香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 上水馬王
打印 上一主題 下一主題

馬王日記

升級   0%

該用戶從未簽到

講不出講不出聲......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-1-1 12:45 發表

X2 , 能搵到一個同自己有共同嗜好的另一半,已經羨慕死人啦,馬王兄真幸福!

平兄快d去感染一下平嫂啦~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 12:58 發表

平兄快d去感染一下平嫂啦~

感染需要時間,而馬兄則有現成的...羨慕羨慕

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 12:44 發表

多謝loud兄~

你搵到自己適合的跑姿後,對日後長跑事業一定有幫助!
而小弟都正慢慢改善中。

新娘潭果段路真係好舒服,車少空氣好,環境十分寧靜
夏天去果度練長跑都OK,兩旁有樹陰唔會太熱,遲d應該仲 ...

多謝 ching 鼓勵
經過上次經驗, 今次刻意留力 , 經過漁塘感覺好好 , 知道自己平時
少練上斜, 大腿肌肉無乜力, 雖然速度好慢 , 但都係跑唔係行
頭段好斜 , 可能今次一早一心理準備 , 都可以克服 , 再黎長命斜 ,
記起阿 kopo hing, 唔好向上望, 點到要攻到上頂。最開心係膝頭唔痛,
可以好舒服咁跑 (其實係 jog 上去 , 因為速度慢 , 體温有 d 下降 , 加上今日
天氣係明顯凍左, 跑起上黎好舒服), 反而斜有 d 心急跑快左  ,但好快修正返抬高
腳 , 不停同自已講注意姿勢 ,去到大尾篤食左包 gel ...慢跑去到消防局 , 真係頂唔順啦 ,
由工業邨開始當 cooldown 慢 jog 至太和再返上水,
冲完涼...真係散曬....訓左 4 個鐘度..
" 呢次我當我完成壯舉啦 "
SCM ...前再試一次

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 21:59 發表

多謝 ching 鼓勵
經過上次經驗, 今次刻意留力 , 經過漁塘感覺好好 , 知道自己平時
少練上斜, 大腿肌肉無乜力, 雖然速度好慢 , 但都係跑唔係行
頭段好斜 , 可能今次一早一心理準備 , 都可以克服 ,  ...

EXCELLENT!恭喜loud兄再進一步!
經過今日大尾督至新娘潭一段路,對今個星期日的比賽掌握一定有幫助~

你今日跑咁長膝頭都無事,現在的跑姿應該係你要搵果種

小弟都好想SCM前再跑多一次呢段路,如果膝頭頂得順的話,否側可能就咁操出吐露港來回當長課算數……

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2009-1-1 22:18 發表

EXCELLENT!恭喜loud兄再進一步!
經過今日大尾督至新娘潭一段路,對今個星期日的比賽掌握一定有幫助~

你今日跑咁長膝頭都無事,現在的跑姿應該係你要搵果種

小弟都好想SCM前再跑多一次呢段路, ...

不過因為未適應 , 速度做唔到 5'/km...我諗須要長時间鍛練下,
1 月 18 日我應該可以 join 多次大家跑 35km ,

升級   49.45%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 21:59 發表

多謝 ching 鼓勵
頭段好斜 , 可能今次一早一心理準備 , 都可以克服 ,  ...

Congratulation to Loudspeaker ching!  Now I am the only one not able to finish this route.  Maybe I should try one time before the SCM as well. Maybe 10/1!! Do you have interest?

升級   60.67%

該用戶從未簽到

找一日同你地去練下 不過跟你地速度跑 因為唔識路 加上跑慢d 但都有量 都幾好

升級   0%

該用戶從未簽到

多謝 ching 鼓勵

恭喜師兄!又breakthrough!

下次去叫埋我呀! 我想跑多0的長課!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2009-1-1 22:54 發表

Congratulation to Loudspeaker ching!  Now I am the only one not able to finish this route.  Maybe I should try one time before the SCM as well. Maybe 10/1!! Do you have interest?

多謝鼓勵 ,
其實我今次用好慢速度去跑 , 目標係跑上頂 , 而唔係行 ,
去到消防局自已都好滿意。

當日我放 1 點 , 你諗住什麽鐘數出發 ?
不如過左 Mizuno HM, 再約呀.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cywcyw1118 於 2009-1-1 22:57 發表
找一日同你地去練下 不過跟你地速度跑 因為唔識路 加上跑慢d 但都有量 都幾好

cyw, 真係要就就我地 , 如果大家一齊出發 , 真係要 plan 定等候點等埋我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 23:00 發表

恭喜師兄!又breakthrough!

下次去叫埋我呀!" />" />hjghk 我想跑多0的長課!

ok, 不過你隻腳好番 d 未?
10/1 kopo hing 想出團 , 如果就到叫埋 ivanbaby 一齊呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 23:09 發表

10/1 kopo hing 想出團 , 如果就到叫埋 ivanbaby 一齊呀?

我隻腳,今日已經唔痛啦!

我地可以星期日約下時間!因為Ivan 都會去跑半馬, 到時再傾一傾!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 23:09 發表

如果小弟雙腿OK的話,都想join埋大家再執多劑~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-1-1 23:13 發表

我隻腳,今日已經唔痛啦!

我地可以星期日約下時間!因為Ivan 都會去跑半馬, 到時再傾一傾!" />" />

法蘭兄take care雙腿,長跑長友~

升級   60.67%

該用戶從未簽到

你地想跑幾多 時間
希望大家有好時間 bpbpbp

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-1 22:34 發表

不過因為未適應 , 速度做唔到 5'/km...我諗須要長時间鍛練下,
    1 月 18 日我應該可以 join 多次大家跑 35km ,

師兄好野~1月18我都黎丫~不如師兄都開返個blog分享下

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-2 21:10 發表

師兄好野~1月18我都黎丫~不如師兄都開返個blog分享下" />" />

好呀,梁兄, 上次未有同你打招呼, 今次跑完應該可以大家一起
    吃飯了。
    我沒有太多時間寫 blog, 不過可以一試既

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 loudspeaker 於 2009-1-2 22:23 發表

好呀,梁兄, 上次未有同你打招呼, 今次跑完應該可以大家一起
    吃飯了。
    我沒有太多時間寫 blog, 不過可以一試既

我地見過??死喇~又唔記得tim

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-2 22:26 發表

我地見過??死喇~又唔記得tim

上次,天上圍鶴咀 , 你好似跑 28km??