香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 豆豆媽
打印 上一主題 下一主題

豆豆媽之瘦身日誌

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-11-4 22:43 發表
錦上路 - 8k

經過上次之後, 我以後都唔敢一個人夜跑錦河路啦, 於是今次就走錦上路 坳頭中石化油站
我o係公司已經計劃好一定要走8K, 唔理用幾多時間 ...

keep住啦...渣打sub70無問題既..渣油..

升級   0%

該用戶從未簽到

豆豆媽,keep住練習,相信你渣打sub 70一定冇問題,加油....

升級   0%

該用戶從未簽到

豆豆媽... 你咁勤力... 再練習下... sub 60 應該問題不大

加油丫~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

原帖由 豆豆媽 於 2009-11-4 22:43 發表
    錦上路 - 8k

經過上次之後, 我以後都唔敢一個人夜跑錦河路啦, 於是今次就走錦上路 坳頭中石化油站
    我o係公司已經計劃好一定要走8K, 唔理用幾多時間 ...

加油呀

升級   17.95%

該用戶從未簽到

尋晚臨出發前都有o係屋企做踢腿, 每踢一次個寬關節位都"格格"聲 但今次跑完又真係無平時咁痛....
    但今次輪到膝頭哥痛, 典算? 跑後要做咩動作先可以減少痛楚呢?

柏高爸, 曲奇, suesue, 我會加油架啦, 希望keep到唔退步已好滿足
    ee....60真係未必得......如果得.......我一定會買份大禮物獎勵自己

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-11-5 09:41 發表
    尋晚臨出發前都有o係屋企做踢腿, 每踢一次個寬關節位都"格格"聲" />" /> 但今次跑完又真係無平時咁痛....
    但今次輪到膝頭哥痛, 典算?" />" /> 跑後要做咩動作先可以減少痛楚呢?

柏高爸, 曲奇, suesue, 我會加 ...

豆媽,如果膝頭痛就跑慢少少,用膝帶都幾好,但唔痛就唔好用,D 人話用得多依賴左唔好,事後痛就敷冰啦,冰火效果更好,小心護理膝頭呀,少痛好多人都有,嚴重左就煩~~

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 10:08 發表

豆媽,如果膝頭痛就跑慢少少,用膝帶都幾好,但唔痛就唔好用,D 人話用得多依賴左唔好,事後痛就敷冰啦,冰火效果更好,小心護理膝頭呀,少痛好多人都有,嚴重左就煩~~" />" />hjkghj

下次試下敷冰先, 唔該晒花子

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 花子阿DEE 於 2009-11-5 10:08 發表

豆媽,如果膝頭痛就跑慢少少,用膝帶都幾好,但唔痛就唔好用,D 人話用得多依賴左唔好,事後痛就敷冰啦,冰火效果更好,小心護理膝頭呀,少痛好多人都有,嚴重左就煩~~

I see.
    上星期跑青公左膝及後筋痛, 之後病到今日都未好, 冇得跑被迫休息,可能係好事.

豆媽媽,
    小心啊! 痛就休息,叫Parco爸爸按摩.

升級   2.63%

該用戶從未簽到

Hi! 路過 , 加油呀!

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 Kevinleung 於 2009-11-11 17:05 發表
    Hi! 路過 , 加油呀!

你終於來了 聽講你報左全馬喎

升級   2.63%

該用戶從未簽到

原帖由 豆豆媽 於 2009-11-11 23:58 發表

你終於來了j" />" />jk 聽講你報左全馬喎" />" />

我很早到左喇!
    報左全馬去看昂橋

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kevinleung 於 2009-11-12 10:45 發表

我很早到左喇!
    報左全馬去看昂橋

來左啦...
    看昂橋等埋我喎...

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦河路 4k x 2

登錄/註冊後可看大圖

好耐未試過跑呢條路, 因為次次都好邪 今次難得柏高爸話陪我跑, 我先揀返呢條路, 但男人都係信唔過 唔夠一分鐘就放甩我, 攪到最後都係得返我一個人跑 好彩今次部MP3無事, 唔係實嚇死
    今日都幾凍, 天文台話17度, 但我呢度應該得14度, 我跑左4K到折返點都無出一滴汗 到4K位置拉拉筋, 飲左啖水, 睇睇時間, 快過上次喎, 29分幾咋 之後又想睇下破唔破到上次既時間, 不過回程比較辛苦, 因為呢條路係去程落斜, 回程上斜, 仲等我頭先落斜衝得咁開心, 回程都係要受返
    到終點即係睇時間......01:01:32 比上次慢左1分鐘, 不過呢條道多上落斜, 所以我覺得係KEEP到, 無慢到既

瘦身紀錄 :
    呢一個月來體重都無起跌, 而因為天氣凍左, 食多左野, 我而家仲要食返飯TIM

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 豆豆媽 於 2009-11-22 21:51 發表
    " />" />ghj 今次難得柏高爸話陪我跑, 我先揀返呢條路, 但男人都係信唔過 唔夠一分鐘就放甩我,

哈哈~~返屋企有冇罰佢頂啖冠XDD

升級   17.95%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-11-22 21:59 發表

哈哈~~返屋企有冇罰佢頂啖冠XDD

罰佢o係天台食風

升級   0%

該用戶從未簽到

跑青公後..我都兩個月無跑過呢條線...今次跑番好輕鬆..

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦河路 4k x 2

今晚又係孤身上路, 又係走返果條路, 不過今日明顯係熱左同濕左, 頭2k 已覺得好唔舒服, 打算走4k就算, 但走下走下又走左8k返黎.......
    時間慢左2分鐘 要繼續努力啦, 唔係渣打就做唔到70內架啦

今日走完無特別好累同埋痛, 可以前幾日d痛仲未消除, 所以好似無乜感覺咁囉, 原來走密d係咁重要架

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦上路 8K - 28-11-09

仲係過唔到60大關 ....繼續努力

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

加油呀

升級   17.95%

該用戶從未簽到

錦上路 8K - 25-12-09

今日柏高爸第一次陪我跑, 頭4k 俾佢帶到我28'35"18, 比平時自己跑快左最少3分鐘 休息左59秒, 再繼續..
    回程佢係咁想帶快我, 但我有心無力 終點按錶 1:00'13, 都係多左13秒