香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

5.4.2009 鄭開國際馬拉松 遠征河南

升級   0%

該用戶從未簽到

洋蔥師兄,其實我跑齡好年輕架咋,只有一歲幾而矣,我上年學左跑半年就跑鄭開全馬,真可謂唔知死!

升級   0%

該用戶從未簽到

慘!今日先留意亮哥的post。

小弟都想玩,不過已close 報名了!

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-17 10:40 發表

師兄唔好咁諗啦! 又點會影衰件衫架,只有可能係我部相機太差,映得唔靚吧! 我個人認為跑得唔夠快,甚至上車都唔緊要的,只要著左長跑網衫就唔好做d缺德既事,倒如隨處吐痰、打人推人等等就真係會影衰長跑網,而唔係 ...

多謝Ching回复。師兄你都唔好咁諗啦,在外地比賽能有一張紀念照巳是很難得了,用甚麼相机、映得靚唔靚完全不是問題。今年工作較忙,渣打后很少練習,上車的可能性是存在的。不過我一定會盡力跑,衹有受傷才上車。Ching,我是一個好人,著唔著長跑網衫都唔做d缺德既事。我還想請教鄭開水站是否是夠,有需要帶腰包水樽嗎?和渣打全馬比較,有甚麼需要注意的呢?第一次到国內比賽,問題較多。謝謝。

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

原帖由 allanccl 於 2009-3-17 10:44 發表

洋蔥師兄,其實我跑齡好年輕架咋,只有一歲幾而矣,我上年學左跑半年就跑鄭開全馬,真可謂唔知死!

哈,都老過我呀,我剛好一歲(08年3月開跑),跑半年跑全馬算快啦,我跑半年跑個半馬都好難!

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

原帖由 Fox 於 2009-3-17 12:33 發表

多謝Ching回复。師兄你都唔好咁諗啦,在外地比賽能有一張紀念照巳是很難得了,用甚麼相机、映得靚唔靚完全不是問題。今年工作較忙,渣打后很少練習,上車的可能性是存在的。不過我一定會盡力跑,衹有受傷才上車。 ...

聽講舊年d哩數牌好少&唔准!而且d飲料唔係運動飲料,係綠茶!如果今年仲係咁小弟都好有機會上巴士...

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-17 12:25 發表
    慘!今日先留意亮哥的post。" />" />

小弟都想玩,不過已close 報名了!" />" />

呢個賽事好遲先開始報名,好快又截止!下次要密切留意先得
    師兄有冇興趣玩其他國內全馬??

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-17 12:25 發表
    慘!今日先留意亮哥的post。" />" />" />" />

小弟都想玩,不過已close 報名了!" />" />" />" />

不如問問Power兄,
    找"跑吧"出手,

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-17 10:27 發表

唔係好多咋,去年參加過的國內全馬只有鄭開同埋北京咋,一年之內請兩次大假真不容易啊(每次都十日有多),還要我的朋友也請到假才能成行呢!
    今年會盡量跑多d國內及外國的馬拉松,因為我已經不用再為請假而煩惱了!

很羡慕你呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-3-17 13:10 發表

不如問問Power兄,
    找"跑吧"出手,

Thanks alan ,
    Power 兄 如見此post 可否幫忙小弟。

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

遠征大軍名單  
    1. allanccl          (1886)
    2. leefs               (1890)
    3. FOX                (1841)
    4. Power42195  
    5.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-17 13:22 發表

Thanks alan ,
    Power 兄 如見此post 可否幫忙小弟。" />" />  

原來4月2 日有要事做,咁出年有機會先玩!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 慢子 Wilson 於 2009-3-17 18:15 發表

原來4月2 日有要事做,咁出年有機會先玩!" />" />  

慢子师兄:不好意思,刚刚才看到。
    明年有机会啊!呵呵

郑开报名截止了,大赛还有4月26日的大连,和5月23日的东营。都有全马,报名可能还来得及,有需要帮忙的话请提出。

还有一场比较远的,是黑龙江的丹东,沿鸭绿江边跑,对岸就是北韩啊,时间估计是5月底吧,还没定。

升級   100%

該用戶從未簽到

【以下是来自国内的跑吧论坛】

2009郑马参赛手册 含起终点平面图:

