香港長跑網  - 長跑長友

樓主: spmho
打印 上一主題 下一主題

.

關閉 [複製鏈接]

升級   78.75%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-19 11:03 發表

大圍兄,不如搵個星期四入屯門玩返次啦,,人多好玩好多架,hgj091" />" />hj

有機會既.....

升級   78.75%

該用戶從未簽到

2008-11-20 Easy run 14K

同同事到跑馬地走10個大圈當easy run
時間1:15'35,平均步速5'25/km

升級   78.75%

該用戶從未簽到

2008-11-23 nike10公里挑戰賽

其實今年先開始跑返,之前10k既比賽pb係7月荃灣黃昏賽既50'13
(10月樂華杯去到10k位48'48,但個比賽10.55k,所以唔計10k pb)

其實自己練左一段時間,睇返天氣,身體感覺,只要個比賽無意外都一定pb
只係睇下pb係幾多

大會成績未公佈,跟據自己錶時間如下:
4'33 / 4'42 / 4'41 / 4'51 / 4'41
4'33 / 4'28 / 4'38 / 4'38 / 4'38
總時間:46'39 (pb)

路上一直見到mj同大圍係我前面三四百米左右,不過都係發唔到力追佢地,因為終點係上斜
睇下石門會唔會再pb啦

升級   78.75%

該用戶從未簽到

2008-11-25 跑2.4k

9'47跑2.4k test

升級   78.75%

該用戶從未簽到

今日做400 x 10 interval,3分連休
記錄如下:
1'22 / 1'26 / 1'27 / 1'25 / 1'30
1'29 / 1'29 / 1'27 / 1'27 / 1'24

升級   0%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-11-27 23:25 發表

今日做400 x 10 interval,3分連休
    記錄如下:
    1'22 / 1'26 / 1'27 / 1'25 / 1'30
    1'29 / 1'29 / 1'27 / 1'27 / 1'24

我都係跑10個先夠膽跑得快d....
    不過以上時間我跑20個都會跑到
    711MF 該用戶已被刪除

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 stanleyhpm 於 2008-11-24 22:42 發表
    2008-11-23 nike10公里挑戰賽

其實今年先開始跑返,之前10k既比賽pb係7月荃灣黃昏賽既50'13
    (10月樂華杯去到10k位48'48,但個比賽10.55k,所以唔計10k pb)

其實自己練左一段時間,睇返天氣,身體感覺,只要個 ...

stanleyhpm兄均速做得唔錯~good pb
    照閣下進度~石門再pb相信問題不大

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 ChARsoN 於 2008-11-27 23:31 發表

我都係跑10個先夠膽跑得快d....
    不過以上時間我跑20個都會跑到

你點同我呢?你本身快過我架嘛

原帖由 711MF 於 2008-11-27 23:31 發表

登錄/註冊後可看大圖

你真係快左好多啊

成班人跑.....係快D
    同咪都係跑係你後面

原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-27 23:53 發表

登錄/註冊後可看大圖

stanleyhpm兄均速做得唔錯~good pb
    照閣下進度~石門再pb相信問題不大

我都希望石門pb架.....睇下可唔可以sub45啦

升級   78.75%

該用戶從未簽到

2008-11-30 unicef半馬

第一次跑半馬比賽,其實自己目標1:50已經滿意。今日天氣非常好,涼加乾,跑起其實唔辛苦。

第一次跑都係保守少少,開始都係LSD速度,跟住過左10K之後就開始加油,去到16k之後基本上當10k咁跑。其實去到最後1、2k都爆爆地,不過都照加速。特別去到500m牌諗住再加速勁擺手,但感覺上唔只500m,應該有成600m,返到終點前條直路已經爆晒。

開頭俾長跑網師兄放開好多,一路上都係自己一個跑,之後慢慢見一個長跑網友過一個(由12k先過leefs、之後blurmax、去到17、18k過chairman、19k過kennethwat、最尾20、21k過alex、kopo、allanccl),感覺都幾high,不過咁追都辛苦架。

最後1:46'28返到黎,超標完成。為半馬比賽寫上第一個成績。

分段時間:
    (0-5k)       5'06 / 5'10 / 5'22 / 5'08 / 5'10
    (6-10k)     5'16 / 5'18 / 5'24 / 5'17 / 5'06
    (11-15k)   4'54 / 5'02 / 5'00 / 4'42 / 5'10
    (16-20k)   4'49 / 4'40 / 4'34 / 4'47 / 4'47
    (21-衝線)   4'21 / 1'14
    總時間(自己錶):1:46'28,平均步速5'00/k

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-1 00:53 發表

第一次跑半馬比賽,其實自己目標1:50已經滿意。今日天氣非常好,涼加乾,跑起其實唔辛苦。

第一次跑都係保守少少,開始都係LSD速度,跟住過左10K之後就開始加油,去到16k之後基本上當10 ...

好嘢呀Stanley兄 (我都係Stanley), 你呢個成績就係我2009年渣打半馬嘅目標。努力!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-1 00:53 發表

第一次跑都係保守少少,開始都係LSD速度,跟住過左10K之後就開始加油,去到16k之後基本上當10 ...

stanley兄掂呀,差d比你追過埋,如果跑多1K實比你追過埋,真係一額汗。

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-1 11:42 發表

stanley兄掂呀,差d比你追過埋,如果跑多1K實比你追過埋,真係一額汗。

大圍讓晒賽o者.....之前一日行山30k
    再黎個半馬......邊夠你玩就真啦

升級   78.75%

該用戶從未簽到

今日主課做10個1k interval,目標6分半連休

時間記錄如下:
    4'32 / 4'29 / 4'10 / 4'17 / 4'17
    4'17 / 4'17 / 4'14 / 4'12 / 4'07
    平均每set時間:4'18

石門都要玩下平均制啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 stanleyhpm 於 2008-12-5 00:33 發表

今日主課做10個1k interval,目標6分半連休

時間記錄如下:
    4'32 / 4'29 / 4'10 / 4'17 / 4'17
    4'17 / 4'17 / 4'14 / 4'12 / 4'07
    平均每set時間:4'18

石門都要玩下平均制啦

Your last 1K speed is so fast!

升級   100%

該用戶從未簽到