香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

陽光燦爛的日子

升級   45.6%

該用戶從未簽到

馬仔 Ctse, be careful not to overtrain. Rest plus recovery for the next training.

升級   34.67%

該用戶從未簽到

謝謝大家的關心和提醒!
其實并不是很了解自己的身體,正在摸索當中…
學習因應身體的狀況作適度的練習,
希望可以長跑長有,長跑長友 ……

升級   0%

該用戶從未簽到

馬仔有無報nike呀~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

升級   34.67%

該用戶從未簽到

1-11-2009 至 6-11-2009
用了幾乎一個星期賽後恢復,一個星期練習準備1108 New Balance 15KM 的比賽
這個星期只跑了38KM,好像少了些,跑完這個賽事再慢慢加吧!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009-11-8    Sun   New Balance 汀九15km     1'17   +  下午 慢跑   6km
                   第一次跑這麼長的賽事,跑到約13km時,身體的能量急速下降,
                   好像一部正在運轉的機器突然被截斷了電源 幾乎又想放棄
                   還好最後1km 有一段大下坡,終於可以完成比賽

可以有放棄的念頭,但不可以停下腳步,直到終點!加油!

2009-11-9  Mon   元朗球場   慢跑  6km

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜哂馬仔ctse於組別取得第5名... ^^
今日都有到場,但miss左幫你影終點相...
獎項繼續長拎長有,加油~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-8 14:33 發表
2009-11-8   New Balance 汀九15km     1'17   +  下午 慢跑6km
                   第一次跑這麼長的賽事,跑到約13km時,身體的能量急速下降,
                   好像一部正在運轉的機器突然被截斷了電源 幾 ...

恭喜馬仔又攞獎呀,時間都幾好丫,加油呀!!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

意外收穫,開心
多謝大家ge鼓勵,我會繼續努力!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

昨天沒有等領獎就離去,是我不對,今早致電詢問是否可取得獎盃,
畢竟是用汗水換來的成績,誰知道拿不到獎盃不得己,還被狠狠教訓了一通
說我打擾其休息(我在早上10點,10點半各打了一次),說我不尊重賽事……
最可笑的是贊助者商很不“like”
哈…
我倒想請問:
舉辦賽事是為了推廣跑步這項運動?還是為了要令贊助商“like”?
“獎盃”我真的是無所謂,只是覺得這種比賽有些太商業化了吧…

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-9 20:59 發表
昨天沒有等領獎就離去,是我不對,今早致電詢問是否可取得獎盃,
畢竟是用汗水換來的成績,誰知道拿不到獎盃不得己,還被狠狠教訓了一通
說我打擾其休息(我在早上10點,10點半各打了一次),說我不尊重賽事……
...

先恭喜馬仔CTSE 得到好成績, 的確好快呀!
你要囉番獎杯, 都係留為紀念者, 而且這是你應得的, 你有比報名費, 亦用汗水換左個獎番黎呀, 佢地用不著咁樣回應你, 真係令我對哩個比賽打晒折扣

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-9 20:59 發表
...

主辦單位咁過份o既,你用汗水爭取的獎品,竟然唔俾你取回....
你明天再打電話去"爭取"一下啦....

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 馬仔 於 9-11-2009 20:59 發表
    ...
    首先恭喜馬仔師姐攞將,lee 個主辨機構真係好離譜吓喎,個奬杯唔比番人要黎做乜姐,預咗送比人就要送比人架啦,唔通留返出年用咩。況且lee個將係師努力所得既喎。我舊年係UNICEF得到個奬都無領到,人地都親自打電話黎叫我去拎番啦。一於再打去同佢地理論啦。

升級   34.67%

該用戶從未簽到

初初真係好唔開心,又出錢又出力,仲特登Re假期去參加比賽,結果卻是這樣
    這個獎杯要不要都罢了,實在是不想和這個負責人再去理論半句…
    對這個主辦機構只有失望,以後會小心選擇賽事參加
    多謝大家ge支持,好感動!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-11-10 00:30 發表

主辦單位咁過份o既,你用汗水爭取的獎品,竟然唔俾你取回....
    你明天再打電話去"爭取"一下啦....

x 2
    個盃係妳應得既...唔止要爭取, 仲要教訓下佢地先得呀!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

2009-11-10 Tue  慢跑約1小時40分鐘(真的是很慢
                                       上村—石岗機場路—錦田市—錦上路西鐵站—河背村—雷公田—上村
                                       (河背村和水壩两段斜坡,實在是跑不上,都是走上去的… 下次再努力吧!)

不愉快的經歷,無阻我對跑步的熱情,
                                        反倒令我下決心要更努力地去練習,爭取好的成績!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2009-11-10 09:58 發表
    2009-11-10 Tue  慢跑約1小時40分鐘(真的是很慢
                                       上村—石岗機場路—錦田市—錦上路西鐵站—河背村—雷公田—上村
                                       (河背村和水壩两段斜坡,實在是跑不上,都是走上去的… 下次再努力吧!)

不愉快的經歷,無阻我對跑步的熱情,
                                        反倒令我下決心要更努力地去練習,爭取好的成績!

恭喜馬師姐獲獎!

馬師姐遇到的可能只係大會某小部份工作人員不禮貌對待, 或者可以再致電查詢一下, 即使未能取回獎盃, 比賽成績已經係一個好好o既紀錄, 繼續努力~一定有回報! 支持你

升級   0%

該用戶從未簽到

似乎大家一面倒咁話個主辦單位.....在下有 d 說話.. 唔0岩聽就由得佢啦...

平心而論.. acceptance letter 已寫明尊重贊助商同埋主辦單位... 主辦單位希望得獎者留低拎獎... 如果個個都走0左去... 無人上台影相... 情況係幾尷尬 ? 又要主辦單位將 d 獎搬來搬去... 浪費人力物力
    如果 ctse 一心以為自己既時間係無獎拎而無睇得獎名單唔知自己得獎...在下覺得情有可原.. 但如果明知自己有獎..又知道自己趕時間要早走... 應該當時找朋友代為領取

anyway... 有時有 d 事情可以做得更好.... 就算 15k 個盃拎唔到... 仲有好大比賽俾你拎獎.. 唔好耿耿於懷啦
    btw.... 在下覺得 ctse 俾人話既主因係... 太早打電話去啦...

升級   34.67%

該用戶從未簽到

在這裡所寫的,只是一些個人的想法和感受,
    沒有什麼掩藏和修飾
    難免有些片面和主觀,如有不當之處,請莫怪!
    很感謝大家在這裡留言,
    給予鼓勵和支持!
    當然還有善意的提醒!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

就來放大假,心都唔知去咗邊loo……
    偷咗两日懶添