郑马已经停止全程和半马报名:
    http://bbs.running8.com/thread-8670-1-1.html

郑开马拉松住宿预订公示:
    http://bbs.running8.com/thread-8688-1-1.html
    (Allanccl师兄:里面提到预订一共七间,其中4号1间,还有六间是3号和4号的)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Power42195 於 2009-3-17 22:08 發表

慢子师兄:不好意思,刚刚才看到。
    明年有机会啊!呵呵

郑开报名截止了,大赛还有4月26日的大连,和5月23日的东营。都有全' ...

Thank Power 兄

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Power42195 於 2009-3-17 22:15 發表
    【以下是来自国内的跑吧论坛】

2009郑马参赛手册 含起终点平面图:

郑开马拉松住宿预订公示:
    http://bbs.running8.com/thread-8688-1-1.html
    (Allanccl师兄:里面提到预订一共七间,其中4号1间,还有六间是3号和4号的)
    % ...

唔該晒Power師兄!
    雖然看得不大懂,最緊要係还有六间是3号和4号的 是為我們訂的便夠了

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-17 12:33 發表

多謝Ching回复。師兄你都唔好咁諗啦,在外地比賽能有一張紀念照巳是很難得了,用甚麼相机、映得靚唔靚完全不是問題。今年工作較忙,渣打后很少練習,上車的可能性是存在的。不過我一定會盡力跑,衹有受傷才上車。 ...

Fox師兄(剛剛知原來係改左名),昨天部電腦拆散晒黎upgrade加顯示卡,所以一整天沒上網,鄭開水站算很足夠的,每2.5k有一水站,每逢5k的倍數係大水站有橙汁或類似既飲品,水基本上係足夠,唔好加重自己既負重,至多預備d Power Gel或者PowerBar補充體力。佢d里數牌唔係幾準,但係睇大水站就幾準,一定係5K既倍數。到時一齊跑吧! 有無大陸電話?可以PM給我,保持聯絡!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onionufo 於 2009-3-17 12:49 發表

哈,都老過我呀,我剛好一歲(08年3月開跑),跑半年跑全馬算快啦,我跑半年跑個半馬都好難!

要完成唔難! 要好似梁兄、米拿、邪神 等等咁快就難d,其實我無理過難定唔難,玩下姐,長跑長有,唔跑就無架啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fox 於 2009-3-17 13:15 發表

很羡慕你呀!

唔使羡慕啦! 講好聽d係我退左休啦,講難聽d就係無得撈啦,哈哈!

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-18 11:03 發表

Fox師兄(剛剛知原來係改左名),昨天部電腦拆散晒黎upgrade加顯示卡,所以一整天沒上網,鄭開水站算很足夠的,每2.5k有一水站,每逢5k的倍數係大水站有橙汁或類似既飲品,水基本上係足夠,唔好加重自己既負重,至多 ...

以前個網名難叫,乾脆改一個簡單的。多謝提供水站資料,雖然網上也有提示,但問過有經驗的師兄比較放心。因在外地有時文字資料會和現實有點距離。Power gel 我一定會帶,無佢跑唔晒。大陸電話我PM給你。希望開跑前可一聚吹水。

升級   48%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-3-18 11:09 發表

唔使羡慕啦! 講好聽d係我退左休啦,講難聽d就係無得撈啦,哈哈!

可以笑著說"無得撈啦"也讓我羡慕呵!

升級   10.53%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-3-17 13:37 發表

遠征大軍名單  1. allanccl          (1886)2. leefs               (1890)3. FOX                ...

遠征大軍名單  
    1. allanccl          (1886)
    2. leefs               (1890)
    3. FOX                (1841)
    4. Power42195  
    5. chanbb            (1888)