香港長跑網  - 長跑長友

樓主: Gills
打印 上一主題 下一主題

NO PAIN NO GAIN, 唔付出點有好成績

升級   0%

該用戶從未簽到

嬌姐幾時得閒帶我地慢遊大嶼山, 唔知東涌跑去大澳係咪好選擇??? 不過, 假日遊人多, 地方路窄, 要避人!!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

Gill 兄提及的路線曾踏單車去過喎...

升級   0%

該用戶從未簽到

nc姐, 慢遊大嶼山的確好玩, easy既可以去大澳, 艱苦既可跑上寶蓮寺大佛, 其實有好多更精彩的, 但我都未跑過, 離島區有位Tsang C姐好熟路成日行山, 踏單車, 不過未有機會join佢地玩.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

嬌妹,

睇下啦! 等妳開發大嶼山路線.
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 13-3-2009 17:17 發表
    Gill 兄提及的路線曾踏單車去過喎...

係呀沿海幾好跑, 果條石仔路, 有些少似年尾跑迪士尼半馬feel, 有機會可以係度搞吓約跑, 但交通費幾貴架.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 13-3-2009 17:25 發表
    嬌妹,

睇下啦! 等妳開發大嶼山路線.
    https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=4285&extra=&page=1

好呀, 睇吓今年冬天啦...不過如果試路, 可先搞版主管理員睇吓反應先.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Gills 於 2009-3-13 17:26 發表

係呀沿海幾好跑, 果條石仔路, 有些少似年尾跑迪士尼半馬feel, 有機會可以係度搞吓約跑, 但交通費幾貴架.

我上次都踩了去迪士尼,走o個陣踩了去欣澳o個面再折返東涌...
    咁啱係日落時間,個view好鬼正~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 13-3-2009 17:31 發表

我上次都踩了去迪士尼,走o個陣踩了去欣澳o個面再折返東涌...
    咁啱係日落時間,個view好鬼正~~

有冇影相呀, post幾張上黎睇吓, 想嘗相....

升級   0%

該用戶從未簽到

post 幾張從欣澳返回東涌時影的相片..

升級   97.05%

該用戶從未簽到

畢嬌妹個blog 似旅游誌多d   不遇又幾好睇圖文並茂!

升級   0%

該用戶從未簽到

Wong sir又圖又字夠吸引架, 多謝曲奇C姐既照片, 真係好正, 來季真係要搞吓離島跑, 好鍾意個日落咸蛋黃景色. 不過車資唔野少.

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.18 工聯會九龍仔長跑訓練班

餐前狀態星期日走左轉吐露港, 因為單車百萭行關係, 所以走得唔快, 其中見到位長跑網C兄身穿網T參加, 長跑網真係無處不在
    是日菜式溫習擺手動作, 後登踢腿練習
    頭盤300m x 2 warm up, 跨步, 踢腿
    主菜30分鐘自由跑 / 後登踢腿練習
    自由跑分圈時間: 2'15".2'10".2'10".2'09".2'07"
    2'07".2'07".2'09".2'09"
    餐飲拉根 cool down
    嘗後感想擺手及配合後登腿步,帶動整體向前動力

711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.20 東涌Easy Run

路徑細明: 東岸路.赤立角南路.東涌海濱路.喜東街.白芒
    距離: 來回若10k
    天氣: 天陰,間中有陽光
    氣溫: 23c
    時間: 去程 22'45 回程 23'55

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 24-3-2009 15:37 發表
    睇呢嬌妹改變緊喎.
    請問嬌好有可感覺....
    本來321突然見到你出見,好想拍你跑反轉....可借!!!

快有快玩, 見7兄同7嫂拍住拖跑, 又係另一番情趣.

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   78.75%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂坦克車 於 2009-3-24 16:28 發表

驕士兄, 叫埋驕士嫂同你拍住拖跑咪得囉.

咁風嫂你有同瘋瘋你一齊跑呢?

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

2009.03.21 元朗.南生圍半日遊

路程: 元朗運動場.南生圍拍戲場景盡頭
    距離: 來回若20k

天氣: 天陰,間中有陽光
    氣溫: 23c
    時間: 去程 55'23 回程 無計,本來有計,但係...

好遲先睇到個約跑post,面蒙蒙話路過去參加, 不過是日又真係要去元朗, 遲到既習慣未能好好改善, miss左大合照同briefing,好彩條路之前都跑過一次,隨大隊出發, 見到一大班人馬, 沖上公路, 人數絕對有比賽feel, 雖然頭段路面較窄, 但仍可兩人拍跑, 緊隨皇上起步, 唔知是否前領既C兄唔熟路, 所以跑到咁上下有C兄/C姐話走錯路, 斗正後人群開始拉開, 見ram兄好消遙咁係前面跑, 即上前邊跑邊吹, 雖然步速唔係好快, 但可能濕度高跑起離唔係咁輕鬆, 好彩一路上有唔少美景先至keep到個步速, 之後見到stanwong C兄,打個招呼後因為過左博愛天橋條路好窄, 唯有前後走以防車輛刷身而過, 卒之見第一個水站, Kenneth兄是日為義公, 見C兄用相機係咁影, 拿拿聲取水閃身而過, 無幾奈見數名C兄係前面邊跑邊高談闊論, 吹左有成2k路程都連綿不斷, 認真夠氣, 上前一望原來係近期熱爆既B哥同法蘭兄, 睇怕佢地唔吹水一早就絕塵而去, 身邊不時有騎車支援既C兄/C姐, 好似一陣風咁飄過, 真係辛苦既大家, 終於到了半程目的地:南生圍, 一眾影過大合照後, 以為可以輕鬆咁返去, 點知原來好戲盡在後頭, 見大圍兄好認真咁跑, 所以拍上前走左段, 繼而又見到Oscar兄, 當日Oscar真係步大力雄, 跟也跟不上, 唯有keep住均速, 又見大圍兄與另一C兄上前, 齊齊趕上博愛橋回程, 到左大半路程, 前面有位熟口熟面既C兄停係度, 原來係T龍星人, 好似賣老抽咁, 見佢一個人又想鼓勵吓佢, 提示T龍星跑手再拉根及慢jog, 但佢話跑唔到, 唯有陪佢散吓步, 一路上T跑手一邊話想call車, 一邊介紹佢既925裝備, 話是日對鞋損耗好大, 行吓行吓天開始黑, 感到佢有點唔耐煩, 唯有話佢知好快到, 同時亦有好多C兄/C姐刷身而過, 咁T跑手就安定吓來, 之後行吓停吓, 好彩係路口見到cfchan C兄指點迷津, 否則唔累死都被T跑手既口水染沒....行左30分鐘, 終於都到左目的地...元朗運動場.
    711MF 該用戶已被刪除