香港長跑網  - 長跑長友

樓主: redred
打印 上一主題 下一主題

練跑過程:跑步人生(再接再勵)

升級   97.05%

該用戶從未簽到

Redred,

好似 7兄話齋,妳又要讀書又要做功課,練習D時間唔多,有咁嫁成績已好好啦!繼續努力!
身體方面妳耍注意休息,可能休息不足,身體較虛弱,另外女士又較怕冷,都是血氣不足原因之一,要適當補下身體,在平常食療方面注意便可以,冬天吃下羊肉,蛇羹都幾好保暖。

升級   35.4%

該用戶從未簽到

nc ctse..唉..近日無跑課呀
其實尋日5.5巳經覺得好辛苦

氣係有, 但腿太緊
完全提唔起, 尤奇感到小腿愈跑好似拉住拉住
跑個時, 又發現自己不停担天望地, 都唔係向前望
見到d 人愈離自己愈遠更加....無鬥心

不過,我跑時有記得
wong sir 教既擺手
7兄教既提腿
屈兄教既呼吸
不過,無樣做到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2009-1-12 09:56 發表

redred
你都跑得好好啦.又要讀書,又要抽時間練習,已經好難得啦,
我回程見到你做手按住橫隔膜,都知你有事啦.見你預到返終點,已經好叻架啦,
7兄, 我見到你從後趕上,真係佩服
明明我u turn 見到你係對面, 點知..好快巳經抽左上黎, 仲轉個彎巳經唔見左影tim
真係恭喜曬7ching 得了第3名~超勁呀~

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2009-1-12 10:02 發表

昨天閣下的成績不錯,如今年再加以練習,下年閣下目標應不只十的了﹗
ken 兄 , 你尋日既成績都好好呀
比以前, 你真係好快,進步了很多
我都希望加緊練習
明年再黎過

不過, 山路很難認
以為就到就到, 點知轉黎轉去到未到
攪到成日都未到好灰心

升級   35.4%

該用戶從未簽到

原帖由 pwong5618 於 2009-1-12 10:24 發表
Redred,

好似 7兄話齋,妳又要讀書又要做功課,練習D時間唔多,有咁嫁成績已好好啦!繼續努力!
身體方面妳耍注意休息,可能休息不足,身體較虛弱,另外女士又較怕冷,都是血氣不足原因之一,要適當補下身體,在 ...
wong sir 我都恭喜曬你攞左獎
果然係把寶刀,愈跑愈有力

唉...讀書,功課
真係未能分配時間好好,又或者今次這2課真的太吃力了
明年我會繼續努力,汲耳今次教訓同練驗,出年望更好成績

希望宜家快d好返
再黎練過長跑,黎緊渣打再努力

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

REDRED CTSE
同你跑過一次(26/12), 覺得你身型同跑姿都好標準, 原來尋日先係你第一個比賽!
可以既話參加多D 比賽啦, 可以令你既時間做得越來越好的, 加油呀

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 redred 於 2009-1-12 08:47 發表
1月11 屯門區長跑
女子組5.5k
第1次參加比賽,心情真係有點緊張, 結果差不多每隔一小時便醒一次
不過,尋日長跑網好好成績,恭喜曬大攞獎的ching/ctse
亦都恭喜跑完全程既ching/ctse
而iris ctse早日康復, 另 ...

恭喜哂redred ctse..
拎第11名已是一個唔錯的成績..
下次參賽時再接再厲,寄望下一次的進步...^^
加油呀..

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 redred 於 2009-1-12 08:47 發表
    1月11 屯門區長跑
    女子組5.5k
    第1次參加比賽,心情真係有點緊張, 結果差不多每隔一小時便醒一次
    不過,尋日長跑網好好成績,恭喜曬大攞獎的ching/ctse
    亦都恭喜跑完全程既ching/ctse
    而iris ctse早日康復, 另 ...

恭喜Redred完成第一個比賽, 成績唔錯啊!
    傷完休息了一排, 放工又要忙返學同做功課,
    冇時間練跑都跑11, 真係"神童紅紅", 前途冇限!

加油! 努力!

升級   0%

難過

原帖由 pwong5618 於 2009-1-12 10:24 發表
    Redred,

身體方面妳耍注意休息,可能休息不足,身體較虛弱,另外女士又較怕冷,都是血氣不足原因之一,要適當補下身體,在 ...

小妹今個冬天, 食左幾次羊腩煲, 幾次牛腩煲, 每週老火湯水補身,
    未食蛇羹添, 新墟果間都唔錯.

升級   0%

難過

原帖由 redred 於 2009-1-12 11:57 發表
    氣係有, 但腿太緊
    完全提唔起, 尤奇感到小腿愈跑好似拉住拉住
    跑個時, 又發現自己不停担天望地, 都唔係向前望
    見到d 人愈離自己愈遠更加....無鬥心

不過,我跑時有記得
    wong sir 教既擺手
    7兄教既提腿
    屈兄教既呼吸
    不過,無樣做到

同妳相反, 小妹通常腳重有力, 但唔夠氣.

跑步時記得chings教的東西都唔錯, 知道同做到係兩回事,
    慢慢練啦! 同妳一樣, 邊跑邊留意自己的動作, 真係忙碌.

升級   0%

難過

原帖由 redred 於 2009-1-12 12:01 發表
    ken 兄 , 你尋日既成績都好好呀
    比以前, 你真係好快,進步了很多
    我都希望加緊練習
    明年再黎過

不過, 山路很難認
    以為就到就到, 點知轉黎轉去到未到
    攪到成日都未到好灰心

有時間同我地行下山, 引水道已經唔算難認,
    下年要預跑下條路, 熟路容易跑好多.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-12 22:43 發表

恭喜Redred完成第一個比賽, 成績唔錯啊!
    傷完休息了一排, 放工又要忙返學同做功課,
    冇時間練跑都跑11, 真係"神童紅紅", 前途冇限!

加油! 努力!

哈哈 ~ 神童威威有對手了 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2009-1-13 00:08 發表

哈哈 ~ 神童威威有對手了 ~

唔知"神童紅紅"整好水龍頭未呢?

升級   0%

難過

原帖由 亞平 於 2009-1-13 00:11 發表

唔知"神童紅紅"整好水龍頭未呢?  

邊有咁快呀? 讀書唔夠睡眠, 好難好架!
    可能跑番幾轉會快啲好返.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   35.4%

該用戶從未簽到

唉...各位..我近況係日日成2點先瞓..因為要趕功課
    諗住星期五原本點都頂住跑荃屯..但媽媽急call 要交人食團年飯
    攪到又錯失左一次同大家跑既好機會...嗚嗚 唸起就傷心
    宜家都仲做緊功課,今晚無5點都唔駛瞓
    黎緊又要趕溫書考試..唉

簡單d講,自從上次屯門長跑後,瞓都唔夠瞓. ..更加無跑過
    宜家只好等做曬project, 初三偷偷地去跑一轉
    之後便忙到渣打先可以跑囉
    希望頂到啦....10k..唉

升級   12.63%

該用戶從未簽到

红红好厉害哦,要读书做功课还这么认真跑步,学习!
    那我以后都没理由懒惰了

升級   0%

該用戶從未簽到

redred, 渣打努力呀, 今晚早d瞓, 祝一切順利, 妳得o架