香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

馬王日記

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   49.45%

該用戶從未簽到

我都考慮梗轉入C組, 不過要睇18/1的成績及整體狀況如何. 如果加埋ALEX兄, ntnman兄及瘋兄, 應該可以整番隊"沖擊SUB4十二門生".

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-7 14:17 發表

我都考慮梗轉入C組, 不過要睇18/1的成績及整體狀況如何. " />" /> 如果加埋ALEX兄, ntnman兄及瘋兄, 應該可以整番隊"沖擊SUB4十二門生"." />" />" />

Kopo兄要比信心自己!
以你既操練里數真係好有機會sub4!

瘋狂兄都係,賽前好好調理狀態,sub4大軍等埋你出發!

升級   20.53%

該用戶從未簽到

Agree, 沖擊SUB4十二門生

我都想join18/1長課練習, is it about 35KM?
馬王兄,你離緊星期日會怎樣練長課,路線是怎樣?

ntnman

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ntnman 於 2009-1-7 21:24 發表
Agree, 沖擊SUB4十二門生

我都想join18/1長課練習, is it about 35KM?
馬王兄,你離緊星期日會怎樣練長課,路線是怎樣?

ntnman

係呀,果課大約35km,到時一大班人步,會好有氣氛~

黎緊星期日應該會操一課32km長課,上水<>馬籵水碼頭來回,唔知你及loud兄有沒興趣一齊join?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-1-7 14:19 發表

我地1.18試下做全程5'20/K啦, 睇下點先.

5'20 頭 10k, 應該無間題,
尾個 25 k, 就真係 "唔易黎" ,

升級   20.53%

該用戶從未簽到

由粉嶺跑到大埔是否跑馬路旁的行人路,會不會行人路很窄?

ntnman

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-7 22:37 發表

係呀,果課大約35km,到時一大班人步,會好有氣氛~

黎緊星期日應該會操一課32km長課,上水馬籵水碼頭來回,唔知你及loud兄有沒興趣一齊join?

18/1 呢之應該係 SCM 最後測試自己, 及評估自己可以用乜時間完成呢次全馬 ,
當日我會帶齊同日所須 a) 戰衣 , b) 補充劑 (睇下腰包放支水會點) c) 當日跑鞋 d) 搽幾多凡士林 ,
                               e) 步伐同步頻 ,
11 號可能跑 20 k 到夠啦 , 睇情况我唔 join 你啦 ,
Mon jog ~6.5km
Tue  Tempo run 6k, bike 30mins (單車機)
Wed, Tempo run ~13km
Thu,  (reset)
Fri,   Tempo run 16km (希望可以晚上早少少出發)
Sat, (想放工後去游下水, relax 下 )
Sun, 7.a.m 跑 2-2:30 ( ~6'-6'20/k, 跑去欣庭軒折返再去牽晴間, 唔夠再响單車徑來回跑 , 直到夠 2 個鐘到為止)", 10:00 前返屋企

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ntnman 於 2009-1-8 10:32 發表

ntnman

大窩西之路去康樂園 ( 唔算太窄 , 夠1-2 個人跑 )再经太湖去大埔消防局, 沿河邊向
大埔海濱公园 , 轉去元洲仔 , 再去水警基地

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 ntnman 於 2009-1-8 10:32 發表

ntnman

ntnman兄, 你可沿大窩西公路旁的行人路跑至康樂園, 過馬路入隧道去水圍, 見大埔花園後轉右, 後跑入公園再連上單車徑, 經太和, 大埔消防局, 大埔中心, 最後再天橋至元洲仔, 直入吐露港單車徑, 可跑至沙田. 其中除水圍約1km的行人路較窄外, 其他基本上是可以的.

另外, 我度過可以由粉嶺跑入西貢, 全程約30km. 到沙田水廠後, 過雙子橋到馬鞍山, 再接上西沙路, 經泥涌一條路直達西貢. 但中間雙子橋至西沙路的一段不知怎樣駁至安全, 有無馬鞍山的ching/ctse可教路??

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王 ching, 11/1 Sun 跑香港糖尿聯會健康長跑2009 , 7:30am. 通上 block 2 個鍾,
預估 , 你 8 點出發可能要响大埔等解封, 先可以出吐露

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-8 11:39 發表

ntnman兄, 你可沿大窩西公路旁的行人路跑至康樂園, 過馬路入隧道去水圍, 見大埔花園後轉右, 後跑入公園再連上單車徑, 經太和, 大埔消防局, 大埔中心, 最後再天橋至元洲仔, 直入吐露港單車徑, 可跑至沙田. 其中除 ...

你個粉嶺"朱為德" 呀 , 跑遍 九龍 , 新界 , 香港
跑去西貢 , 我真係有興趣一試喎 , 等 SCM 完左之後 ,
控個星期六 , 請半日假 , 一齊向西貢出發

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-8 11:49 發表

你個粉嶺"朱為德" 呀 , 跑遍 九龍 , 新界 , 香港
跑去西貢 , 我真係有興趣一試喎 , 等 SCM 完左之後 ,
控個星期六 , 請半日假 , 一齊向西貢出發

唔好等SCM後啦, 不如就24/1 啦, 襯年尾留留整番轉新界行大運, 輕鬆JOG又可儲番D里數, 離8/2的SCM都仲有15日, 應該夠時間RECOVER的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-8 11:45 發表
馬王 ching, 11/1 Sun 跑香港糖尿聯會健康長跑2009 , 7:30am. 通上 block 2 個鍾,
預估 , 你 8 點出發可能要响大埔等解封, 先可以出吐露

係喎,都唔記得果日有比賽,謝謝loud兄提醒~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-8 12:03 發表

唔好等SCM後啦, 不如就24/1 啦, 襯年尾留留整番轉新界行大運, 輕鬆JOG又可儲番D里數, 離8/2的SCM都仲有15日, 應該夠時間RECOVER的.

粉嶺跑入西貢又真係幾有趣喎~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-8 12:03 發表

kopo hing, sorry呀 , 已经計劃好最後一次 lsd 於 18/1 完成 , 之後會作較比時 80% 之練習避免不必要受傷。
42.km 暫時我都未完成過 , 今次可以講比 3 項更艱巨 , 肌肉同身體狀况唔知可唔可以 支技 4:30 -5 hr 既長時间運動。

升級   20.53%

該用戶從未簽到

loudspeaker ching,

你最遠跑過多少?今年報SC full marathon?target finish time?

ntnman

升級   0%

該用戶從未簽到

馬王兄:
來緊18/1個長課係咪一齊做pacing?我想試吓用4'40-5'50/K來跑ching有冇意見?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ntnman 於 2009-1-8 13:57 發表
loudspeaker ching,

你最遠跑過多少?今年報SC full marathon?target finish time?

ntnman

最長 35km 度 ,
是呀 , 人生第一全馬 ,
目標 4小時 30 分內完成,