香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大雄2009
打印 上一主題 下一主題

大雄跑步抗衰老奮鬥史

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜大雄兄, 好快D獎杯攞到手軟

升級   72.33%

該用戶從未簽到

恭喜大雄!! Good job!

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝bolo, 馬神, 迪迪同philip, 我會繼續努力, 唔會偷懶架喇!

原來谷短程仲辛苦過跑長途, 過終點差d休克咁滯!

升級   100%

該用戶從未簽到

今日獨自一人補返長課, 本來諗住走37-38k, 點知未到30已經謝晒, 衰到要起寶琳撘mtr返康城, pacing由最初5:1x跌到最後6:2x, 當去到寶翠公園時好肚餓(因未食早餐), 冇晒平時既鬥志, 終於提早收工去7仔買返個朱古力蛋糕+1罐保x力, 嘩! 真係好味到暈, 食完撘mtr歸家, 埋單大約跑左30k, 路線同數據如下:
http://connect.garmin.com/activity/66002168

喱排都未試過長課走唔晒, 可能因為琴日比賽太搏命, 積聚太多乳酸, 再加上一個人走好悶, 所以冇乜鬥志! 初三再同佢砌過!

升級   11.35%

該用戶從未簽到

好堅呀.. 大雄ching..... 你咁勤力真係有回報嫁..................我同你既距離愈來愈遠....

升級   0%

該用戶從未簽到

X 2, 大雄兄, 你唔好拋離得太遠好WOO, 俾番D 空間我地去追下你呀

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 swtcheng 於 2011-1-31 14:19 發表
好堅呀.. 大雄ching..... 你咁勤力真係有回報嫁..................我同你既距離愈來愈遠....

大師兄你上次石崗唔洗點操都同我差唔多時間返黎, 喱排你有操渣馬想搵到你車尾都好難!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 馬神 於 2011-1-31 14:26 發表

X 2, 大雄兄, 你唔好拋離得太遠好WOO, 俾番D 空間我地去追下你呀 " />" />

我唔會起你地後面抛離得太遠!

升級   100%

該用戶從未簽到

一月份埋單總計

1/1   tko - 電視城 - tko大圈x2約33k (3:06:xx)
5/1   馬拉, 大雄 TKO大圈+健明+澳景頂來回+電視城+tkosg大圈 24k (2:24:00)
8/1   TKO運動場 > 坑口 >清水彎道 > 白沙彎 >北港>  西貢 > 萬民路 >大綱仔路>早禾坑碼頭> 大綱仔路>
        萬民路>西貢公路>北港> 西貢公路>清水彎道>影業路>寶林>寶翠> TKO運動場 34K (3:15:XX)
12/1 TKO大圈+澳景全程 15K (1:25:00)
15/1 TKO運動場> 寶林 >tko運動場 4K (24:XX)
16/1 CCM全馬 42.195K (3:49:24) PB 開心到暈
19/1 TKO運動場> 澳景全程>TKO運動場 8.8K (52:XX)
23/1 西貢區長跑賽 15.5K (1:13:06) PB
26/1 TKO運動場> 澳景全程>TKO運動場 8.8K (51:XX)
29/1 TKO hea跑 10k (62:xx)
30/1 4.9k 比賽 (20:31, 第五名)
31/1 康城-電視城-康城-TKO大圈-康城-電視城-康城-寶琳 30K (2:44:44)

一月份總計: 230.195K (PB)

升級   100%

該用戶從未簽到

5/2 渣馬前最後一次長課, 原本想跑37k(寶翠-電視城 x 2)但因狀態欠佳只能完成34k (3:2x:xx)

渣馬前狀態明顯回落, 已連續兩課長課跑不完預定路程, 但有信心兩星期後回復狀態.

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 23:44 發表
    5/2 渣馬前最後一次長課, 原本想跑37k(寶翠-電視城 x 2)但因狀態欠佳只能完成34k (3:2x:xx)

渣馬前狀態明顯回落, 已連續兩課長課跑不完預定路程, 但有信心兩星期後回復狀態.

大雄 ching, 我都對你都好有信心兩星期後,你一定帶住PB返終點

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2011-2-6 16:40 發表

大雄 ching, 我都對你都好有信心兩星期後,你一定帶住PB返終點 " />" />  

多謝Tarry鼓勵! 相信妳同cat亦能做出很好的時間!!!

升級   21.67%

無聊
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 23:44 發表

對你十分有信心,今次我地可以係渣打全馬一齊PB.

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 KKF 於 2011-2-7 14:25 發表

對你十分有信心,今次我地可以係渣打全馬一齊PB.

一於齊齊上路, 齊齊PB, 不過記住如果我中途慢左或爆左千祈唔好等我!

升級   100%

該用戶從未簽到

連續兩日減碳, 食左好多菜同沙律, 好想食飯呀, 聽日可以開始加碳喇!

9/2 tkosg-o king x 1.3-tkosg 11k
    12/2 羽毛球比賽6場單打+5場雙打 (打完周身酸痛到今日)

升級   100%

該用戶從未簽到

真係越黎越懶, 成日都唔寫跑步記錄
    16/2 tko運動場外大圈 x 3 (5.7k)
    20/2 渣馬 (42.195k) (3:38:16) pb
    23/2 tko運動場外大圈 x 3 (5.7k)
    2/3 tkosg interval x 3 + 慢跑0.9k
           (1) (快300+慢150)x3  (共1.2k)
           (2) (快150+慢150)x3  (共0.9k)
           (3) 直路快轉彎慢x3圈   (共0.9k)       total:3.9k
    5/3 tkosg - 清水灣道士多- tkosg (13.1k) (1:36:38) 好hea
    9/3 tko運動場外大圈 x 4 (7.6k) (0:5x:xx) 陪新人跑
    12/3 康城 - 布袋澳 - 康城 (25.43k) (2:31:47)

2月份埋單: 98.595k

升級   100%

該用戶從未簽到

19/3 tko大圈+健明 (9.6k) 1:12:54
    20/3 平洲 - 無國界野外定向探路 (13.64k) 5:08:18
    24/3 4x100m接力比賽 (100m) 殿軍 (最後20m完全冇晒力)
    26/3 tko大圈 (8.6k) 1:10:xx

升級   100%

該用戶從未簽到

3/4 無國界野外定向比賽起平洲舉行, 20/3探路發覺平洲d路四通八達, d山路同市中心路都好似蜘蛛網咁, 都幾難玩, 可能起兩小時限時內都未必搵得晒30個check point.

報左親子四人組, 其中兩位老細隊員完全冇操過, 但估計玩晒全程大約有15k, 睇黎要同靜儀一人揹一個返終點, 仲要call定飛行服務隊standby!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

30/3 tko場外大圈追龍15k (平均4:4x/k) 1:12:xx (最後大半個圈要跳車)

3月份埋單: 96.97k

玩完追龍大腿好酸痛, 希望星期日比賽回得切!!!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 大雄2009 於 2011-4-1 22:03 發表
    30/3 tko場外大圈追龍15k (平均4:4x/k) 1:12:xx (最後大半個圈要跳車)

3月份埋單: 96.97k

玩完追龍大腿好酸痛, 希望星期日比賽回得切!!!
    大雄兄,野外定向對你黎講濕濕碎啦