香港長跑網  - 長跑長友

樓主: ram
打印 上一主題 下一主題

ram跑步紀錄-09年3月重新開始

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

近日天庭即將舉行"大馬戲",
    上任國皇又接咗个"馬戲團"嚟表演,
    啲天神早兩日話"不容有失",
    咁我嗎只有派晒所有大內侍衛,宮女,太監,太醫....,
    出動照顧啲"畜生"囉…

升級   0%

該用戶從未簽到

皇上去觀看馬術.......

升級   100%

擦汗

原帖由 Alex 於 2008-8-4 15:21 發表
    皇上去觀看馬術.......

心口有个"跑"字,可能唔比入場…

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-8-4 22:11 發表

心口有个"跑"字,可能唔比入場…  

斗胆擋聖駕, 人來, 給我

升級   100%

擦汗

原帖由 Alex 於 2008-8-4 22:44 發表
    斗胆擋聖駕, 人來, 給我

早兩日馬戲班勞工宿舍-舍監"娘艾屍"一時唔得帶"巴士",
    啲"食蕉"都唔比面距,唔入場啦…

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年8月4日 (一)

經過昨日晒草灣8k,今日有丁點兒疲倦
    不過鬥志不減,實行夏日特訓,跑了6k

1. 6'03"65   2. 5'26"78   3. 5'26"10   4. 5'13"24   5. 5'04"91   6. 4'53"35
    總: 32'08"03

跑前跑後都認真地做足了熱身cool down,又好像好一點
    個人無更疲倦,雖然花多一點點時間,但是值得

08年8月5日 (二)

星期二做負重訓練,除了以往集中上身
    現在開始加做埋四頭肌,希望強化四頭肌後可以幫助改善跑姿
    各做了3組,都金金地
    希望明天有堂上啦~

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

ram 兄, 近日天氣咁熱都咁勤力跑
    難得難得, 我都要快d好返
    同大家一齊咁勤力先得

升級   0%

該用戶從未簽到

ram兄加油, 要補番七月那份啊!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

會呀會呀,如果今晚無得上課,明日要索個10k補數!
    Alex兄都加油呀 !

原帖由 Alex 於 2008-8-6 08:36 發表
    ram兄加油, 要補番七月那份啊!

升級   94.33%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-4 01:18 發表
    續 08年8月3日 (日)

由於有不少人緩跑,不時都要避一避人
    與朋友共跑了8k (500m x 16圈)

1. 2'54"55   2. 2'50"03   3. 2'43"57   4. 2'33"11   5. 2'54"73   6. 2'51"60   
    7. 2'55"28   8. 2'57"39   9. 2' ...

ram 兄:

不倦其中一個原因是跑道為軟膠,幫助很大。

神秘背影人上

升級   54.9%

該用戶從未簽到

相信軟膠跑道是....其中一樣
    在場有眾多人士一起跑步,好的氣氛也有幫助

原帖由 臨風 於 2008-8-7 21:34 發表

ram 兄:

不倦其中一個原因是跑道為軟膠,幫助很大。

神秘背影人上

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年8月8日

今日是祖國首次舉辦奧運會-首天開幕禮
    小弟都著住件荃灣2008-8-08黃色戰衣跑番8.8k
    星期五例牌少人,只得3部跑步機在運行
    早上工作積了一肚子悶氣,正好有機會舒發一下

1. 5'57"45   2. 5'30"75   3. 5'13"07   4. 5'12"46   5. 5'12"94
    6. 5'14"70   7. 5'10"53   8. 5'06"47   8.8 3'55"34
    總:46'33"71 (8.8k)

不知是否休息了兩天,今天跑得甚為輕鬆
    可能目標在於完成8.8k而非在時間
    離開時有位教練重問:今天跑比賽嗎 ?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   54.9%

該用戶從未簽到

Oscar兄在彼岸練的界王腿應該接近十10倍重力吧?
    小弟都會的起心肝有幾多就索幾多k!
    914一班兄弟姊妹再衝過 !

原帖由 oscar 於 2008-8-9 08:33 發表
    ram兄,好久不見!記住扯多幾k,914我地一齊去衝過!" />jhk" />jh

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ram 於 2008-8-9 23:08 發表
    Oscar兄在彼岸練的界王腿應該接近十10倍重力吧?
    小弟都會的起心肝有幾多就索幾多k!
    914一班兄弟姊妹再衝過 !" />

嘜914我地個任務唔係去"護駕"咩!不過要護駕的人是Gills兄,看來我們怎麼練都會唔夠佢衝 ,大家贊成嗎?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

小弟覺得914其實是近期比較多ching/ctse參與的一個賽事
    是一個好機會測試一下自己的進度
    而各人的速度都心中有數,應該係同以往的自己衝一衝會來得positive一點~

原帖由 waiwaibrother 於 2008-8-10 00:07 發表
    嘜914我地個任務唔係去"護駕"咩!不過要護駕的人是Gills兄,看來我們怎麼練都會唔夠佢衝 ,大家贊成嗎?

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年8月9日 (六)

今日跟星期六果班上課,一去到就見到7兄和 nc ctse
    當然大家打個招呼傾下計先
    傾傾下先知原來打風果日要照上課!!!真係好彩今日有到遮

今日主菜講擺手配合快中慢速
    之後就入左運動場跑了快中慢速共6圈(星期三班不可以跑運動場,closed)
    今次見識到7兄的速度,在快速1圈真係快到.....
    而ctse跑得甚為穩健,好像絲毫不覺辛苦
    而小弟當然跑到.......想史更濟!

(快) 1. 1'34"  
    (中) 2. 2'07"  3. 2'04"  
    (慢) 4. 2'34"  5.2'31"  6.2'16"

不過其實上堂首要練好跑姿,而非時間 (多謝7兄提醒)
    最後阿sir表示下個星三要做測試.........下?更快?
    要留力留力,否則真係不知點算好了

回到家上磅: 148.6 lb (因為未食飯)
    希望nxke10k前可以hit到140!

升級   54.9%

該用戶從未簽到

尼幾日掛住睇奧運,連紀錄都懶寫
    不過奧運真係好好睇,好似舉重,小弟緊張到尤如自己舉重更,haha
    補番d紀錄先:

08年8月11日 (一)  6k

1. 6'01"   2. 5'31"   3. 6'05"(有電話)   4. 5'18   5. 5'12"   6. 4'56"
    總: 33'03

08年8月12日 (二)  3K +重量訓練

今日時間緊迫加上明晚要做測試,係更易3k和只做了1組便走人了

升級   54.9%

該用戶從未簽到

08年8月13日 (三)

由於今晚上跑步班,中午"係更椅"漫跑1k熱身再做3組weight training

晚上跑步班先跑兩圈公園熱身+warm up 拉筋,今次做多一樣:慢至快速跑10-20米,讓呼吸有輕微索氣的感覺;是晚天氣ok,不太熱但熱完身都濕了大半

主菜是2.4k測試,一起號各同學們都一枝箭更彈出去,小弟沿途跟住nc ctse後面十零廿米,ctse跑得好定,反而小弟得個跟字,用了九牛二虎之力最後百零米才可過ctse
    時間是11'54" (60%),真係有待進步,不過一大班同學仔跑真係好玩好多~