香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

八月份小計:52KM (少得可憐,因為有兩個星期主力都係學游水,希望黎緊可以跑番多D啦)

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

jogging_cat, 唔係好少啫,一來妳游水多咗, 又落雨, 遲D咪跑番多D攞,he~he

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 31-8-2009 23:31 發表

jogging_cat, 唔係好少啫,一來妳游水多咗, 又落雨, 遲D咪跑番多D攞,he~he" />" />
    好阿,大家一齊努力丫。

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 92 天

0791小隊仝人
    多謝jogging_cat ctse支持

升級   0%

開心

原帖由 running-sue 於 2-9-2009 09:01 發表
    0791小隊仝人
    多謝jogging_cat ctse支持
    唔洗客氣,你地比心機加油丫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-2 13:08 發表
    唔洗客氣,你地比心機加油丫。

JoggingCat師姐,謝謝你既支持!我地會努力去做到最好的..

升級   0%

開心

今日放假朝早去咗游水,今年第一次去大池游有少少驚驚地,總共游咗 200M 蛙,之後再去副池游自由式,每次都只係游到 25M 左右就要企返起身抖抖,我估可能都係游咗 200M 倒啦,硬係游極都游唔倒連續 50M,真差勁。
    今日唔去跑步係因為要留返 d 腳骨力聽朝去TKO消遙跑,好耐無試過跑 10K 咁長喇。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-4 12:32 發表
    今日放假朝早去咗游水,今年第一次去大池游有少少驚驚地,總共游咗 200M 蛙,之後再去副池游自由式,每次都只係游到 25M 左右就要企返起身抖抖,我估可能都係游咗 200M 倒啦,硬係游極都游唔倒連續 ...

加油呀~~, 再多D都得ga,

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 4-9-2009 13:25 發表

加油呀~~, 再多D都得ga,
    希望學埋下個斑可以一口氣游倒 50M 啦,因為要游倒 50M 先算合格架。

升級   0%

開心

5/9 將軍澳消遙跑

隔咗 10 個星期無去消遙跑,今日跑番都好似幾辛苦咁。
    今日天氣好熱,熱完身己經成身大汗,跑咗十零分鐘己經好攰,可能又因為好耐無跑咁長,跑到我死死吓咁,終於用咗 1 小時 02 分跑完成 9.5k。
    今日特訓都好熱閙,仲有腳痕仔同場表演佢可愛既絶技,勁搞笑。
    仲有 finewong 敎頭準備為下星期既路線探路大計,靜係聽倒都己經興奮喇,不過要快 d 跑番長 d 先應付得黎喎。

升級   0%

開心

12/9 將軍澳消遙跑

今日消遙跑天氣算唔錯,八點三起跑前落咗場大雨,起跑後就一路都無落雨,無太陽又唔熱跑得好舒服。可能上星期跑咗一次近期比較長既路程,同埋今日無上星期咁熱,所以跑得輕鬆好多,仲可以同活活、廸廸仔邊跑邊吹水 tim,大家仲講吓 d 游水方法,研究吓點解我會游得咁論盡既呢?一句講晒姿勢唔正確 law。其實游水同跑一樣要游得好就要有正確的泳姿,要跑得好同樣唔可以忽略術的訓練。
    大家唔好誤會,今日唔係我跑得快咗,只係活活同廸廸仔跑慢咗就我所以先可以同佢地吹到水咋。
    今日路線同上星期一樣但時間卻係比上星期慢咗少少。以1:02:25 完成全程。
    希望下星期又可以再跑好 d,準備迎接下個賽季啦。

升級   0%

開心

19/9 將軍澳消跑

路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場

今次既消遙跑真係一 d 都唔消遙,lee條路唔知點解要跑咗成 2 小時 11 分幾先跑完,11.5k既路線要用咗半馬既時間至跑得完。三條大斜路跑到腳仔都軟埋,喺豪無心理準備之下跑咗咁長,你都咪話唔辛苦,好彩之前練咗既野都仲有番 d 靜,唔係真係隨時返唔到終點都似。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-19 18:48 發表
    路線 :  11.5 K: 運動場→大埔仔→井欄樹→茅湖仔→運動場

