香港長跑網  - 長跑長友

樓主: jogging_cat
打印 上一主題 下一主題

CatCat 跑步日誌

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

多謝 schnix 鼓勵。
    恭喜 schnix 攞奬。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-29 17:40 發表
    今日係人生第二個馬拉松,其實都係練習得唔係好夠,可以順利完成己經滿足喇,點知仲 pb 咗成廿幾分鐘 tim,好感恩呀!

1-2K       3K       4-5K       6K       7K       8K        9K         10K        ...

cat, 恭喜pb同有好成績呀  
    昨日跑道上見到你打下氣, 都好開心

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-29 17:40 發表
    今日係人生第二個馬拉松,其實都係練習得唔係好夠,可以順利完成己經滿足喇,點知仲 pb 咗成廿幾分鐘 tim,好感恩呀!

1-2K       3K       4-5K       6K       7K       8K        9K         10K        ...

jogging_cat, 我覺得妳跑得好好ar , 我2:23"4296, 我真係無mud信心跑廈門全馬, 唉!真係會墮馬ga

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 30-11-2009 14:04 發表

jogging_cat, 我覺得妳跑得好好ar , 我2:23"4296, 我真係無mud信心跑廈門全馬, 唉!真係會墮馬ga " />" />
    我咪又係一樣,琴日跑完個膝頭哥好似甩咗教咁呀,我驚到時行都行唔到 tim 呀!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2009-11-30 20:15 發表
    我咪又係一樣,琴日跑完個膝頭哥好似甩咗教咁呀,我驚到時行都行唔到 tim 呀!

jogging_cat, 咁e+膝頭哥, 好d未ar, 希望妳早日康復la

升級   0%

該用戶從未簽到

成在功unicef pb,相信會增強你對廈門全馬的信心吧...
    cat ctse,繼續加油呀~~~

升級   0%

開心

原帖由 Tarry 於 1-12-2009 00:59 發表

jogging_cat, 咁e+膝頭哥, 好d未ar, 希望妳早日康復la
    多謝關心,e 家好好多喇。

升級   0%

開心

原帖由 曲奇 於 1-12-2009 07:09 發表
    成在功unicef pb,相信會增強你對廈門全馬的信心吧...
    cat ctse,繼續加油呀~~~
    多謝曲奇鼓勵,我會盡力 gala。

升級   0%

該用戶從未簽到

無錯呀!Cat姐UNICEF成績好好,勤力操練沒有白費!全馬一定會順利完成,預祝Cat姐可以做到滿意成績,加油呀!

升級   0%

開心

原帖由 WinggniW 於 1-12-2009 09:51 發表
    無錯呀!Cat姐UNICEF成績好好,勤力操練沒有白費!全馬一定會順利完成,預祝Cat姐可以做到滿意成績,加油呀!
    多謝 wing wing 鼓勵,完成得到唔洗客死異鄉都已經好滿足喇。

升級   0%

開心

11月小計總里數:141.4k (平均 35k / per week) 點應付全馬呀。

升級   92.11%

該用戶從未簽到

cat 師姐
    我應該都會响星期二 試join下謝sir練跑, 記得你話你都有join, 睇下到時見吾見你la,

升級   0%

開心

12/12 九龍仔運動場長課

時間:3 小時 01 分 35 秒

距離:26.45 km

跑完對腳好似發脹咁,連 mau 低都唔得,今日先好 d 咋,都唔知廈馬點算,仲有一個星期長課就要減練喇,到時對腳唔知會唔會跛咗呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-13 21:05 發表

跑完對腳好似發脹咁,連 mau 低都唔得,今日先好 d 咋,都唔知廈馬點算,仲有一個星期長課就要減練喇,到時對腳唔知會唔會跛咗呢?

儘力啦, cat ctse. 比賽時放慢少少, 唔得就跑下行下, 不要心急. 唔會咁易跛既小心對腳仔就得啦!

升級   0%

開心

多謝 cc & schnix ctse 鼓勵,同 cc 代禱,最緊要唔好受傷番黎姐,我會盡力 gala。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2009-12-13 21:05 發表

cat cat ctse, 跑完長課腳脹,相信應該係之前太勞碌所造成~~
    平常心面對廈馬,儘左力就okay...
    還有渣打等著你呢~~

升級   0%

該用戶從未簽到

catcat, 我估個時間再慢番d會舒服很多, 昨天我和Tarry便以8-9k超級慢速跑, 是ok的.

7個小時是可以完成的, 不過這2個星期最緊要不要讓對腳傷, 小心身體不要病倒, 大家努力加油呀, 唔好放棄!!!

升級   0%

開心

原帖由 曲奇 於 14-12-2009 10:23 發表

cat cat ctse, 跑完長課腳脹,相信應該係之前太勞碌所造成~~
    平常心面對廈馬,儘左力就okay...
    還有渣打等著你呢~~
    多謝曲奇分享,其實上星期我都唔算練得好多姐,星期一 9k,星期二 2400m 變速 x 3 sets =7.2k,星期四 7k,到星期六 26.45k。
    對上個星期六長課都只係走咗 22k 咋,隔咗一日對腳都係好似脹咗咁,不過就無今個星期咁犀利,都唔知點解,不過 lee 個星期好多日都唔係好夠瞓就真o既。
    我打算 lee 個星期六如果狀態 ok 就跑個 30k 最後一激,跟住就減練預備迎戰廈馬喇。希望到時腳仔聽話,跑完唔好再脹 d tim 啦。

升級   0%

開心

原帖由 nc 於 14-12-2009 10:38 發表

catcat, 我估個時間再慢番d會舒服很多, 昨天我和Tarry便以8-9k超級慢速跑, 是ok的.

7個小時是可以完成的, 不過這2個星期最緊要不要讓對腳傷, 小心身體不要病倒, 大家努力加油呀, 唔好放棄!!!
    nc 真係好佩服你同 tarry 既毅力呀,35k 真係聽落去都驚呀,咪講話跑啦,相信你地廈馬應該無問題喇,加油丫。