香港長跑網  - 長跑長友

樓主: schnix
打印 上一主題 下一主題

schnix 越跑越健康 blog

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-9-17 23:45 發表
cat ctse, cc: 好多謝你地既鼓勵, 而家我既priority 係腳跑得健康, 如果腳無事既話, 遲早都可以練番好狀態
希望好快可以再同你地一齊跑呀!!

咁Schnix 其他日子有無做下其他野呢??

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-18 01:03 發表

咁Schnix 其他日子有無做下其他野呢??

有呀, 工作囉
成日都要上大陸, 如果係office 就多數要ot
星期三都跑左4k track +1.5k 跑步機既, 希望今晚ot 完再去跑下啦

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-9-18 13:15 發表

有呀, 工作囉
星期三都跑左4k track +1.5k 跑步機既, 希望今晚ot 完再去跑下啦

相比ctse妳我真係懶好多, 我OT通常冇咩心機跑到~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-18 15:18 發表

我以前成日OT 完跑番屋企,慳錢又慳時間~~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-18 15:26 發表

我以前成日OT 完跑番屋企,慳錢又慳時間~~

我又想試下跑番屋企喎

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-18 15:18 發表

你跑一次山等於我練十次跑

升級   53.45%

該用戶從未簽到

今日放工之後, 又諗住去吸收下陽光精華, 點知SSP 封左場, 咁諗住食完飯去SSW啦 (小西灣), 用左成個幾鐘去到SSW, 又比賽緊, 真係好黑仔, 搵唔倒TRACK 跑... 心都實晒, 唯有再坐小巴轉地鐵去鰂公跑少少石屎地啦... 成半年無去過啦!
就咁攪左成個下午, 開始跑已經差不多五點啦, 太陽都就黎走人啦
慢跑左4.5K+2K, 主要改跑姿, 每一步都提起腿+腳跟落地, 出奇地... 平日跑TRACK 時每次都有點緊張既hamstring, 今日好relax, 仲要係硬地... 番到屋企可以連冰都唔使'full"...唔通真係見到曙光?
不過4頭肌疏於訓練, 腿提多幾提就好累... 結果只跑倒6.5k
今後要多d 做基本功先得啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

我以後都唔跑TRACK 啦~!
上星期六, SSP, SSW 都唔開比我跑, 今日去到北區運動場, 又唔比我入去
係咪要逼我練石屎地呀!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-9-23 23:40 發表
上星期六, SSP, SSW 都唔開比我跑, 今日去到北區運動場, 又唔比我入去

真係好邪...5日俾妳封左3個場...
Schnix 陳晚跑完今日見點呀~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-9-23 23:40 發表

你山長水遠去到,又撞啱封場呀?~
好似在未來一個星期都有好多場會封場來賀國慶喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

屯門鄧記常開,師組入來玩下啦..

升級   0%

該用戶從未簽到

schnix ctse:
友情去"馬"來緊計劃緊搵次去大坑東跑草地, 啱使妳呀.....留意新界東版既最新公佈啦~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 schnix 於 2009-9-18 13:15 發表

有呀, 工作囉

schnix, 咁叫妳扮熟tim, 希望唔好介意, 我好少入黎坐, 妳腳傷好番D未ar, 唔好咁無心機 la, 慢慢黎, 我 + hhkbonnie 多數跑SSP or 荃西-嘉頓-深井, 下次我 send SSP schedule 俾妳, 等妳唔洗摸門釘, 我記得妳話響長沙灣附近做嘢, 有機會可以約跑ar, 加油~

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 亞平 於 2009-9-24 10:22 發表

屯門鄧記常開,師組入來玩下啦..

星期一晚入

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-9-24 18:38 發表

星期一晚入

都想架, 我係OFFICE 去唔遠, 不過番屋企就

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 花子阿DEE 於 2009-9-24 10:04 發表

真係好邪...5日俾妳封左3個場...
    Schnix 陳晚跑完今日見點呀~~

累到大家又要告別多一次粉嶺, 都係我黑仔啦, 無運動場喜歡我

尋晚個D 前掌支撐身體既動作, 係傷時一下都做唔倒, 尋晚係半年黎第一次做咋, 所以都做得好小心, 有D 都做唔足三組, 因為HAMSTRING 有少少反應
    今日無野啦, 只係大腿有一點點酸痛, HAMSTRING 沒問題, PASS 左哩個TEST, 好開心啦~

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 Tarry 於 2009-9-24 13:43 發表

schnix, 咁叫妳扮熟tim, 希望唔好介意, 我好少入黎坐, 妳腳傷好番D未ar, 唔好咁無心機 la, 慢慢黎, 我 + hhkbonnie 多數跑SSP or 荃西-嘉頓-深井, 下次我 send SSP schedule 俾妳, 等妳唔洗摸門釘, 我記得妳話響長 ...

叫我schnix 得啦, 都認識左好多個月啦!
    我上過ssp 政府website 睇, 係見到無封場, 但去到又封左, 你個schedule 都係上網搵既?
    現在未100%好番, 希望過多兩個月, 可以多d 出黎join 約跑, 你地既路線我都好有興趣, 到時一齊跑啦!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 曲奇 於 2009-9-24 10:18 發表

你山長水遠去到,又撞啱封場呀?~
    好似在未來一個星期都有好多場會封場來賀國慶喎...

尋日番大陸, 所以去北區好近咋
    去到運動場時, 見到又無開, 真係暈啦

升級   53.45%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-9-24 13:09 發表

schnix ctse:
    友情去"馬"來緊計劃緊搵次去大坑東跑草地, 啱使妳呀.....留意新界東版既最新公佈啦~

好的

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟PM了閣下,請覆!