香港長跑網  - 長跑長友

樓主: runrun
打印 上一主題 下一主題

runrun – 隨心去「跑」

升級   0%

該用戶從未簽到

runrun ctse, 好高興見到你再次上路啦, 慢慢加量, 唔好心急, 咁先可以長跑長友架

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

升級   100%

鬱悶

原帖由 wongc 於 2011-2-9 09:46 發表
    runrun ctse, 見你開始跑返, 真替你開心, 慢慢來, 強度同距離都要慢慢加上去, 唔好心急, 身體要時間適應.

新一年新開始, 祝你愈跑愈有.

多謝wongc, 真係急唔來,真係有排先適應到,希望你腳仔都好返哂啦!

升級   100%

鬱悶

原帖由 billy_yau 於 2011-2-9 12:37 發表
    runrun ctse, 好高興見到你再次上路啦, 慢慢加量, 唔好心急, 咁先可以長跑長友架

多謝Billy,都唔到我急啦!希望大家都長跑長友

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 9 天

runrun姐, 恭喜你復出, 慢慢跑唔好再傷

升級   100%

鬱悶

多謝成成!放心啦!依家想快都快唔到呀!

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-2-9 15:12 發表

多謝wongc, 真係急唔來,真係有排先適應到,希望你腳仔都好返哂啦!" />" />" />" />

唉, 原本睇左個針灸幾好, 膝頭舊患都好得7788, 點知唔知幾時又再整親膝頭側邊, 睇怕下星期日都未必跑到.......你復出我就要收山.........

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2011-2-10 10:13 發表

唉, 原本睇左個針灸幾好, 膝頭舊患都好得7788, 點知唔知幾時又再整親膝頭側邊, 睇怕下星期日都未必跑到.......你復出我就要收山.........

hello Wong C FU, 保重呀, 唔知妳記唔記得我呢

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-2-10 11:16 發表

hello Wong C FU, 保重呀, 唔知妳記唔記得我呢

Hmmmmmm........比少少貼士呀........

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2011-2-10 11:23 發表

Hmmmmmm........比少少貼士呀........" />" />

ooo....上年祝捷會坐妳地隔離, 新界東..有同妳地影過相

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 wongc 於 10-2-2011 10:13 發表

wong c 唔會咁易收山既,希望你快d好返,星期日可以一齊出賽,現在比對腳仔休息吓先啦。祝你早日完全康復。

升級   100%

鬱悶

原帖由 wongc 於 2011-2-10 10:13 發表

其實腳仔傷患呢家嘢真係好惡搞,我都好驚唔知幾時又嚟過,跑過幾次後覺得又麻麻麻哋了...........
    你現在就休息吓,下星期日睇睇當時狀況再決定啦!希望你可以跑到啦!不過又唔好夾硬嚟,好似我咁就手尾長啦..............

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 @Rebecca@ 於 2011-2-10 11:28 發表

ooo....上年祝捷會坐妳地隔離, 新界東..有同妳地影過相

哦........咁我記得啦, 你(當其時)短頭髮嘅.  你好呀.  今年渣馬跑咩呀?

升級   18.2%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2011-2-10 12:09 發表

其實腳仔傷患呢家嘢真係好惡搞,我都好驚唔知幾時又嚟過,跑過幾次後覺得又麻麻麻哋了...........
    你現在就休息吓,下星期日睇睇當時狀況再決定啦!希望你可以跑到啦!不過又唔好夾硬& ...

我會呢個weekend再試一下, 如果唔得到時去影相.

升級   0%

該用戶從未簽到

wongc fu,
    上星期日操長課見到妳, 妳仲跑得好輕鬆咁, 點會突然又話跑唔到架~
    點都好啦...保重呀! 希望渣打果日係賽道上見啦~

升級   20.25%

該用戶從未簽到

Run Run復出啦 好野好野 得閒一齊跑 

升級   15.45%

該用戶從未簽到

原帖由 wongc 於 2011-2-10 12:23 發表

哦........咁我記得啦, 你(當其時)短頭髮嘅.  你好呀.  今年渣馬跑咩呀?

禾跑半馬, 同妳同組

升級   100%

鬱悶

原帖由 hkyen 於 2011-2-11 08:32 發表 Run Run復出啦 好野好野 得閒一齊跑 

人仔, 你渣馬預備好了嗎?
    大嶼山吹啤啤我地會報名喎 ! 你一齊玩嗎 ?

升級   100%

鬱悶

初五晚上到蒲崗村遊樂場跑大圈,喜歡那裏的跑道夠軟,跑起步來對雙腳保護較佳;
    一個大圈是660米,我大約跑了6個圈,堅堅同比因就開始陪我慢跑吹水,又跑又吹都忘了數圈,
    我估連我之前跑的一共跑了約12個圈,不過真的是跑得很慢啊!

跟著的幾個晚上都沒有跑,昨晚星期五放工後去了做gym,因時間不多,只在那種像太空漫遊般的機器上
    跑了40分鍾,再加做了鍛鍊大腿及小腿的肌肉。

今天下午再到gym去,今次時間充裕,
    先在太空漫遊機上跑了65分鍾,
    跟著做了150下sit up及40下扭腰運動,
    跑步機上跑了45分鍾,
    40下鍛鍊上手臂,
    再做了鍛鍊大腿及小腿的肌肉。

最後焗了15分鍾桑拿才回家吃晚飯去,

升級   100%

鬱悶

今天雖然天公不造美又凍又下雨,但已約了朋友行山,加上今次路線從未行過,又邀請了一位前輩帶路,既然大隊不改期,當然照去可也。

早上九時多馬鞍山燒烤場起步, 沿吊手岩主山徑登至320米左轉雁谷迷徑, 中途右上黃金壁(有少許攀爬) (黃金壁係因受陽光照射產生金光而得名) 至570米主山徑, 經牛押山, 馬鞍山, 站足西沙區高點, 縱目四週, 放眼西貢群山, 吐露港, 企嶺下海, 西貢海, 南下礦場至武林聖地。

最精采環節是探馬鞍山礦洞 ,估不到礦洞內是那麽大,有那麽多層,有不少深不見底但又清澈如鏡的大大小小地下水潭,礦洞內
    還有以前留下來的辦公室、睡房、厨房等,真的還見到幾十年前一直遺留到現在的手繪地圖、日用品、碗筷、工具及殘缺不全的架司
    和指示路牌,我拾到一張1970年的日曆咭。

洞內像蜘蛛網般四通八達,我們行了兩個多小時大約4k路程,尾後2k要澗水行,有時水深到我大腿,幸好地下水不是太冷,大家笑說像奪寶奇兵,由入口240米下降行至110米,出口原來就是車路旁,沿車路再行不久便已到達近耀安村的大馬路。

此時才覺真的好凍,尤其在濕了的鞋襪內的腳趾直情僵硬了,但卻對今日行程樂在其中、縱使辛苦亦不枉此行,到現在仍然很累呢!