香港長跑網  - 長跑長友

樓主: brompton
打印 上一主題 下一主題

2015.03.15 西班牙 Zurich Barcelona Marathon

升級   7.9%

該用戶從未簽到

吳知係吳係失業率高,N咁多人練跑/踩單車。係Madrid踩單車,好正。全市單車徑或單車線。市內交通,寫明汽車如入單車線,單車有優先,汽車車速不能超過30公里。

正!咁先係綠色城市丫麻。香港的單車政策和設施,無野講。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

係Madrid市內,週不時見到跑步人。真係吳知d人係邊度跑黎,又會跑去邊度。地區旺到好似銅鑼灣,旺角咁,突然又見一兩個跑步人,係人群出現。好神奇。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

黎左咁耐西葡,天天都藍天白雲,好天到丫,好像吳識陰天或落雨咁。一望無際,天氣真係好似澳洲,Sydney。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

係Madrid的民宿,三間房,兩個廳,家電齊。每人每日,$130港幣。好近市中心,方便。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

Madrid好大,今日係市內踩左20公里,都係係個市。d路標好難認。單車全靠Garmin導航,d路頗複習。條路上有幾十佰支交通燈,一邊踩單車,一邊睇Garmin, 一邊睇交通燈,幾費神。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

YY師姐,記得係機場買張電話咭,$10 Euro, 數據己夠用。如果離開左機場,好難再找到這張電話咭。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

係GOOGLE PLAY, 下載離線Spain Travel Guide, 咁就一機在手,去到邊都知有乜玩。再下載Map With Me, 離線地圖,就完全離線定位。吳洗鑼hard copy西班牙地圖過黎。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

我明天再係Madrid run run幅偈,就預備carbo load, 等比賽。跑埋明天,就keep住踩車到星期六。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

Madrid距離Barcelona還有六百多公里,我會係Madrid住兩晚,然後渣車去Zaragona訓一晚,之後再渣車到Barcelona。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

就黎開場打波喇,好excited,睇皇家馬德里。坐的士去,豪比佢 :-)

升級   7.9%

該用戶從未簽到

歐聯賽,十六強,西班牙皇家馬德里 vs 德國Schalke 04。德國勝4:3

升級   7.9%

該用戶從未簽到

好精彩。現場睇同係電視睇,完全兩回事。未入場己經感受到迫力,球場外,見一班班重裝備的防暴警察,渣住槍四處佈房。又見防暴警車,守住主要通道

升級   7.9%

該用戶從未簽到

皇家馬德里,七號仔Ronaldo入兩球,Mercello就食白果。西班牙入球,全場雷動。德國入球,全場拍掌。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

到最後,德國射入關鍵的第四球,4:3時,全場氣氛迫上高峰。皇家馬德里,回傳得吳好,就比球迷噓。皇馬應該射入的險球,入吳到,又比球迷噓。

鬼咪,係皇馬主場,輸比德國4:3,吳比球迷噓,就有鬼鑼。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

今次西葡之旅,真係有驚喜,買到票睇歐聯十六強,黎之前都無預過會睇到皇馬打波。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

自由單車遊,先可以咁。個Schedule可隨心所慾。如果跟團,祇可係皇馬主場外,留影。就算有波打,都吳會容許團友,自由留下買票睇。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

明天再去Madrid的河邊跑步,然後就整天市內單車遊境點。係西班牙遊境點,最好用單車。渣車,好難係境點找泊車位。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

馬德里的的士吳貴,起錶$2.40 Euro。我坐左十一公里,由民宿去球場,都係用左$16 Euro,即係$130港幣咁上下。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

的士佬好均真,一毫子都找回頭。吳似香港,餘額通常食埋。

升級   7.9%

該用戶從未簽到

西班牙電視上,今日繼續淚波喪。陰公。皇馬比德國入四球,真羞家。