香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 山比
打印 上一主題 下一主題

不止十公里•山比遊樂blog

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-3-31 23:27 發表
你就好啦~
又有得玩

我係做到囧晒樣咁ka...邊係玩wor!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-3-31 23:30 發表

咦....我尋晚都有去...不過係九點....

你今個星期六來唔來逍遙呀,好耐無見啦

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-3-31 01:42 發表

到時要跟ching 學野
最好叫多d人一齊篤...掩飾左我無波入呢個慘烈的事實

山比:
妳千其唔好學我呀,我淨係識得入紅波咋~
如果真係想打可以搞次去青衣特訓+book場打羽毛球+桌球~
咁樣咪可以多d人一齊玩law....

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 cc 於 2009-4-1 00:11 發表

呢個星期要拜山....要睇情況...." />" />

唔緊要啦,實會再見wor~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-4-1 11:08 發表

山比:
妳千其唔好學我呀,我淨係識得入紅波咋~
如果真係想打可以搞次去青衣特訓+book場打羽毛球+桌球~
咁樣咪可以多d人一齊玩law....

升級   67.95%

無聊
  • 簽到天數: 3 天

奧蘇利雲都係我偶像
    小弟開左個桌球迷say hi區,得閒去揮下手丫~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 stanwong 於 2009-4-1 11:50 發表
    奧蘇利雲都係我偶像
    小弟開左個桌球迷say hi區,得閒去揮下手丫~

小妹只係一個書獃子,以前從來都唔多願做運動,連運動節目都唔好(唔會追球星,因為唔識睇波)
    所以,奧蘇都算係小妹第一個體壇偶像呢

升級   20.75%

該用戶從未簽到

4/4 逍遙跑

" />" /> 剛剛完成tko 逍遙跑,今次由寶琳跑去環保大道,見到日出康城就折返,全程平路多,好舒服。由隊道口去到邵氏影城有一段暗斜,跑跑下個肚又抽住痛,但過一陣又無事lu。但上完斜己經由中游份子變做包尾大班...跟住一路同文兄吹水∼∼" />" />

全程跑了56'50"41,轉頭按錶時間是29'51"15(係按慢左),所以應該頂盡跑得9k。下次點都要兜晒日出康城先好調頭。" />" />

昨日放工我都有去斧山跑ka,但去到已經係八點半,又想hea jog 鬆下腳,所以跑左半小時3.6k就收工啦....

上個月長跑次數少左,但多做練踢腿同衝圈,希望日子有功,又可以進步跑好d啦∼∼‘

----------------
    三月里數:59.8公里+踏單車10k

本週小計12.6

升級   20.75%

該用戶從未簽到

6/4 斧山特訓

遲到

熱身兩圈
    手肘膝頭aerobic 30下x2
    跨步行 2set
    鴨仔行 3.5set

再玩tempo,目標原定跑12個圈,最終10個就收工。今次中段雖然仍有腸痛,但迪迪教我點抖順條氣,跑跑下又跑完lu~~~

4.8k

升級   90%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-7 00:52 發表
    遲到

熱身兩圈
    跨步行 2set
    鴨仔行 3.5set

再玩tempo,目標原定跑12個圈,最終10個就收工。今次中段雖然仍有腸痛,但迪迪教我點抖順條氣,跑跑下又跑完lu~~~D146h ...

山比好勤力!
    >_< 我成日都腸痛.......

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 e.c. 於 2009-4-7 10:52 發表

山比好勤力!
    >_< 我成日都腸痛.......

慘在肥肉無減半寸

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-7 00:52 發表
    遲到

熱身兩圈
    跨步行 2set
    鴨仔行 3.5set

再玩tempo,目標原定跑12個圈,最終10個就收工。今次中段雖然仍有腸痛,但迪迪教我點抖順條氣,跑跑下又跑完lu~~~D146h ...

加油呀

升級   20.75%

該用戶從未簽到

原帖由 火仔11 於 2009-4-7 13:39 發表

加油呀

多謝你呀火仔...可能前日跑得少,昨日食午飯時又跑左一陣,今日無上幾次咁辛苦lu~~~

升級   20.75%

該用戶從未簽到

11/4逍遙遊

早起身的雀仔有蟲蟲食~~~

今日一行廿x人,由寶琳出發,跑入清水灣半島,相信場面都幾震撼。今次的路線認真好,少斜路 / 有石路 / 有樓梯 / 仲有海景同草原,沿路又生滿白色的蒲公英,相信下星期可以玩吹蒲公英了~~

今次一直跟在先頭部隊後面,主要在中下游位置。周一學了節奏跑,於是心裡一面替自己打數,比以前跑快了少少,亦無出現腸痛。就連水也只飲一口濕濕口,下次可以輕裝上路了~~~

跑連hea連練埋神腿三式,全程跑了1小時17分。

11.68k

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 囧山比 於 2009-4-11 14:03 發表
    早起身的雀仔有蟲蟲食~~~

今日一行廿x人,由寶琳出發,跑入清水灣半島,相信場面都幾震撼。今次的路線認真好,少斜路 / 有石路 / 有樓梯 / 仲有海景同草原,沿路又生滿白色的蒲公英,相信下星期可以玩吹蒲 ...

今次跑得好正喎...仲有蒲公英,真係開心呀!
    下星期我都可以跑埋一份啦...
    記住明天的沙田試路喔...好期待呀,也有d擔心...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Qoo 於 2009-4-11 18:13 發表

今次跑得好正喎...仲有蒲公英,真係開心呀!
    下星期我都可以跑埋一份啦...
    記住明天的沙田試路喔...好期待呀,也有d擔心...

擔心 d 咩 ?
    好好享受每一次既長跑.... 不要想太多

升級   93.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-4-11 18:15 發表

擔心 d 咩 ?
    好好享受每一次既長跑.... 不要想太多   

因為未跑過越野賽,唔知能否應付到...
    同埋唔知山邊會否有狗出沒 ,也是我最驚的...
    不過我會努力享受架啦!

升級   20.75%

該用戶從未簽到

12/4 復活比腳大會

終於,等到412比腳大會,試跑4.26越野道路混合賽。綜合活活、batbat、文兄等意見,小妹早決定,要行就行啦,留力跑石屎路仲好。

果然,一上斜就已即被大隊拋甩,行上個幾百級石梯真係唔講得笑。行到上氣唔接下氣,還要沒有帶水,又或不停吐口水....好似d足球員咁....

今日全程約14k,加埋熱身個三個圈,今日跑左15k。從未試過一次過跑咁長路,去到最尾兩公里,對腳已開始抽筋,跑兩跑就抽住抽住,只係死死地氣行返去。

加埋前一日逍遙跑左11k幾,兩日夾埋跑左26k,以前從未想過。回程時,聽著五月天的《我心中尚未崩壞的地方》和《孫悟空》,很對味。