香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kenken
打印 上一主題 下一主題

【 增重】朱古力腹肌是怎樣鍊成的!?

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 03

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 04

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 05

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 06

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

今日行超市比我見到薯片大減價
忍手下都買左成十幾包...
有危機

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

原帖由 kenken 於 2010-6-7 23:31 發表
    今日行超市比我見到薯片大減價
    忍手下都買左成十幾包...
    有危機

冇食薯片/蝦條/縮一燒 好耐囉............  

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 齋老味 於 2010-6-8 00:36 發表

冇食薯片/蝦條/縮一燒 好耐囉............  " />" />

呢d我幾乎日日都有食
    仲有雪糕 朱古力
    唔講人地仲以為我增肥

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 07

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 08

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 09

登錄/註冊後可看大圖

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 10

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

click 錯左入來睇到,師兄好野 !! 吾簡單, 我要挑戰你, 跑 1000K   要輕過你
    師兄係吾係不斷pb 緊?

升級   72.33%

該用戶從未簽到

師兄好野, 如果要減快D, 其實只要0 Junk Food (重要!), 吃多D蔬(無油)果, 飯吃粗+紅米, 少鹽東西, Low GI 食品就OK, 我見你夏天都跑70-80k a week, 真吾簡單

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-11 16:39 發表
    click 錯左入來睇到,師兄好野 !! 吾簡單, 我要挑戰你, 跑 1000K   要輕過你
    師兄係吾係不斷pb 緊?

我睇卡路里同里數
    時間反而無咩點理

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenken 於 2010-6-11 18:11 發表 我睇卡路里同里數時間反而無咩點理
    我指pb in 磅數
    我幾欣賞d由磅數高的人減磅的.有決心,因為覺得咁重,做運動會好辛苦的. 你仲可以咁高量數天. 好野. 我目標都想減到 below 120 lbs 

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 philipccwong 於 2010-6-11 17:52 發表
    師兄好野, 如果要減快D, 其實只要0 Junk Food (重要!), 吃多D蔬(無油)果, 飯吃粗+紅米, 少鹽東西, Low GI 食品就OK, 我見你夏天都跑70-80k a week, 真吾簡單

零junk food現階段對我黎講仲係好難...
    如果唔食我就冇興致去跑步
    我寧可跑20k去食包薯片
    咁樣反而減到

我未開始減肥之前
    反而好少食junk food
    勁食junk food之後
    就有動力跑步
    跟住開始lose weight

但始終食零食無益
    所以我會我慢慢減少
    最後希望戒埋

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

I'm so surprise to see your Summary of workout & diet.
    You are so hard-working!!
    How come u take ice-cream to replace breakfast/ lunch, junk food to replace lunch, choc. bar in dinner??
    How come u spend several hours (max.5 hours) in steppers? How can u do that??
    In my opinion, get rid of most of the junk food in your diet,
    instead of taking several hours workout to compensate the extra Cal. intake from junk food.
    Balanced diet & healthy living habits should be maintained to lose weight without compensating health.

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2010-6-11 20:39 發表
    I'm so surprise to see your Summary of workout & diet.
    You are so hard-working!!
    How come u take ice-cream to replace breakfast/ lunch, junk food to replace lunch, choc. bar in dinner??
    How come u  ...

我就係食上癮
    其實現在已經減左半
    之前仲癲 平均日日食3,4千卡路里
    零食係佔左大半
    有時什至全日都係食零食
    個時要日日跑20k以上至減到
    有一排停左冇跑
    兩星期就反彈左10幾磅

現在已經逐漸戒緊
    忍手唔再買零食
    但屋企仲有好多存貨
    只係薯片都有二十幾筒...

升級   20%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2010-6-11 18:23 發表
    我指pb in 磅數
    我幾欣賞d由磅數高的人減磅的.有決心,因為覺得咁重,做運動會好辛苦的. 你仲可以咁高量數天. 好野. 我目標都想減到 below 120 lbs 

哦...
    現在都keep到1星期減到至少1磅
    唔知最後去唔去到11x磅
    努力挑戰中
    不過現在呢個磅數已經係pb(唔計發育前 )

我由第1次減肥已經係靠跑步
    200幾磅由跑得幾分鐘
    之後每次慢慢延長時間
    開頭係難 但係堅持住就會一次比一次容易

既然大家目標一致 一齊努力啦

升級   20%

該用戶從未簽到

2 0 1 0 . 0 6 . 11

登錄/註冊後可看大圖