既書...內容幾豐富架...好似膽固醇其實無好壞之分...代糖既害處....反式脂肪又係乜...等等
http://www.jointpublishing.com/books/bookdetail.asp?ISBN=9789620427626

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-5-8 21:28 發表
小弟試下google搜尋阿斯巴甜,得以下結果,大家可以試下搜尋,幾得意架。
『Extra』   和   『Airway』   這2種口香糖不要再吃了啦!
還有,最近波卡出的"黃檸檬   "口味洋芋片也有加阿斯巴甜哦!
各位兄弟姐妹們看過 ...

我成日食架....仲要有時買個D一個膠樽50粒放係公司係咁食....

我都要戒啦...

升級   37.37%

該用戶從未簽到

我其實唔o系減緊肥。不過兩年前開始唔食西式甜品(蛋糕,雪糕等),好快就輕左十幾磅。

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 lips 於 2009-5-9 23:19 發表
我其實唔o系減緊肥。不過兩年前開始唔食西式甜品(蛋糕,雪糕等),好快就輕左十幾磅。

登錄/註冊後可看大圖

閣下唔食果兩樣唔單止係甜品咁簡單,蛋糕除左甜之外,仲有牛油,牛油係飽和脂肪,如果係人造牛油就係反式脂肪,兩樣都係致肥的,唔食唔單止係對減肥好,對健康都好d。致於雪糕,得閒請睇下d成份丫,可能含有好多反式脂肪的,少食為佳;無論減唔減肥都要食得健康,當然,唔食咁多甜同含脂肪既食物,係減肥既其中一個方法,亦係小弟減肥既方法。加埋運動,就唔單止減肥,還有健康哩!
不過好少人可以學閣下咁忍得口既,係咪? lips師兄/姐好o野!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 lips 於 2009-5-9 23:19 發表

登錄/註冊後可看大圖

我都想唔食lee d甜品~不過一直都為食cut唔到~~

升級   37.37%

該用戶從未簽到

謝謝allan ching指點。唔食西式甜品,真系健康o左好多,同長跑一樣。

我忍口方法就o系同身邊人講我唔食o個D o野,o甘到時就唔會食,怕比人笑。

升級   100%

該用戶從未簽到

謝謝亮ching既資料~~~

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 Cyrus 於 2009-5-9 19:47 發表
介紹大家睇一本叫既書...內容幾豐富架...好似膽固醇其實無好壞之分...代糖既害處....反式脂肪又係乜...等等
http://www.jointpublishing.com/books/bookdetail.asp?ISBN=9789620427626

cyrus ching. 本書好似唔錯喎.
唔該哂

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

原帖由 wadee 於 2009-5-9 18:59 發表
    多謝亮哥
    我已告訴亞女以後唔好再飲zero了

好彩我的肥女唔飲zero可樂, 但一樣咁肥. 激死~~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 23 天

跑季即將重開...

btw, 小弟而家 141 lbs..