香港長跑網  - 長跑長友

樓主: runrun
打印 上一主題 下一主題

runrun – 隨心去「跑」

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

升級   100%

鬱悶

原帖由 叮叮噹 於 2009-7-13 00:08 發表

十三出左post, 已經預左妳, 去網友重聚區睇睇詳情有冇問題啦!

唔該哂叮叮噹!

升級   68.6%

該用戶從未簽到

Day Day Happy!
    Happy New Year 2010!

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

祝runrun師姐
           新年進步
                          身體健康
              長跑長有
                          八福臨門

升級   100%

鬱悶

原帖由 jogging_cat 於 2010-2-13 15:46 發表
    祝runrun師姐
           " />" />新年進步" />" />
                         " />" /> 身體健康" />" />
              " />" /> 長跑長有 " />" />

多謝jogging cat!

祝您一樣事事如意!新年快樂!
                        ...

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 37 天

原帖由 runrun 於 2009-2-27 18:31 發表
    前言

大家在讀書的年代,老師一定給過你「我的志願」為題去作文章,小妹亦不例外,因為是女校的關係,同學們的志願不是當老師,便是做護士,這是那個年代被認為最適合女孩子的理想職業;但小妹寫的「志願」竟是 ...

其實我都有買類似的錶, 但都係唔識用, 唔識睇
    不過, 現在跑步我都儘量唔睇錶, 因為睇完時間會給自己好大壓力 , 隨時臨場失準

升級   100%

鬱悶

原帖由 阿聰 於 2010-6-23 01:38 發表

其實我都有買類似的錶, 但都係唔識用, 唔識睇
    不過, 現在跑步我都儘量唔睇錶, 因為睇完時間會給自己好大壓力 , 隨時臨場失準

聰師兄,真係同病相憐啦!

升級   100%

鬱悶

兔年重新出發

兔年來臨, 在此祝賀大家新春快樂, 身體健康, 傷痛遠離, 長跑長有 !

在今日之前的兩個多月, 都只是在運動內急步行及很緩慢的跑幾K, 今朝大年初一未夠8點就起床, 見天朗氣清, 太陽伯伯都已初露微笑, 實在忍不住想去跑步了。

話哂年初一, 我估運動場應該不開放, 好吧! 就在兔年的第一天, 開始試下去跑街吧 ! 但當然不敢亂來, 知道馬鞍山的一海濱長廊闢了一條緩跑徑, 就選擇由它開始吧 !由錦泰苑緩跑徑的起點開始, 沿著藍色的地路向馬鞍山方向跑去, 初時都有點寒意, 但跑了一會兒就開始覺得完全不冷了, 還要把風衣的衣領拉鍊拉低, 跑到了緩跑徑的終點是2K,  再回頭跑返去, 跑回到起點覺得仍想再跑, 便再跑多一躺來回, 結果總共跑了8K, 雖然跑得很慢, 平均6分半1K, 但已經是我自受傷後這兩年來, 跑得最長距離的首次了。

拉了一輪筋, 因天氣實在太好了, 決定去探探我的老朋友梅子林, 但告訴自己不要跑上去, 於是就向梅子林急步地行去了。但行到梅子林的馬路起點, 身體開始覺得有點兒凍了, 不期然地再加快急行的步伐, 不自覺地又變成緩步的跑上去, 不過真的不敢快了, 感覺很舒服亦應付得來, 不知不覺地跑過了4個避雨亭, 一直跑到閘口才停下來, 真的很高興, 雖然是很緩慢, 但我原來還仍能再跑上梅子林的!

當然不敢回程跑落去, 我悠閒地行著下去, 這讓我更可以好好地欣賞梅子林的景緻, 梅子林秀美依然, 以前跑上跑落都趕著做時間, 原來很多迷人的風光我都忽畧了, 為什麼沿途的洋紫荊花和牽牛花, 我以前都不曾察覺到的呢 !

相信我以後再跑步的話, 我會更懂得享受當中的樂趣和欣賞週邊的事物了。

升級   13.2%

該用戶從未簽到

runrun師姐, 好高興看到你這post. 我支持你.

我明朝都跑返轉梅子林先.

升級   100%

奮鬥

回復 190# 的帖子

運動場要初四才開, 網球場就可能開初三,  恭喜你兔年開操, 希望你來年腳仔生生性性!

升級   52.4%

該用戶從未簽到

runrun 師姐,恭喜發財!見你兔年開操順利真替你高興,祝你早日回復佳態,可以再度馳騁賽場!

升級   4.75%

該用戶從未簽到

runrun 師姐:
    祝您新一年健步如飛,從心所欲,享受每一哩路!

這是我今年第一個post, 為您加油!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

恭喜恭喜
    暈暈姐, 十卜你呀

升級   10.6%

開心
  • 簽到天數: 5 天

大年初二朝早,我可能都跑轉梅子林!

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

runrun ctse 加油呀! 大家都支持你的.
                 新的一年, 祝你越跑越健~~~身體健康, 工作順利~

升級   0%

該用戶從未簽到

runrun ctse 加油

升級   0%

該用戶從未簽到

runrun ctse,
    祝妳兔年快樂,身體健康,長跑長有~
    支持妳呀,加油呀!

升級   100%

鬱悶

多謝Slowrunner, 小叻, Danny, Bello, Sue, vileung, 烏拉, 令Mill, 火仔, 大圍 你地嘅支持, 長跑網帶給我是無數朋友的關愛和鼓勵, 這是我的福氣, 我會非常真惜的。

其實噚日跑完, 膝頭都有點投訴, 當下不敢怠慢, 按摩護理等馬上做足, 本來今日原本會跟朋友去行獅子山, 都怕腳仔過累不敢去了, 今朝真想再去跑, 但都是決定忍忍腳, 希望大家長跑長有 !

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 runrun 於 4-2-2011 13:58 發表
    多謝Slowrunner, 小叻, Danny, Bello, Sue, vileung, 烏拉, 令Mill, 火仔, 大圍 你地嘅支持, 長跑網帶給我是無數朋友的關愛和鼓勵, 這是我的福氣, 我會非常真惜的。

其實噚日跑完, 膝頭都有點投訴, 當下不敢 ...
    runrun 恭喜你新有新開始,祝今年偒痛遠離你,長跑長有

升級   15.45%

該用戶從未簽到

恭喜發財!RUNRUN CTSE 祝妳身體健康, 腳仔快D好