香港長跑網  - 長跑長友

樓主: allanccl
打印 上一主題 下一主題

5.4.2009 鄭開國際馬拉松 遠征河南

升級   100%

擦汗
  • 簽到天數: 1 天

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2009-4-7 14:43 發表
    賽前及賽後佈告遲啲再講,
    先同大家"晒"下啲戰利品!

http://lh6.ggpht.com/_VmjlthoB45s/SdrpcPEDu4I/A ...

真係好鬼晒呀!!!

幾十個大洋就有咁多野,仲有萬用刀刻有賽事名稱,很棧呀!!! 361袋很正喎!!

升級   53.45%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

http://lh6.ggpht.com/_VmjlthoB45s/SdrpcPEDu4I/A ...

正喎, 咁多紀念品

升級   59.4%

該用戶從未簽到

登錄/註冊後可看大圖

真係好正!

升級   38.45%

慵懶
  • 簽到天數: 24 天

再次多謝遠征大軍幾位師兄對小弟的關照!
    希望下次有機會再次一齊跑!長跑長有!

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜各位順利完成賽事的ching...
    D 紀念品好正喎..
    期待你地的賽後分享 + 靚相~~

升級   0%

該用戶從未簽到

首先多謝sue姐、rockiec、cu83、kcchu、nc、wilson及各個為我們打氣的師兄姐們,我們已經平安返家;鄭開都幾好跑,條路夠直夠平,我大會時間4:17:13,自己按錶4:15,比較舊年足足快左半個鐘頭,好開心,有好多市民打氣,中途有十幾廿個穿著軍服掛滿勳章的老戰士列隊和各跑手握手,場面感人,到38K時有廿幾卅個靚女伸手出來逐一和你拍掌,好有氣氛啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2009-4-7 23:19 發表
    首先多謝sue姐、rockiec、cu83、kcchu、nc、wilson及各個為我們打氣的師兄姐們,我們已經平安返家;鄭開都幾好跑,條路夠直夠平,我大會時間4:17:13,自己按錶4:15,比較舊年足足快左半個鐘頭,好開心,有好多市民打 ...

跑得咁開心,主要有靚女在尾段幫你打氣...
    令跑到累的你頓時精神一振...嘻~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onionufo 於 2009-4-7 21:48 發表
    再次多謝遠征大軍幾位師兄對小弟的關照!
    希望下次有機會再次一齊跑!長跑長有!

唔洗客氣喎!
    洋蔥師兄跑得好快啊! 你本來跟住4:10個Pacer,係咪最後過埋佢,所以唔洗4個鐘完成?
    我報左5月23日既東營,不過你話無時間,咁11月杭州或者出年一月頭既廈門,緊有機會再一齊跑過的,長跑長友啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-4-7 23:20 發表

跑得咁開心,主要有靚女在尾段幫你打氣...
    令跑到累的你頓時精神一振...嘻~~

尾段好多人跑唔到要行,有咁多靚女打氣,唔衰得咪捱埋佢囉!
    全程都係掛住拍video,如果唔係,可能唔洗4個鐘。打氣既仲有小朋友,佢地好可愛架,我直頭停響度映佢地,佢地就大大聲叫"渣油",睇黎佢地仲興奮過我地d跑手。

升級   0%

該用戶從未簽到

今年又輸左比黃伯,佢好勁,26K過我頭,好犀利,佩服佩服!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Power42195 於 2009-4-7 00:01 發表
    很兴幸在郑开最后的2公里,再度遇上Chanbb师兄,我们两人一同以4小时27分多的成绩跑到终点。
    也祝贺Onionufo师兄跑出3小时55分的佳 ..在终点处,我们远征郑州的6位长跑网的队员一起拉起长跑网的旗帜合照,互相祝贺,当时情景令人难忘。.

長跑網旗幟首次在中國拉起

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Power42195 於 2009-4-7 00:01 發表
    很兴幸在郑开最后的2公里,再度遇上Chanbb师兄,我们两人一同以4小时27分多的成绩跑到终点
    也祝贺Onionufo师兄跑出3小时55分的佳 ...

chanbb師兄話佢多得Power師兄鼓勵,先至4:27跑到終點。

升級   69.47%

該用戶從未簽到

恭喜各位郑开创造佳绩,看来真是出成绩的地方。大会应该考虑多拉赞助,邀请世界一流选手来破记录啊。
    allanccl兄打算参加今年的杭州马拉松吗。此次清明假期我正好到杭州一游,回来看杭州马拉松的官方网站,如果线路跟去年一样的话(http://www.hangzhou-marathon.com/images/welcome/map.jpg),那么约40%的线路我这次徒步走过,约50%的线路坐车路过,风景真是非常好啊,特别是35km后的杨公堤路段,湖光山色,绿树成荫,空气非常清新,令人心旷神怡。不过杨公堤也有不少陷阱,上面有几座跨越水道的小桥,桥本身很短,但坡度很陡,在35km之后对体力是一个不小的考验。
    小弟我都想要参加了。

升級   100%

該用戶從未簽到

恭喜晒咁多位 Ching, 完成創舉!

