香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 馬仔
打印 上一主題 下一主題

陽光燦爛的日子

升級   34.67%

該用戶從未簽到

上個月左腳咬柴,以為冇事,繼續玩,結果只腳腫到依家……
好驚以後冇得玩,所以跑完509必達,會休息去睇醫生,希望仲有得醫la!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 12:46 發表
上個月左腳咬柴,以為冇事,繼續玩,結果只腳腫到依家……
好驚以後冇得玩,所以跑完509必達,會休息去睇醫生,希望仲有得醫la!

馬仔,小心腳仔呀..
星期日加油~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

唉…依家都唔到我唔小心囉!只腳仔時不時都會提我,叫我唔好亂來WOO!
星期日一定會努力去跑,希望有好成績,等我可以安心休息養傷!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 12:59 發表
唉…依家都唔到我唔小心囉!只腳仔時不時都會提我,叫我唔好亂來WOO!
星期日一定會努力去跑,希望有好成績,等我可以安心休息養傷!

放心啦,相信星期日一定會在頒獎台上見到妳呀~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

多謝鼓勵!曲奇
其實台上台下都冇所謂,最緊要係努力過!
你有冇報呢個賽事啊!一起加油啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 13:12 發表
多謝鼓勵!曲奇
其實台上台下都冇所謂,最緊要係努力過!
你有冇報呢個賽事啊!一起加油啦!

對,台上台下都冇所謂口...
不過我相信你定能站在頒獎台上~~ ^^
我冇報玩這個賽事,不過應該黎打氣...
hope to see you on Sunday~~

升級   65.55%

該用戶從未簽到

.....馬仔, 星期日加油呀!

我會去影相幫大家打人氣~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-7 12:33 發表
哈哈!咁都俾我認到你…花子,好耐冇見!你好嗎!

係囉,黑媽媽,同埋同妳晌北區練過一次咋喎~~
我麻麻地啦,SCM 之前都練得唔夠,SCM 之後幾乎停晒,一星期跑唔到10K,尋晚二月尾到而家第一次跑超過10K咋~~
馬仔星期日加油啦~~

升級   95.6%

該用戶從未簽到

馬仔加油呀~~

只要你正常發揮, 上台無問題啦~~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

馬仔一定全力以赴,做到最好!
星期日跑道上見!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2010-5-7 14:20 發表

係囉,黑媽媽,同埋同妳晌北區練過一次咋喎~~
我麻麻地啦,SCM 之前都練得唔夠,SCM 之後幾乎停晒,一星期跑唔到10K,尋晚二月尾到而家第一次跑超過10K咋~~
馬仔星期日加油啦~~

我d長課其實都唔夠,最多都係18km到(一星期一次),不過等只腳好番會跑多d,慢慢加上去,因為想跑好半馬!
花子,你都要加油啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-8 08:37 發表

我d長課其實都唔夠,最多都係18km到(一星期一次),不過等只腳好番會跑多d,慢慢加上去,因為想跑好半馬!
花子,你都要加油啊!

恭喜馬仔得第四~~
仲有傷就唔好報比賽字啦,抖好年尾再搏過~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

多謝花子兄!
已經睇咗醫生,休息中……
希望早日可以好番……有機會跑道上或山上見la!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

在迷上跑步的這一年多,從不曾也沒想過要停下腳步,跑己是生活的一部分,如空氣,如陽光一樣重要!
這一次因為腳上的傷,無奈要停下腳步……只是短短的两個星期,沒想到是如此的難過,沒想到忍耐是一件這麼辛苦的事……終於,腳上的傷恢復的己有八成,可以開始慢慢恢復練習。昨天放工時下著傾盆大雨,去到球場一個人也沒有,一圈…二圈…三圈…四圈…五圈…我一個人在大雨中跑,無拘無束,越跑越開心!(哈哈!好似一個大傻婆)
跑了約有半個小時,腳沒有痛,感覺也還在,應該很快可以恢復全面訓練!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-30 07:53 發表
在迷上跑步的這一年多,從不曾也沒想過要停下腳步,跑己是生活的一部分,如空氣,如陽光一樣重要!
這一次因為腳上的傷,無奈要停下腳步……只是短短的两個星期,沒想到是如此的難過,沒想到忍耐是一件這麼辛 ...

腳傷初癒,唔好咁心急加操呀,長跑長有....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-5-30 07:53 發表
這一次因為腳上的傷,無奈要停下腳步……只是短短的两個星期,沒想到是如此的難過,沒想到忍耐是一件這麼辛 ...

馬仔,跑步受傷難免,記得我腳底肋膜炎第一次睇醫生,醫生叫我要停兩星期唔跑,我聽到簡直晴天霹靂... 但係結果呢2星期只係開始,一傷就傷左4-5個月唔可以正常跑,甚至而家都未斷尾...

妳抖咁短時間好得番已經非常好啦,吸取教訓,以後要小心,祝妳跑得開心又健康~~

升級   34.67%

該用戶從未簽到

以後都唔敢囉!
依家開始慢慢跑番,10圈,15圈,20圈一d一d加上去,睇吓只腳有咩反應
如果情況良好,再考慮練速度,希望可以盡快回到狀態!

升級   34.67%

該用戶從未簽到

參加過些比賽,都叫有少少成績,但每一個比賽都跑得好辛苦,好多次未跑到半就已經有放棄ge念頭
似乎每一個比賽都係捱番來,跑得唔夠爽……
聽咗一d前輩的分析,認為是太過急進,基礎打得唔好,耐力唔足夠,又覺得幾有道理!
所以呢次小傷後重回跑道,練習以均耐速為主,長課輔助,俾心機打好基礎先

今日主菜︰           2km  x   3           休5分鐘

時間︰        9'10      9'12      9'30

升級   34.67%

該用戶從未簽到

係康文處報咗個機械訓練班,到昨天已經上咗三堂
昨天上完堂走去球場跑咗幾圈,好似都有d用
感覺對腳好力咗,加速時冇好似以前两邊摆得咁緊要
幾好,幾好!雖然悶悶地,都要繼續落去!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬仔 於 2010-6-5 18:58 發表
係康文處報咗個機械訓練班,到昨天已經上咗三堂
昨天上完堂走去球場跑咗幾圈,好似都有d用
感覺對腳好力咗,加速時冇好似以前两邊摆得咁緊要
幾好,幾好!雖然悶悶 ...

馬仔ctse努力呀!
我都諗過報呢個訓練班,不過好難報....