今次既消遙跑真係一 d 都唔消遙,lee條路唔知點解要跑咗成 2 小時 11 分幾先跑完,11.5k既路線要用咗半馬既時間至跑得完。三條大斜路跑到腳 ...

cat姐~點解要跑2hrs咁耐o既?你地真係跑左11.5K咁少?

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-19 18:48 發表

今次既消遙跑真係一 d 都唔消遙,lee條路唔知點解要跑咗成 2 小時 11 分幾先跑完,11.5k既路線要用咗半馬既時間至跑得完。三條大斜路跑到腳 ...

jogging_cat, 今日都好熱wor, 係唔係11.5k ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 WinggniW 於 2009-9-19 22:23 發表

cat姐~點解要跑2hrs咁耐o既?你地真係跑左11.5K咁少?

以上資料由團長阿四提供.
    不過,連班快腳都跑左1小時20分鐘左右,
    而又有團友既電子儀器度出全程超過14.5K......我好亂啊,到底跑左幾多架?

升級   0%

開心

原帖由 迪迪仔 於 20-9-2009 06:51 發表

以上資料又團長阿四提供.
    不過,連班快腳都跑左1小時20分鐘左右,
    而又有團友既電子儀器度出全程超過14.5K......我好亂啊,到底跑左幾多架?
    我都係咁話,團長話11.5k 係啱喎,不過我對腳話比我聽係唔只 law,因為跑到我腳板底都麻痺,仲有膝頭有少少痛,特訓完走既時候幾乎唔識行,就好似以前練完長課之後既感覺,今次仲要唔係慢慢加上去喎,上星期都仲係跑緊 1 小時10分左右咋。所以話得 11.5k 我真係唔係好信 law。如果話有 15k 我都會信架。因為我跑渣打半馬都係用咗 2 小時 36 分 咗喎。無理由跑11.5k要兩個幾鐘,咪要跑成十幾分鐘 1k,咁就真係 PW 喇。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-20 20:51 發表
    我都係咁話,團長話11.5k 係啱喎,不過我對腳話比我聽係唔只 law,因為跑到我腳板底都麻痺,仲有膝頭有少少痛,特訓完走既時候幾乎唔識行,就好似以前練完長課之後既感覺,今次仲要唔係慢慢加上去喎,上星期都 ...

CATCAT ~~ 團長會搵日帶部 GPS 重新度度距離 ~~~看看 實際幾多 K
    因此路段是比較辛苦及天氣 熱 故之前己 要求團長改為3粒星.  你完成己 好叻.
    依架對腳好D 未???

升級   0%

開心

原帖由 快活人 於 21-9-2009 12:14 發表

CATCAT ~~ 團長會搵日帶部 GPS 重新度度距離 ~~~看看 實際幾多 K
    因此路段是比較辛苦及天氣 熱 故之前己 要求團長改為3粒星.  你完成己 好叻.
    依架對腳好D 未???
    好 d 啦,不過今日都唔敢跑住,休息多兩日先跑番,年紀大一次過加咁多真係頂唔順,我初頭以為個半鐘倒,應該 ok gama,點知跑到幾乎受傷。

升級   100%

奮鬥

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-21 13:30 發表
    好 d 啦,不過今日都唔敢跑住,休息多兩日先跑番,年紀大一次過加咁多真係頂唔順,我初頭以為個半鐘倒,應該 ok gama,點知跑到幾乎受傷。

Jogging_cat, mud妳隻腳仲未好番咩, 休息吓啦, 留力ar 1/10/2009見la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-9-21 13:30 發表

都係團長 寫預個半鍾 先令你有甘 ge 想法 ~~~~