嘩! 好多紀念品, RMB40真係抵! 
    咁其他時間完成, 有無特別嘢送呢?

中途有十幾廿個穿著軍服掛滿勳章的老戰士列隊和各跑手握手,場面感人,到38K時有廿幾卅個靚女伸手出來逐一和你拍掌,好有氣氛啊!

無錯, 最尾果5K最難捱, 有人同你握手、打氣, 會有好大幫助...

比較舊年足足快左半個鐘頭,好開心

又突破 PB, 恭喜 Allan Ching!!

洋蔥師兄跑得好快啊! 你本來跟住4:10個Pacer,係咪最後過埋佢,所以唔洗4個鐘完成?

咦! 原來大會有 Pacer 提供, 咁有幾多種時間 Pacer 跟呢? 身上是掛上掛氣球抑或旗幟識別呢?

今年又輸左比黃伯,佢好勁,26K過我頭,好犀利,佩服佩服!

呢個黃伯著住件跑吧網衫, 唔通又係江門來的網友? 看年紀跟本地葉伯有得揮, 到底邊個年紀大啲呢?

chanbb師兄話佢多得Power師兄鼓勵,先至4:27跑到終點。

恭喜 chanbb師兄 同 Power師兄 sub4:30完成全馬, 又一個記錄!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-4-8 00:32 發表
    恭喜各位郑开创造佳绩,看来真是出成绩的地方。大会应该考虑多拉赞助,邀请世界一流选手来破记录啊。
    allanccl ...

鄭開全馬有2828人參加,已經邀請了世界一流選手來破紀錄了,小號碼的都是邀請回來的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Fabio 於 2009-4-8 00:32 發表
    allanccl兄打算参加今年的杭州马拉松吗。此次清明假期我正好到杭州一游,回来看杭州马拉松的官方网站,如果线路跟去年一样的话(http://www.hangzhou-marathon.com/images/welcome/map.jpg),那么约40%的线路我这次徒步走过,约50%的线路坐车路过,风景真是非常好啊,特别是35km后的杨公堤路段,湖光山色,绿树成荫,空气非常清新,令人心旷神怡。不过杨公堤也有不少陷阱,上面有几座跨越水道的小桥,桥本身很短,但坡度很陡,在35km之后对体力是一个不小的考验。
    小弟我都想要参加了。 ...

Fabio師兄講得好吸引啊! 我好想參加啊! 那麼我要多練習在尾段上坡了。希望到時能一起跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-8 08:10 發表
    恭喜晒咁多位 Ching, 完成創舉!

嘩! 好多紀念品, RMB40真係抵!
    咁其他時間完成, 有無特別嘢送呢?

無錯, 最尾果5K最難捱, 有人同你握手、打氣, 會 ...

又突破 PB, 恭喜 Allan Ching!!

咦! 原來大會有 Pacer 提供, 咁有幾多種時間 Pacer 跟呢? 身上是掛上掛氣球抑或旗幟識別呢?

呢個黃伯著住件跑吧網衫, 唔通又係江門來的網友? 看年紀跟本地葉伯有得揮, 到底邊個年紀大啲呢?

其他時間完成, 無特別嘢送了,頭幾名有獎金。

如果rockie師兄有參加,肯定也PB的。

Pacer唔係大會提供的,係跑吧的,他在衫背貼上4:10,你跟得上就一定在4:10之內完成。

黃伯據講78歲了年紀唔夠葉伯大,問Fabio師兄最清楚。跑吧安排食宿及交通接送非常妥當,所以好多人都經跑吧報名的,我們這次訂的房也是托跑吧訂的,在這裡向他們(跑吧)鳴謝!特別是陳漱文先生(Power師兄)及石曉琳小姐,非常多謝你們的幫忙!

升級   69.47%

該用戶從未簽到

原帖由 rockiec 於 2009-4-8 08:10 發表

黄志和老人是江苏徐州人,今年已经79岁了吧,算是国内业余马拉松的名人,每次参赛都有不少跑友争相与之合影,而且以他的年纪,这样的成绩已经非常惊人了.

升級   0%

該用戶從未簽到

恭喜 亮哥 4:15 完成全馬,又再PB!
    真係好羡慕你可以跑得甘好,而且重可以四圍參加唔同地方既賽事,
    希望我都可以盡快有跑到全馬既能力,有機會跟下你順風車